30 Σοφές συμβουλές για να αλλάξεις τη Ζωή σου προς το Καλύτερο!

Όλοι μας έχουμε ονειρευτεί να μπορούσαμε να αλλάξουμε ριζικά μερικές πτυχές της ζωής μας.

Τι μας εμποδίζει όμως να κάνουμε το πρώτο βήμα προς την υλοποίηση των επιθυμιών μας; Το πρόβλημα είναι ότι συνήθως δεν ξέρουμε από που να αρχίσουμε και αυτό ακριβώς το πρόβλημα ήρθε να λύσει ο blogger Mark Chernoff, ο οποίος προτείνει 30 απλά βήματα που μπορεί να αλλάξουν πραγματικά τη ζωή σας προς το καλύτερο.

1) Αρχίστε να περνάτε χρόνο με τους σωστούς ανθρώπους.
Αυτοί είναι οι άνθρωποι που σας αγαπάνε και σας εκτιμούν και που σας ενθαρρύνουν να γίνετε καλύτεροι. Είναι αυτοί που σας κάνουν να νιώθετε πιο ζωντανοί, που σας δέχονται όπως είστε, αλλά και σας παροτρύνουν να κυνηγήσετε αυτό που θέλετε να γίνετε.

2) Αρχίστε να αντιμετωπίζετε ευθέως τα προβλήματά σας.
Δεν είναι τα προβλήματά σας που σας καθορίζουν, αλλά το πως αντιδράτε σε αυτά. Δεν θα εξαφανιστούν αν δεν αναλάβετε δράση.

3) Να είστε πάντα ειλικρινής με τον εαυτό σας.
Να είστε ειλικρινείς σχετικά με το τι είναι σωστό, καθώς επίσης και το τι πρέπει να αλλάξει. Να είστε ειλικρινείς σχετικά με το τι θέλετε να πετύχετε και ποιος θέλετε να γίνετε. Να είστε ειλικρινείς με κάθε πτυχή της ζωής σας, επειδή είστε το μόνο άτομο στο οποίο μπορείτε πάντα να βασίζεστε.

4) Κάντε την ευτυχία σας προτεραιότητά σας.
Οι ανάγκες σας έχουν σημασία. Αν δεν εκτιμάτε τον εαυτό σας, αν δεν προσέχετε τον εαυτό σας, το μόνο που κάνετε είναι να σας σαμποτάρετε.

5) Να είστε ο εαυτός σας, αυθεντικά και περήφανα.

6) Δώστε σημασία και ζήστε στο παρόν.

7) Εκτιμήστε τα μαθήματα που πήρατε από τα λάθη σας.
Εάν δεν κάνετε λάθη που και που, δεν προσπαθείτε αρκετά σκληρά και δεν μαθαίνετε. Πάρτε ρίσκα, σκοντάψτε, πέστε και στη συνέχεια να σηκωθείτε και προσπαθήστε ξανά.

8) Να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας.
Ο τρόπος που φέρεστε στον εαυτό σας θέτει το πρότυπο για τους άλλους. Πρέπει να αγαπάτε το ποιος είστε αλλιώς κανένας άλλος δεν θα το κάνει.

9) Αρχίστε να απολαμβάνετε τα αγαθά που ήδη έχετε.

10) Αρχίστε να “δημιουργείτε” την ευτυχία σας.
Αν περιμένετε κάποιον άλλο να σας κάνει ευτυχισμένο, χάνετε. Χαμογέλαστε γιατί μπορείτε. Επιλέξτε την ευτυχία. Γίνετε η αλλαγή που θέλετε να δείτε στον κόσμο. Να είστε ευχαριστημένοι με αυτό που είστε τώρα και αφήστε τη θετική ενέργεια να εμπνεύσει το ταξίδι σας στο αύριο.

11) Δώστε μια ευκαιρία στα όνειρά σας.
Ποτέ δεν είναι 100% σίγουρο ότι θα πετύχετε, αλλά μπορείτε πάντα να είστε 100% σίγουροι ότι αν δεν ενεργήσετε, τίποτα δε θα γίνει από μόνο του.

12) Πιστέψτε πως είστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα.

13) Να ξεκινάτε νέες σχέσεις για τους σωστούς λόγους.
Ξεκινήστε νέες σχέσεις με αξιόπιστους, έντιμους ανθρώπους που ταιριάζουν με αυτό που είστε και αυτό που θέλετε να γίνετε. Επιλέξτε για φίλους σας ανθρώπους που θαυμάζετε, που σας δείχνουν αγάπη και σεβασμό – ανθρώπους που ανταποδώσουν την καλοσύνη και τη δέσμευσή σας. Και δώστε προσοχή σε αυτά που κάνουν οι άνθρωποι, επειδή οι ενέργειες ενός ατόμου είναι πολύ πιο σημαντικές από τα λόγια τους.

14) Δώστε στους ανθρώπους που γνωρίζετε μια ευκαιρία.
Ακούγεται σκληρό, αλλά δεν μπορείτε να κρατήσετε κάθε φίλο που έχετε κάνει ποτέ. Οι άνθρωποι και οι προτεραιότητες αλλάζουν. Καθώς κάποιες σχέσεις ξεθωριάζουν, άλλες θα εμφανιστούν. Εμπιστευθείτε την κρίση σας.

15) Να είστε ανταγωνιστικοί με παλαιότερες “εκδόσεις” σας.
Να εμπνέεστε από τους άλλους, να εκτιμάτε τους άλλους, να μαθαίνετε από τους άλλους, αλλά να ξέρετε ότι το να ανταγωνίζεστε εναντίον τους είναι χάσιμο χρόνου. Είστε σε ανταγωνισμό με ένα και μόνο ένα άτομο – τον εαυτό σας.

16) Να χαίρεστε με τις επιτυχίες των συνανθρώπων σας.

17) Να προσπαθείτε να βρίσκετε την ισορροπία σας στις δύσκολες στιγμές.
Όταν τα πράγματα είναι άσχημα, και αισθάνεστε πεσμένοι, πάρτε μερικές βαθιές ανάσες και ανακτήστε τις δυνάμεις σας. Επικεντρωθείτε σε αυτά που έχετε, όχι σε αυτά που δεν έχετε.

18) Να συγχωρείτε τον εαυτό σας και τους άλλους.

19) Βοηθήστε τους συνανθρώπους σας.

20) Ακούστε το ένστικτό σας.

21) Αρχίστε να δίνετε σημασία στα επίπεδα άγχους σας.
Κόψτε ταχύτητα. Αναπνέυστε. Δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να κάνει ένα διάλειμμα, να ανασυνταχθεί και να προχωρήσει προς τα εμπρός με διαύγεια και σκοπό.

22) Εκτιμήστε την ομορφιά στις μικρές στιγμές.

23) Να αποδέχεστε τις καταστάσεις όπως είναι, ακόμη κι αν δεν είναι οι ιδανικές.
Μερικές φορές είναι καλύτερο να αποδεχθούμε και να εκτιμήσουμε τον κόσμο και τους ανθρώπους όπως είναι, παρά να προσπαθούμε να τα φτάσουμε ένα άπιαστο ιδανικό.

24) Κάθε μέρα να εργάζεστε για την επίτευξη των στόχων σας.

25) Να είστε ειλικρινείς με το πως αισθάνεστε.
Συζητήστε με τα πιο κοντινά σας πρόσωπα. Πείτε τους την αλήθεια για το πως αισθάνεστε. Αφήστε τους να σας ακούσουν.

26) Αναλάβετε όλη την ευθύνη της ζωής σας.
Είναι δικές σας οι επιλογές και τα λάθη σας και να είστε πρόθυμοι να αναλάβετε την ευθύνη τους. Αν δεν το κάνετε, θα το κάνει κάποιος άλλος και θα καταλήξετε σκλάβος των ιδεών και των ονείρων τους. Είστε ο μόνος που μπορεί να ελέγξει άμεσα την έκβαση της ζωής σας.

27) Αρχίστε να επενδύετε χρόνο στις πιο σημαντικές για εσάς σχέσεις.
Να θυμάστε ότι δεν χρειάζεστε έναν ορισμένο αριθμό φίλων, μόνο μια σειρά από φίλους για τους οποίους μπορείτε να είστε σίγουροι.

28) Επικεντρωθείτε στα πράγματα που μπορείτε να ελέγξετε.
Δεν μπορείτε να αλλάξετε τα πάντα, αλλά μπορείτε πάντα να αλλάξετε κάτι. Μην σπαταλάτε το χρόνο σας, το ταλέντο σας και συναισθηματική ενέργεια σε πράγματα που είναι πέρα από τον έλεγχό σας.

29) Να σκέφτεστε πάντα θετικά και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

30) Είστε ήδη πλούσιοι!
Ο Henry David Thoreau είπε κάποτε, “Πλούτος είναι η δυνατότητα να βιώσει κάποιος πλήρως τη ζωή.

Credits: Bright Side

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta