Έτσι θα καταλάβεις αν ο σύντροφός σου σε κάνει ο,τι θέλει! – 7 Αδιαμφισβήτητα σημάδια

Η κατάχρηση μέσα στις σχέσεις δεν είναι πάντα σωματική και έτσι τα ενδεικτικά, εξωτερικά σημάδια μπορεί επίσης να μην είναι τόσο εμφανή. Αντί της ωμής βίας, οι άνθρωποι συχνά χρησιμοποιούν χειραγώγηση για να παίξουν με τα συναισθήματα του συντρόφου τους. Το κάνουν αυτό για κυρίως εγωιστικούς λόγους, προκειμένου να ελέγξουν και να πάρουν ό, τι θέλουν από τη σχέση. Ενώ είμαστε όλοι ένοχοι καθώς προσπαθούμε να χειραγωγούμε ή να ελέγξουμε τον αγαπημένο μας κατά καιρούς για δικό μας όφελος, μερικοί άνθρωποι καταλήγουν να προκαλέσουν πραγματικό κακό στο σύντροφό τους.

Οι άνθρωποι που βρίσκονται υπό συνεχή συναισθηματική, ψυχολογική, λεκτική χειραγώγηση συχνά καταλήγουν να καταπνίγουν τις εμπειρίες τους. Κατά μία έννοια, κλείνονται και δέχονται τα άσχημα πράγματα που ακούν ξανά και ξανά. Είναι στην ανθρώπινη φύση να χρησιμοποιούμε την άρνηση ως μηχανισμό αντιμετώπισης και έτσι γίνονται παθητικοί δέκτες.

Οι χειραγωγοί χρησιμοποιούν μια σειρά από τακτικές για να εξαπατήσουν και να «λυγίσουν» τον σύντροφό τους με την πάροδο του χρόνου. Για να σταματήσετε τη χειραγώγηση και τη συναισθηματική κακοποίηση, θα πρέπει πρώτα να αναγνωρίσετε τα σημάδια και τις συμπεριφορές που συνήθως συνδέονται με αυτά. Ακολουθεί μια λίστα με τις βασικές ενδείξεις που υποδεικνύουν ότι ο σύντροφός σας σας χειραγωγεί ψυχολογικά:

1. Κάνετε πάντα λάθος και σπάνια έχετε δίκιο

Το άτομο που σας χειραγωγεί πάντα θα αγωνίζεται για να έχει το πάνω χέρι στη σχέση και για αυτόν σημαίνει πάντα να έχει δίκιο. Ακόμα κι αν ξέρει ότι έχει άδικο ή κάνει κάτι λάθος που μπορεί εύκολα να διαψευσθεί, θα επιμείνει στη θέση του και θα το υποστηρίζει μέχρι να υποχωρήσετε τελικά.

2. Οι άλλες σχέσεις σας εξαφανίζονται ή είναι σε κακή κατάσταση.

Αν βρεθείτε αποκομμένοι από τους φίλους και την οικογένειά σας επειδή ο σύντροφός σας τους αποδοκιμάζει, σας απομακρύνει από τους αγαπημένους σας. Οι χειραγωγοί πρέπει να έχουν τον έλεγχο και θέλουν να είναι αυτοί που τελικά αποφασίζουν ποιος μπορείτε και δεν μπορείτε να δείτε. Θα προσπαθήσουν να σας πουν για πόσο καιρό μπορείτε να τους επισκεφθείτε και να σας κάνουν να αισθανθείτε ενοχές όταν περνάτε χρόνο με άλλους. Ωστόσο, εάν ο σύντροφός σας πραγματικά σας αγαπά και σας σέβεται, δεν θα σας αναγκάσει να παραιτηθείτε από φιλίες ή να κόψει τις σχέσεις σας από σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή σας.

3. Δεν απολαμβάνετε πλέον τα πράγματα που κάποτε σας άρεσαν

Δεν είναι μόνο οι άνθρωποι που αρχίζετε να απομακρύνεστε, είναι και τα χόμπι και οι δραστηριότητες που συνήθως απολαμβάνετε και πλέον δεν τα κάνετε. Οι άνθρωποι καταλήγουν να χάσουν το πάθος τους για τα πράγματα που αγαπούσαν. Μεταξύ της ενοχής, της θλίψης και της σύγχυσης που οι χειραγωγοί προκαλούν στο σύντροφό τους να νιώσουν, είναι εύκολο να χάσετε το ενδιαφέρον σας για τα πράγματα που συνήθως απολαμβάνετε. Μην ξεχνάτε το πάθος σας για τη ζωή εξαιτίας ενός χειραγωγού, ξαναβρείτε το ενδιαφέρον σας, αν συνειδητοποιήσετε αν έχετε απομακρυνθεί από αυτό.

4. Τους λέτε τα πάντα, αλλά δεν παίρνετε τίποτα σε αντάλλαγμα

Οι χειραγωγοί θα κάνουν τα πάντα μέχρι να τους αποκαλύψετε τα πάντα, ακόμα και τα πιο βαθιά και σκοτεινά μυστικά που δεν λέτε ποτέ σε κανέναν. Ωστόσο, δεν θα σας πουν τα δικά τους μυστικά, ούτε θα κρατήσουν αυτά που τους λέτε εμπιστευτικά. Αντίθετα, θα τα χρησιμοποιήσουν ως πιόνια εναντίον σας και θα τα αποκαλύψουν σε όποιον πιστεύουν ότι θα έχουν κάποιο όφελος. Συνήθως αυτό σημαίνει ότι τα μυστικά σας θα αποκαλυφθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να σας βλάψουν και να σας ντροπιάσουν.

5. Έχετε γίνει συναισθηματικά ασταθείς

Αν ο σύντροφός σας σας κάνει να αισθάνεστε ενοχές ή να αμφισβητείτε τα πάντα, είναι αρκετά για να τρελαθείτε. Οι συνεχείς ενοχές είναι ένα βαρύ φορτίο και μπορεί να μισήσετε τον εαυτό σας. Αρχίζετε να υποτιμάτε την αξία σας και αυτό με τη σειρά του οδηγεί σε κατάθλιψη, περισσότερο άγχος και συναισθηματική ταραχή. Μόνο όταν ξεφύγετε από τη χειραγώγηση και τον κύκλο της ενοχής, μπορείτε να αρχίσετε να καθαρίζετε το κεφάλι σας και να γίνετε συναισθηματικά σταθεροί.

6. Αισθάνεστε δυσαρεστημένοι και όχι ο κανονικός σας εαυτός

Όταν χάσετε τον εαυτό σας εξαιτίας της σχέσης σας, καταλήγετε να νιώθετε απαίσια και χαμένοι. Οποιεσδήποτε αλλαγές στην προσωπικότητα του ατόμου προς το χειρότερο δεν είναι ποτέ καλές, αλλά όταν αυτό προκαλείται από πειράγματα και ταπείνωση στα χέρια του συντρόφου σας, μπορεί γρήγορα να ξεφύγει από τον έλεγχο. Οι χειραγωγοί δεν ενδιαφέρονται για τις ελπίδες, τα όνειρα ή τις επιθυμίες σας. Δεν θα σας βοηθήσουν να φτάσετε σε οποιονδήποτε στόχο και ίσως παρέμβουν για να αποτύχετε. Αισθάνεστε μόνοι σας και χωρίς βοήθεια, γεγονός που σας κάνει καταθλιπτικούς και στεναχωρημένους. Αν αυτό σας ακούγεται οικείο, θα πρέπει να αναζητήσετε βοήθεια προτού βυθιστείτε σε πιο βαθιά νερά.

7. Δεν εμπιστεύεστε πια κανέναν

Μετά από τόσο πνευματική και συναισθηματική χειραγώγηση, έρχεται ένα σημείο όπου σταματάτε να εμπιστεύεστε άλλους ανθρώπους. Είναι σαν να αναμένετε να σας πουν ψέματα και να σας εξαπατήσουν όλοι τριγύρω σας επειδή αυτό παίρνετε συνεχώς από τον σύντροφό σας. Εάν αισθάνεστε αποξενωμένοι και ανίκανοι να εμπιστευτείτε παλιούς φίλους ή τα μέλη της οικογένειάς σας, ήρθε η ώρα να προχωρήσετε και να αποστασιοποιήσετε τον εαυτό σας από την αιτία της κάθε σας δυσπιστίας, δηλαδή τον χειραγωγό σας.

Credit: Sun-gazing

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta