Ελλάς το μεγαλείο σου: Ο καθημερινός γολγοθάς μιας 20χρονης φοιτήτριας με αναπηρία για να φτάσει στο Πανεπιστήμιό της

Ένας καθημερινός γολγοθάς, μια καθημερινή μάχη για την 20χρονη φοιτήτρια με καταγωγή από την Φλώρινα για να πάει από την Αχειροποίητου της Θεσσαλονίκης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία όπου σπουδάζει. Στην Ελλάδα του 2022.

Το πρόβλημα υγείας της Ανθής

Η Ανθή είναι καθηλωμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο εξαιτίας της μυϊκής ατροφίας και εκτός από το πρόβλημα υγείας της στο οποίο ανταπεξέρχεται με δυναμισμό και ηρωισμό, πρέπει αναγκαστικά να έρχεται αντιμέτωπη με τις απαράδεκτες οδικές υποδομές.

Αυτοκίνητα με ασυνείδητους οδηγούς, κατεστραμμένα πεζοδρόμια, κακότεχνες ράμπες αναπήρων που πολλές φορές είναι κλειστές από παρκαρισμένα οχήματα και άπειρες λακκούβες, καθιστούν την καθημερινή μετακίνησή της ολόκληρο άθλο.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε καρέ καρέ όσα πρέπει να αντιμετωπίσει για να κατευθυνθεί στην Σχολή της.

Δεν την δέχονται ή δεν την αφήνουν να μπει στο λεωφορείο

Το αποκορύφωμα είναι ότι πολλές φορές δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ καθώς όπως καταγγέλλει λόγω πολυκοσμίας δεν της επιτρέπουν αν επιβιβαστεί γιατί δεν χωράει με το αμαξίδιο ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που οι οδηγοί αρνούνται να την βοηθήσουν με δικαιολογία ότι πονάει η μέση τους!

Η Ανθή δεν επηρεάζεται από την αναπηρία της και έχει αστείρευτη θέληση για γνώση και ζωή ενώ δηλώνει αποφασισμένη να ολοκληρώσει τις σπουδές της. Τα εμπόδια τα στήνουμε εμείς οι πολίτες στο νεαρό κορίτσι, σε συνεργασία με την ανάλγητη αδιαφορία του κράτους για την οδική υποδομή. Η 20χρονη απευθύνει κάλεσμα στους αρμόδιους να λάβουν επιτέλους μέτρα και να κάνουν τις πόλεις βιώσιμες για όλους τους ανθρώπους.

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta