Δείτε ΠΩΣ είναι Σήμερα, 23 Μικρά Παιδιά που Πρωταγωνίστησαν σε Πασίγνωστες Ταινίες Θρίλερ. Δώστε Προσοχή στον Τζόνι Ντεπ!

Οι ταινίες τρόμου με παιδιά είναι από τις πιο τρομακτικές και καλοπληρωμένες ταινίες.

Φτιάξαμε μια λίστα με παιδιά που έπαιξαν σε ταινίες τρόμου και πώς εξελίχθηκε η καριέρα τους. Στο τέλος σας παρουσιάζουμε έναν πολύ γνωστό ηθοποιό του οποίο η πρώτη μεγάλη εμφάνιση στην μεγάλη οθόνη ήταν σε ταινία τρόμου.

23. John Franklin: “Children of the Corn”, 1984

O ρόλος του Isaac Chroner στην διασκευή του μυθιστορήματος του Stephen King για την μεγάλη οθόνη ήταν ο πιο επιτυχημένος της καριέρας του John Franklin. Μέχρι πρόσφατα, ο Franklin δίδασκε αγγλικά, αλλά το 2015 τα παράτησε και αποφάσισε να ασχοληθεί με την υποκριτική.

22. Lindsey Haun: “Village of the Damned”, 1995

Παρ’όλο που η ταινία δεν ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη, μπορεί κανείς να πει ότι ήταν μία από τις πιο ανατριχιαστικές ταινίες για τα παιδιά-δολοφόνους χάρη στην Lindsey Haun η οποία έπαιξε την αρχηγό των παιδιών, Mara Chaffee. Σήμερα η Lindsey παίζει σε ταινίες και γράφει σάουντρακ.

21. Daveigh Chase: “The Ring”, 2002

Η Daveigh Chase συνέχισε την υποκριτική της καριέρα μετά την ταινία. Επίσης, τραγουδά και χαρίζει την φωνή της σε καρτούν. Στο ελεύθερο χρόνο της κάνει ιππασία.

20. Linda Blair: “The Exorcist”, 1973

Η Linda Blair πήρε Χρυσή Σφαίρα για τον ρόλο της δαιμονισμένης Regan MacNeil. Η καριέρα της δεν ήταν πολύ επιτυχημένη μετά από αυτό όμως: ήταν υποψήφια για Χρυσό Βατόμουρο 6 φορές. Το 2006 έκανε μια σύντομη εμφάνιση στο “Supernatural”.

19. Jodelle Ferland: “Silent Hill”, 2006

Η Jodelle δεν είναι γνωστή μόνο για τον ρόλο της Sharon και της Alessa στο “Silent Hill”. Το 2009 πρωταγωνίστησε σε ακόμα μία ταινία τρόμου, το “Case 39”. Από το 2015 δουλεύει στην σειρά επιστημονικής φαντασίας “Dark Matter”.

18. Emily Browning: “Ghost Ship”, 2002

Ο ρόλος της Katie Harwood στο “Ghost Ship” είναι ένας από τους πολλούς στο ενεργητικό της. Επιπλέον, αρνήθηκε τον ρόλο της Bella Swan στο “Twilight”. Σήμερα, η Emily Browning γράφει μουσική και πρωταγωνιστεί στο “American Gods”.

17. Isabelle Fuhrman: “Orphan”, 2009

Ο ρόλος της καταχθόνιας Esther ήταν ένας από τους πρώτους στην καριέρα της Isabelle και την έκανε διάσημη. Το 2012 εμφανίστηκε στο “Hunger Games” και μετά στο “Cell” (2016), μια ταινία βασισμένη σε μυθιστόρημα του Stephen King.

16. Miko Hughes: “Pet Sematary”, 1989

Ο ρόλος του Gage Creed ήταν ο πρώτος αλλά όχι ο μόνος ρόλος του Miko. Εμφανίστηκε στις σειρές “Melrose Place” και “Beverly Hills, 90210”, αλλά ποτέ δεν έκανε επιτυχημένη καριέρα.

15. Sissy Spacek: “Carrie”, 1976

Η Sissy Spacek, η οποία έπαιξε την Carrie στην ομώνυμη διασκευή του μυθιστορήματος του Stephen King, πήρε Όσκαρ και 3 Χρυσές Σφαίρες κατά την διάρκεια της καριέρας της. Τα τελευταία χρόνια σπάνια εμφανίζεται μπροστά στην κάμερα. Ανάμεσα στα τελευταία έργα της είναι η ταινία “The Help” και η σειρά “Bloodline”.

14. Ivana Baquero: “Pan’s Labyrinth”, 2006

Η Ισπανίδα ηθοποιός επιλέχτηκε για τον ρόλο της Ofelia από 1.000 υποψήφιους. Είναι ενδιαφέρον ότι ο αρχικός χαρακτήρας ξαναγράφτηκε για εκείνη, γιατί υποτίθεται ότι ήταν 3 χρόνια μικρότερος. Σήμερα πρωταγωνιστεί στην σειρά “The Shannara Chronicles”.

13. Kirsten Dunst: “Interview With the Vampire”, 1994

Ο ρόλος της Claudia στο “Interview With the Vampire” ήταν το σημείο έναρξης της επιτυχημένης καριέρας της Kirsten Dunst. Έχει πάρει υποψηφιότητες για Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα

12. AnnaSophia Robb: “The Reaping”, 2007

Ο ρόλος της Loren McConnell δεν ήταν η πρώτη επιτυχία για την AnnaSophia Robb η οποία επίσης έπαιξε και στο “Charlie and the Chocolate Factory”. Σήμερα συνεχίζει να παίζει σε ταινίες και σπουδάζει στο New York University.

11. Seamus Davey-Fitzpatrick: “The Omen”, 2006

Ο νεαρός ηθοποιός που έπαιξε τον Damien στο σίκουελ της κλασικής ταινίας “Omen” του 1976 δεν γνώριζε ότι έπαιζε τον γιο του Διαβόλου. Σήμερα ασχολείται με την υποκριτική, αλλά παίζει κυρίως σε τηλεοπτικές σειρές.

10. Cody Dorkin: “Village of the Damned”, 1995

Άλλος ένας νεαρός χαρακτήρας από την ταινία “Village of the Damned” που δεν έγινε ηθοποιός. Αλλά συνεχίζει να σχετίζεται με το σινεμά: ο Cody Dorkin έχει το δικό του στούντιο και αναζητά νεαρά ταλέντα.

9. Louise and Lisa Burns: “The Shining”, 1980

Η Lisa και η Louise, οι οποίες έπαιξαν τις δίδυμες Graby στην ηλικία των 10, δεν ξαναέπαιξαν σε ταινία. Επιπλέον, πιστεύουν ότι ο ρόλος είχε αρνητικό αντίκτυπο πάνω τους, αφού αρκετά τα σχολεία απέρριπταν τις αιτήσεις τους. Ωστόσο, η Lisa έγινε τελικά δικηγόρος και η Louise επιστήμονας.

8. Dakota Fanning: “Hide and Seek”, 2005

Ο ρόλος της Emily στο “Hide and Seek” δεν ανήκει καν στις κορυφαίες δουλειές της Dakota Fanning. Σήμερα η ηθοποιός είναι μόλις 23, αλλά η λίστα με τις ταινίες και τα βραβεία της είναι εντυπωσιακή. Πέρα από την υποκριτική, η Dakota εργάζεται και σαν μοντέλο για διάσημους σχεδιαστές.

7. Roger Princep: “The Orphanage”, 2007

Ο Roger έπαιξε τον Simon στην ισπανική ταινία “The Orphanage” η οποία κέρδισε 7 βραβεία Goya. Σήμερα ακολουθεί καριέρα στην υποκριτική.

6. Saoirse Ronan: “Lovely Bones”, 2009

Η Saoirse έπαιξε τον ρόλο της Susie, ενός κοριτσιού που σκοτώνεται από έναν μανιακό. Η καριέρα της πηγαίνει σχετικά καλά. Πέρα από πολλές υποψηφιότητες γι’αυτόν και άλλους ρόλους, η ηθοποιός έχει κερδίσει αρκετά BAFTA και Χρυσές Σφαίρες.

5. Christina Ricci: “The Addams Family”, 1991

Η Christina Ricci ήταν μία από τις πιο δημοφιλείς έφηβες ηθοποιούς στις αρχές του ’90 για τον ρόλο της Wednesday Adams. Παρ’όλο που δεν έχει σπουδάσει υποκριτική, η καριέρα της είναι πολύ επιτυχημένη και το 2015 πήρε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην σειρά “Z: The Beginning of Everything”.

4. Chloe Grace Moretz: “The Amityville Horror”, 2005

Η πρώτη της επιτυχία στην υποκριτική ήρθε μετά τον ρόλο της Chelsea στο “The Amityville Horror”. Ανάμεσα σε άλλα, έχει παίξει και τον ρόλο της Carrie White στο ριμέικ της ταινίας “Carrie” από το 1976, ενώ έχει συμμετάσχει και σε πολλές τηλεοπτικές σειρές.

3. Alex Vincent: “Child’s Play”, 1988

Ο ρόλος του Andy Barclay στην ταινία για την φονική κούκλα Chunky είναι ένας από τους πιο αξιόλογος της καριέρας του Alex Vincent. Πέρα από την ταινία του 1988, εμφανίστηκε και στα σίκουελ που βγήκαν το 1990 και το 2013.

2. Junio Valverde: “The Devil’s Backbone”, 2001

Ο Junio Valverde έπαιξε το φάντασμα του Santi, ένα αγόρι που πέθανε αρκετά χρόνια πριν τα γεγονότα της ταινίας. Συνεχίζει να δουλεύει σαν ηθοποιός: έχει παίξει σε σειρές και έχει εμφανιστεί σε ταινίες και ταινίες μικρού μήκους.

1. Johnny Depp: “A Nightmare on Elm Street”, 1984

Η καριέρα του Johnny Depp ξεκίνησε με μία από τις πιο δημοφιλείς ταινίες τρόμου όλων των εποχών, το “A Nightmare on Elm Street”. Έπαιξε τον Glen Lantz, έναν από τους εφήβους που έπεσαν θύματα του Freddy Krueger.

Credit: BrightSide

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta