Δεν είναι μουσείο, ούτε ξενοδοχείο: Είναι φαρμακείο και βρίσκεται στην Ελλάδα

Εξωτερικά βλέποντας το θεωρείς πως είναι μουσείο ή ξενοδοχείο και πως βρίσκεται κάπου στο εξωτερικό. Και όμως! Βρίσκεται στην Ελλάδα και όχι μόνο δεν είναι μουσείο αλλά είναι ένα υπερσύγχρονο φαρμακείο.

Η τοποθεσία

Το Placebo Pharmacy, όπως ονομάζεται, με την κυλινδρική του μορφή τραβάει το ενδιαφέρον, όταν περνά κανείς με το αυτοκίνητο βρίσκεται στη Γλυφάδα, στο εμπορικό κέντρο City Plaza, πάνω στον κεντρικό άξονα της Βουλιαγμένης.

Το διεθνές βραβείο για την αρχιτεκτονική του

Η αρχιτεκτονική του όμως επίλυση από τον από τον Κ. Λαμπρινόπουλο και την KLab architecture έχει τραβήξει το ενδιαφέρον διεθνώς κατακτώντας το 2012 το βραβείο καλύτερου εμπορικού κτιρίου από το περιοδικό Domus της Ρωσίας, ενώ επιλέχθηκε στις υποψηφιότητες για το βραβείο Piranesi.

Ποιος ήταν ο στόχος τους

Στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον ελκυστικό που να επιτρέπει στον πελάτη να περιπλανηθεί ελεύθερα, η προβολή των προϊόντων να είναι σχεδόν μουσειακή και άνετη στην επιλογή.

Το βασικό χαρακτηριστικό του

Βασικό χαρακτηριστικό αποτελεί η εξωτερική επένδυση του κτιρίου, που έχει κυλινδρικό σχήμα, όπου κυριαρχούν σύμβολα γραφής του συστήματος Μπράιγ εν είδει ανοιγμάτων που επιτρέπουν στο φυσικό φως να μπει απρόσκοπτα στο εσωτερικό.

Το εσωτερικό του φαρμακείου

Στα “ενδότερα” του φαρμακείου ακολουθήθηκε η λογική μιας κυκλικής και ακτινωτής διάταξης επίπλων χρήσεως και ραφιών προϊόντων, η οποία αναπτερώνει την καλή διάθεση που έχει ήδη γεννήσει η κυλινδρική όψη του κτιρίου.

Τι περιλαμβάνει το Placebo

Πολύ μακριά από το γνωστό “φαρμακείο της γειτονιάς”, το Placebo γεννά μια προσδοκία στον επισκέπτη, καθώς περιμένει ότι θα αποκομίσει την έξτρα ευχαρίστηση που θα αποκόμιζε αν επισκεπτόταν π.χ. ένα ξενοδοχείο με spa, αντί ενός ξενοδοχείου χωρίς spa.

Στον όροφο του φαρμακείου ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες διατίθενται για σεμινάρια, παρουσιάσεις προϊόντων, ανοιχτές συζητήσεις και εναλλακτικές θεραπείες.

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta