Δείτε ΤΙ δείχνει για την Σχέση σας ο Τρόπος που Φιλιέστε…

Θυμηθείτε όλες τις φορές που φιληθήκατε με το σύντροφό σας. Δώσατε και οι 2 κλίση στο κεφάλι σας προς τα δεξιά; Σύμφωνα με την επιστήμη, αυτό μπορεί να δείξει τελικά πόσο ρομαντισμός υπάρχει ανάμεσά σας. 

Οι επιστήμονες, αφού σύγκριναν φωτογραφίες με ανθρώπους να φιλάν συγγενείς και τον σύντροφό τους, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως αυτοί που φιλούσαν τον σύντροφό τους σχεδόν πάντα έδιναν μια δεξιόστροφη κλίση στο λαιμό τους και την αντίθετη κλίση όταν φιλούσαν ένα συγγενή.

“Ο εγκέφαλος είναι χωρισμένος σε δύο ημισφαίρια: το αριστερό και το δεξί. Όταν εστιαζόμαστε στην μία πλευρά, κουνάμε το κεφάλι μας προς την αντίθετη,” λέει η Jennifer Sedgewick. Αυτό ονομάζεται laterality.

Το κέντρο των συναισθημάτων βρίσκεται στο δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου μας. Έτσι, η αριστερή πλευρά του προσώπου μας δείχνει περισσότερο συναίσθημα από την δεξιά. Έτσι όταν έχουμε μία κλίση προς τα δεξιά, σημαίνει υποσυνείδητα πως θέλουμε να ακουμπάμε με την αριστερή μας πλευρά τον άλλον.

Γι’αυτό και όταν φιλάμε ένα συγγενή τείνουμε να χρησιμοποιούμε περισσότερο την δεξιά πλευρά και να στρίβουμε το κεφάλι μας δηλαδή προς τα αριστερά.

Θα πρέπει να ανησυχείτε αν βλέπετε ότι σας φιλάει ο σύντροφός σας από την άλλη πλευρά; 

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους θα μπορούσαμε να στρίψουμε το πρόσωπό μας κάπως αλλιώς. Το να είναι κανείς αριστερόχειρας είναι ένας από αυτούς. Το άγχος μπορεί να ευθύνεται επίσης. Έρευνες έχουν δείξει πως άνθρωποι που κλίνουν προς την αριστερή τους πλευρά έχουν περισσότερο άγχος.

Και σε τελική ανάλυση δεν χρειάζεται να δίνετε τόση μεγάλη έμφαση στη γωνία που σας φιλάει.  Δώστε στον σύντροφό σας το πλεονέκτημα της αμφιβολίας, παραβλέποντας τυχόν αποκλίσεις στη γλώσσα του σώματός του. 

Credit: cosmopolitan.com

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta