Σας ενοχλεί όταν ακούτε κάποιον που τρώει δίπλα σας; Ιδού ο Λόγος!

Μήπως ο ήχος κάποιου που μασάει σας τρελαίνει; Ο ήχος αυτός σας φαίνεται τόσο ενισχυμένος που δεν μπορείτε να τον παραβλέψετε και βρίσκετε τον εαυτό σας να θυμώνει, ακόμη και να εξοργίζεται; Εάν έχετε αυτήν την αντίδραση στο μάσιμο ή το κόψιμο των νυχιών ή άλλους ήχους που οι άνθρωποι φυσικά αγνοούν, δεν είστε οι μόνοι. Αυτή είναι μια πραγματική νευρολογική διαταραχή που ονομάζεται “μισοφωνία”.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρακάτω, συζητείται η διαταραχή της μισοφωνίας. Εξηγεί ότι η κατάσταση προέρχεται από το κεντρικό νευρικό σύστημα, το οποίο είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο σε ακουστικά ερεθίσματα με αρνητικό τρόπο, που προκαλεί στο άτομο να βιώσει πανικό, θυμό και αηδία. Όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με αυτούς τους ήχους βιώνουμε μία έντονη ανησυχία.

Αυτή είναι η κακή είδηση… αλλά εδώ είναι και τα καλά νέα! Το πανεπιστήμιο του Northwestern έκανε κάποια εκτεταμένη έρευνα για το σύνδρομο, και διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που έχουν αυτή την αυξημένη ευαισθησία στον ήχο τείνουν να είναι πιο δημιουργικοί από το μέσο όρο. Η «Άτυπη προσοχή” έχει αντίκτυπο στη δημιουργικότητα. Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο, για να πάρετε περισσότερες πληροφορίες για αυτή την κατάσταση, και κάποιες συμπεριφορικές λύσεις για την αντιμετώπιση αυτού του θέματος.

Αφήστε μας τα σχόλιά σας αν κάποιος γνωστός σας έχει βιώσει αυτή την ευερεθιστότητα σε ορισμένους ήχους, και πώς το αντιμετώπισαν αυτό.

Credit: sun-gazing.com

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta