Εσείς Ξυπνάτε κατά την διάρκεια του Ύπνου; Δείτε Ποιος είναι ο Λόγος!

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί ξυπνάτε μέσα στη μέση της νύχτας και νιώθετε εντελώς ξύπνιοι; Οι περισσότεροι αγχώνονται γιατί φοβούνται ότι δεν θα ξεκουραστούν αρκετά όταν κοιμηθούν ξανά, γιατί χρειάζονται αρκετή ώρα για να προετοιμαστούν για τη δουλειά ή το σχολείο.

Μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα ευχάριστο να ξυπνάμε μέσα στη νύχτα, αλλά υπάρχει καλός λόγος που γίνεται… Είναι ένα εξελικτικό χαρακτηριστικό.

Αυτό γίνεται στην ουσία γιατί ιστορικά μιλώντας, αυτό είμαστε προγραμματισμένοι να κάνουμε. Το βίντεο που ακολουθεί, εξηγεί το φαινόμενο και από ιστορικής και από βιολογικής πλευράς.

Μέχρι τον 17ο αιώνα οι άνθρωποι κοιμόντουσαν με διαλείμματα. Κοιμόντουσαν για τέσσερις ώρες, ξυπνούσαν για 1-2 και έπεφταν για ύπνο για άλλες τέσσερις!

Αυτό γινόταν εξαιτίας ενός βιολογικού ρολογιού, που το έχουμε πολεμήσει πολύ ανά τους αιώνες. Σύμφωνα με τον ψυχολόγο Greg Jacobs, δεν θα έπρεπε να πανικοβαλλόμαστε από αυτό.

Καλύτερο θα ήταν να προσπαθήσουμε να προσαρμοστούμε σε αυτόν τον τρόπο ύπνου και απλά να χαλαρώσουμε όσο ήμαστε ξύπνιοι, μέχρι να μας ξαναπάρει ο ύπνος. Αυτή την ώρα ο εγκέφαλος μπορεί να παράγει την ορμόνη προλακτίνη που βοηθάει στην χαλάρωση και θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε ξανά.

Το βίντεο που ακολουθεί μπαίνει σε πολύ ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες γύρω από τον ύπνο. Η κατανόηση του φαινομένου θα σας βοηθήσει να παραμείνετε χαλαροί την επόμενη φορά που θα συμβεί.

Credit: sun-gazing.com

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta