Φοιτητής Τρώει Το Φαγητό Του Συγκατοίκου Του Πάει Εκτάκτως Νοσοκομείο, Το Δέρμα Του Γίνεται Μωβ Και Ακρωτηριάστηκε Στα Άκρα

Φοιτητής Τρώει Το Φαγητό Του Συγκατοίκου Του Πάει Εκτάκτως Νοσοκομείο, Το Δέρμα Του Γίνεται Μωβ Και Ακρωτηριάστηκε Στα Άκρα

Ο εφιάλτης του φοιτητή από τη Βρετανία, ο οποίος θέλησε να φάει λίγο από το φαγητό του συγκατοίκου του το οποίο τον οδήγησε στον ακρωτηριασμό των ποδιών του. Η ιστορία του φοιτητή και η ιατρική εξήγηση.

Τον απόλυτο τρόμο έζησε ένας φοιτητής από τη Βρετανία όταν έφαγε το φαγητό του φίλου του με αποτέλεσμα να χρειαστεί ο ακρωτηριασμός των ποδιών του.

Ο λόγος για τον άτυχο «JC» που έφαγε τα απομεινάρια από το φαγητό που βρήκε σε πακέτο και είχε παραγγείλει την προηγούμενη νύχτα ο συγκάτοικός του και ήταν ένα πιάτο με νουντλς κοτόπουλου.

Όμως αμέσως αρρώστησε, σύμφωνα με το New England Journal of Medicine, καταγράφοντας υψηλότατη θερμοκρασία, με τους καρδιακούς του παλμούς να εκτοξεύονται σε 166 το λεπτό όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Όπως αναφέρεται, ο νεαρός άνδρας δεν είχε αλλεργίες και έκανε όλα τα παιδικά του εμβόλια σύμφωνα με τα ιατρικά αρχεία.

Μάλιστα, σπάνια έπινε αλκοόλ ενώ κάπνιζε δύο πακέτα τσιγάρα την εβδομάδα και έκανε καθημερινή χρήση μαριχουάνας.

Η ιατρική ενημέρωση

«Ο ασθενής ήταν καλά μέχρι και 20 ώρες πριν από την εισαγωγή του, όταν εμφανίστηκε έντονος κοιλιακός πόνος και ναυτία αφού έφαγε ρύζι, κοτόπουλο και υπολείμματα από γεύμα εστιατορίου» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ο JC εργαζόταν part time σε ένα εστιατόριο και δεν είχε ταξιδέψει πρόσφατα ούτε είχε άλλη έκθεση σε ζώα ή άρρωστους ανθρώπους ενώ ο πατέρας του είχε στεφανιαία νόσο και ο αδερφός του είχε υποστεί ιογενή μηνιγγίτιδα όταν ήταν έξι εβδομάδων.

Μετά τον κοιλιακό πόνο, ήρθε ο έμετος και η ρίγη, σε συνδυασμό με γενικευμένη αδυναμία, διάχυτες μυαλγίες, πόνο στο στήθος, δύσπνοια, πονοκέφαλο, δυσκαμψία στον αυχένα και θολή όραση.

«Πέντε ώρες πριν από την εισαγωγή, το δέρμα του έγινε μωβ και ένας φίλος του τον πήγε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών ενός άλλου νοσοκομείου για αξιολόγηση. Επιβεβαιώθηκε ότι έπασχε από μια επιθετική βακτηριακή λοίμωξη που έκανε τα νεφρά του να υπολειτουργούν και το αίμα του άρχισε να πήζει» αναφέρει η έκθεση.

Από τις εξετάσεις βρέθηκε πως πάσχει από Neisseria meningitidis, μια μορφή σήψης που μπορεί να σκοτώσει τους πάσχοντες ενώ θεωρείται πιθανό πως μολύνθηκε από τα βακτήρια μέσω του σάλιου του και φέρεται να είχε χάσει ένα αναμνηστικό εμβόλιο κατά του μηνιγγιτιδοκοκκικού που έπρεπε να κάνει στα 16 του.

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta