Φαίνεται ότι το θέμα της φωτογραφίας είναι αυτή η γυναίκα. Όταν όμως κοιτάξετε λίγο πιο προσεκτικά από πίσω της, θα αηδιάσετε…

Η φωτογράφος Haley Morris-Cafiero, έχει από καιρό συνειδητοποιήσει τη σκληρότητα των ανθρώπων απέναντί της, για το μέγεθός της. Ζώντας σε μια κοινωνία που έχει εμμονή με το αδυνάτισμα, η ζωή μπορεί να είναι δύσκολη για τους μεγαλύτερους ανθρώπους, ειδικά τις γυναίκες. Η Morris-Cafiero, ωστόσο, αποφάσισε να μετατρέψει αυτή την κοινή συνήθεια σε τέχνη και ελπίζουμε να απομακρύνει τους ανθρώπους από τις κριτικές τους στάσεις.

Η φωτογραφία που τα ξεκίνησε όλα. Εδώ, ένας άντρας χλευάζει τη Morris-Cafiero καθώς κάθεται στα σκαλιά. Αυτό που δεν γνώριζε ο άντρας, ήταν ότι κατέληξε να τον δουν και άλλοι.

Η Morris-Cafiero, από το Memphis, παρατήρησε για πρώτη φορά ότι χλευάζονταν από ξένους, ενώ εργάζονταν για ένα άλλο έργο. Για μια από τις φωτογραφίες της, τράβηξε μια αυτοπροσωπογραφία της, να κάθεται στα σκαλιά στην Times Square. Όταν κοίταξε μετέπειτα τις φωτογραφίες, παρατήρησε ότι δεν ήταν μόνη της όταν τις τραβούσε. Ένας άντρας πίσω από αυτήν στεκόταν χαμογελαστός, ενώ η φίλη του τραβούσε μια φωτογραφία. «Παρόλο που φωτογραφίζονταν, φαίνονταν να κοιτάζει επίμονα εμένα», σχολιάζει. Άρχισε να παρατηρεί το φαινόμενο σε περισσότερες φωτογραφίες της. Αντί να υποχωρήσει από το δημόσιο μάτι, αποφάσισε να το αντιμετωπίσει πρόσωπο με πρόσωπο.

Άρχισε να στήνει κάμερες σε δημόσιους χώρους και στη συνέχεια να το κάνει να μοιάζει σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Οι φωτογραφίες καταγράφουν όχι μόνο την Morris-Cafiero, αλλά και τις αντιδράσεις των περαστικών. «Με ενδιαφέρει πολύ το πώς η κοινωνία χρησιμοποιεί το βλέμμα για να επικοινωνήσει τα συναισθήματα της. Τότε, εμείς ερμηνεύουμε τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι μας βλέπουν», εξηγεί. Το έργο της Morris-Cafiero, ελπίζει να κάνει τους ανθρώπους να αντιληφθούν το θέμα που έχουν σχετικά με την εικόνα του σώματος και τον εκφοβισμό των μεγαλύτερων ανθρώπων, τα οποία η Morris-Cafiero έχει γνωρίσει από πρώτο χέρι.

Credit: Viralnova

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta