Eκατοντάδες Σύριοι κάνουν Πάρτυ, μόλις 160 χιλιόμετρα Μακριά από την Πολιοκριμένη Πόλη Χαλέπι…

Η εικόνα νέων ανθρώπων να κάνουν πάρτυ το ηλιοβασίλεμα σε παραλίες, σίγουρα δεν είναι μια τυπική εικόνα που θα περίμενε να δει κάποιος αυτή την εποχή στην Συρία. Αλλά αυτές οι φωτογραφίες δείχνουν πλήθος ανθρώπων να χορεύουν στην αμμουδιά της παραλιακής πόλης Λαττάκεια.

Πολύχρωμα φώτα είναι διάσπαρτα ανάμεσα στους ανθρώπους που λικνίζουν άγρια τα χέρια τους κατά τη δύση του ηλίου. Νωρίτερα την ίδια μέρα, οι ίδιοι ανθρώποι κάθονταν σε ομάδες και κουβέντιαζαν γύρω από ομπρέλες και κάπνιζουν ναργιλέ.

Η Λαττάκεια βρίσκεται περίπου 160 χιλιόμετρα από το Χαλέπι, το οποίο ήταν υπό πολιορκία τις δύο τελευταίες εβδομάδες, όπου κυβερνητικές δυνάμεις κόψανε την τροφοδοσία σε περιοχές που έχουν καταληφθεί από αντάρτες.

Την Πέμπτη, κυβερνητικές δυνάμεις βομβάρδισαν δύο συνοικίες της πόλης και 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων 6 παιδιά.

Και την Παρασκευή, σχεδόν 40 σύριοι στρατιώτες και μαχητές υπέρ του καθεστώτος σκοτώθηκαν όταν αντάρτες ανατίναξαν μια σήραγγα κάτω από ένα κυβέρνητικό κτίιο στη πόλη.

Το Χαλέπι είναι χωρισμένο μεταξύ του στρατού που κατέχει την δυτική πόλη και τους αντάρτες που ελέγχουν τα ανατολικά, αφότου αρχίσαν οι μάχες στα μέσα του 2012.

Η πολιορκία έχει εγείρει σοβαρούς φόβους για τη ζωή των 200.000 ανθρώπων που έχουν εγκλωβιστεί στα ανατολικά.

Credits: Daily Mail

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta