Δείτε ΤΙ μπορεί να συμβεί αν αφήσετε ένα πλαστικό μπουκάλι μέσα στο αυτοκίνητό σας. Θα σοκαριστείτε…

Είναι πολύ σημαντικό να πίνετε άφθονο νερό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ωστόσο, υπάρχει ένα πράγμα που δεν πρέπει ποτέ, μα ποτέ να κάνετε όταν παίρνετε ένα πλαστικό μπουκάλι με εμφιαλωμένο νερό μαζί σας: να το αφήστε μέσα στο αυτοκίνητο. Οι συνέπειες αυτού, μπορεί να είναι πιο επικίνδυνες από ό, τι φαντάζεστε.

Μια ομάδα στο Facebook που ονομάζεται IdahoPower, δημοσίευσε πρόσφατα μια ιστορία για έναν ντόπιο άνδρα που γνώρισε αυτόν τον κίνδυνο από πρώτο χέρι.

Ο τεχνικός μπαταρίας Dioni Amuchastegu, κουβαλά ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια νερού μαζί του στη δουλειά, σε μια προσπάθεια να είναι περιβαλλοντικά συνειδητόποιημένος. Μια μέρα, ενώ καθόταν στο αυτοκίνητό του σε ένα μεσημεριανό διάλειμμα, ο Dioni παρατήρησε καπνό με τη γωνία του ματιού του.

Όταν γύρισε για να ελέγξει την κατάσταση, είδε ότι το φως του ηλίου είχε διαθλαστεί μέσα από το πλαστικό μπουκάλι του. Το φως της ζεστής καλοκαιρινής ημέρας ήταν τόσο έντονο, που το μπουκάλι άρχισε να βάζει φωτιά στο κάθισμα του συνοδηγού.

«Το φως έμπαινε μόνο από το πλευρικό παράθυρο του οδηγού και πέρασε κατευθείαν μέσα από το μπουκάλι νερού καίγοντας δύο σημεία του καθίσματος».

Όπως το φως που ταξιδεύει μέσα από ένα μεγεθυντικό φακό και μπορεί να βάλει φωτιά στα πράγματα όταν είναι αρκετά ζεστό, έτσι και τα πλαστικά μπουκάλια νερού μπορούν να κάνουν το ίδιο πράγμα. Και φυσικά, η φωτιά εξαπλώνεται και σε άλλα μέρη του αυτοκινήτου πολύ γρήγορα.

Το βίντεο του IdahoPower έχει προβληθεί χιλιάδες φορές και κοινοποιηθεί εκατοντάδες φορές. Πολλοί από αυτούς που το είδαν, δεν είχαν ιδέα ότι ένα μικρό μπουκάλι νερού θα μπορούσε να αποτελέσει τόσο μεγάλη απειλή.

Προφανώς, αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι να κρατάτε τα πλαστικά μπουκάλια νερού έξω από το αυτοκίνητό σας. Ωστόσο, αν δεν έχετε χρόνο να αφαιρέσετε τα μπουκάλια, να βεβαιώνεστε ότι δεν έχουν άμεση επαφή με την ηλιακή ακτινοβολία.

Τα μπουκάλια νερού, όχι μόνο μπορούν να προκαλέσουν κίνδυνο πυρκαγιάς όταν αφεθούν στο αυτοκίνητό, αλλά μπορούν επίσης να γίνουν επικίνδυνα και για την υγεία σας. Μελέτες που διεξήχθησαν τα τελευταία χρόνια, δείχνουν ότι όταν τα πλαστικά μπουκάλια που παραμένουν μέσα σε ένα αρκετά ζεστό αυτοκίνητο για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορούν να απελευθερώσουν επιβλαβείς χημικές ουσίες μέσα στο νερό.

Χρειάζεται αρκετή θερμότητα και τουλάχιστον μια εβδομάδα για να γίνει το νερό επικίνδυνο, αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για περισσότερες λεπτομέρειες:

Credit: tiphero.com

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta