ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δείτε ΠΩΣ γίνονται τα 6 πιο Διάσημα Ταχυδακτυλουργικά Κόλπα! Το 4ο θα σας αφήσει άφωνους!

Η δεξιοτεχνία ενός μάγου έγκειται στην ικανότητά του να μπορεί να σε κάνει να περιμένεις με αγωνία το επόμενο απίστευτο κόλπο του. Συχνά φαίνεται πως οι μάγοι μπορούν να κάνουν πράγματα που αψηφούν τους κανόνες του σύμπαντος και η ατμόσφαιρα δέους που δημιουργούν σε κάνουν να πιστεύεις πως αυτό που βλέπεις είναι αληθινό. 

Έτσι, αποφασίσαμε να εξετάσουμε 6 από τα πιο γνωστά μαγικά κόλπα που συναρπάζουν τους ανθρώπους όλα αυτά τα χρόνια και να τα κοιτάξουμε από μία πιο επιστημονική ματιά για να αποκαλύψουμε την αλήθεια που κρύβεται πίσω τους.

Μυστικό 1: Το να κόβεις έναν άνθρωπο στη μέση 

Όλοι έχουμε δει αυτό το κόλπο με κομμένη την ανάσα, στο οποίο ο μάγος κόβει μία γυναίκα στη μέση. Είναι σίγουρο λιγότερο σοκαριστικό όταν βλέπεις πως υπάρχουν δύο βοηθοί μέσα στο κουτί του μάγου!

Μυστικό 2: Το κόλπο με το χαρτονόμισμα

Λίγο καιρό πριν, πολλοί δεν μπορούσαν να καταλάβουν πώς μπορεί ο David Copperfield να κόβει ένα διπλωμένο δολάριο στη μέση και μετά όταν το ξεδιπλώνει να αποκαλύπτει πως ήταν απείραχτο.

Το μυστικό ήταν στην πονηρή χρήση του μολυβιού: το είχε κόψει διαγώνια και το είχε ενώσει με δυνατούς μαγνήτες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το χαρτονόμισμα να μπορεί να περνάει εύκολα ανάμεσα από το μολύβι, χωρίς να παθαίνει τίποτα.

Μυστικό 3: Μετεώριση

Το μυστικό αυτού του κόλπου, που είναι αρκετά δημοφιλές στους μάγους του δρόμου, βρίσκεται στην κρυφή υποστήριξη. Γι’αυτό και οι μάγοι που το κάνουν πάντα καλύπτουν τέλεια το ραβδί τους, για να μην φαίνεται ο μηχανισμός που τους κρατάει στον αέρα.

Μυστικό 4: Η κούπα που εξαφανίζεται 

Μία κούπα του νερού τοποθετείται στο τραπέζι το οποίο είναι καλυμμένο με ένα μαντήλι. Μετά, ο μάγος το σηκώνει και το πετάει στον αέρα. Το αποτέλεσμα: μέχρι το μαντήλι να πέσει, το ποτήρι έχει εξαφανιστεί. Το κόλπο αυτό αποτελείται από δύο σκέλη: υπάρχει ένα σύρμα ραμμένο στο μαντήλι, που δημιουργεί την ψευδαίσθηση πως το ποτήρι είναι κάτω από το μαντήλι.

Επίσης, το ποτήρι κρύβεται μέσα σε μία ειδική σακούλα, μέσα από μία τρύπα στο τραπέζι.

Μυστικό  5: Το ανθρώπινο  ’zig-zag’

Η επιτυχία αυτού του κόλπου εξαρτάται πολύ από τις ικανότητες της βοηθού του μάγου, η οποία πρέπει να μπορεί να κρατήσει τα χέρια και τα πόδια της σε μία θέση παρόμοια με την συνηθισμένη όρθια στάση του ανθρώπου αλλά μέσα σε ένα πολύ μικρό και παράξενα σχηματισμένο κουτί.

Μυστικό 6: Τα μαγικά παπούτσια του Michael Jackson.

Θυμάστε αυτά τα παπούτσια του Michael Jackson που αψηφούσαν την βαρύτητα στο κομμάτι ’Smooth Criminal’; Φαίνεται απίστευτο καθώς ο Michael μπορέι να κρατήσει το σώμα του ίσιο ενώ έχει γύρει σε μία οξεία γωνία 45 μοιρών. Το μυστικό βρίσκεται στα ειδικά σχεδιασμένα παπούτσια που χρησιμοποιεί που τον βοηθάνε να παραμένει ‘καρφωμένος’ στο πάτωμα.

Εσείς γνωρίζετε κάποιο άλλο μαγικό που θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας;

Credit: brightside.me

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta