Δεν δίστασε ούτε λεπτό: Ήρωας διανομέας ορμά σε φλεγόμενο σπίτι και σώζει τη ζωή 5 παιδιών

Το περιστατικό σημειώθηκε στις ΗΠΑ, όπου ένας διανομέας πίτσας έσωσε πέντε παιδιά με ηρωικό τρόπο ενώ ήταν μέσα στο φλεγόμενο σπίτι τους. Το σπίτι είχε τυλιχτεί στις φλόγες όταν εκείνος έσπευσε να τα απεγκλωβίσει και η είδηση αυτή κάνει το γύρο του Διαδικτύου θυμίζοντάς μας ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που δεν διστάζουν να διακινδυνεύσουν τον εαυτό τους για τους συνανθρώπους τους.

ήρωας διανομέας: απαθανατίστηκε σε βίντεο να σώζει τα παιδιά

ΗΠΑ: Ο ίδιος μιλώντας στο ABC News δήλωσε πως: «αν μου δινόταν ξανά ευκαιρία και έπρεπε να το κάνω, θα το έκανα», «Ήξερα τι διακινδύνευα. Ήξερα ότι το επόμενο δευτερόλεπτο θα μπορούσα να χάσω τη ζωή μου. Αλλά κάθε δευτερόλεπτο μετρούσε»

ήρωας διανομέας:Δεν δίστασε ούτε λεπτό να ορμήσει στις φλόγες

Ο 25χρονος Νίκολας Μπόστιτς που εργάζεται ως διανομέας πίτσας σε τοπική πιτσαρία στην πόλη Λαφαγιέτ στην Ιντιάνα εκείνο το βράδυ και ενώ επέστρεφε από μια παράδοση πίτσας είδε μέσα από το αυτοκίνητο του ένα σπίτι να καίγεται. Σταμάτησε δεξιά στο δρόμο και έκανε να πιάσει το κινητό του για να τηλεφωνήσει στην πυροσβεστική. Κατάλαβε όμως ότι το είχε ξεχάσει στην πιτσαρία καθώς έφευγε για την παράδοση.

Τότε σε μια φευγαλέα στιγμή είδε το περίγραμμα ενός μικρού παιδιού στο παράθυρο του φλεγόμενου κτιρίου. Δεν το σκέφτηκε δεύτερη φορά. Αμέσως κατάλαβε ότι το παιδί κινδύνευε. Παράτησε το αυτοκίνητο του και έτρεξε προς το σπίτι. Το σπίτι στο μεταξύ είχε λαμπαδιάσει ολόκληρο και ήταν πλέον ζήτημα λίγων λεπτών για να συμβεί μια τραγωδία.

ήρωας διανομέας:Η ηρωική επέμβαση

Ο Νίκολας έσπασε την πόρτα και μπήκε μέσα στη φλεγόμενη μονοκατοικία. Ο ίδιος, είπε στο ABC News ότι παραμέρισε τη ζέστη και τον καπνό για να ανέβει γρήγορα τις σκάλες, όπου συνάντησε τέσσερα από τα παιδιά: έναν 1χρονο, δύο 13χρονους και έναν 18χρονο. Στη συνέχεια τους οδήγησε κάτω από τις σκάλες και έξω.

«Χωρίς δισταγμό», σύμφωνα με την αστυνομία, «έτρεξε πίσω στο φλεγόμενο σπίτι. Μη γνωρίζοντας πού ήταν το παιδί, πήγε στο τελευταίο μέρος όπου εντόπισε τα άλλα παιδιά – στον επάνω όροφο.»

«Μετά βίας μπορώ να αναπνεύσω» έλεγε στους αστυνομικούς. «Είναι καλά το μωρό; Πες μου ότι το μωρό είναι καλά.»

Ήταν η Σειόνα Μπάρετ με τα τρια αδερφάκια της, την Σαιλί, την Κάλια, και τη Λίβιαν. Ο Νίκολας πήρε στην μεγάλη του αγκαλιά τα τρια μικρά παιδιά και είπε στην Σειόνα να τον πιάσει από την μπλούζα, για να μην τον χάσει και να τον ακολουθήσει.

ήρωας διανομέας:η στιγμή που ορμάει στις φλόγες για δεύτερη φορά

Ο Νίκολας μέσα σε λίγα λεπτά, είχε καταφέρει να βγάλει έξω τα 4 παιδιά σώα και αβλαβή. Εκείνος όμως είχε υποστεί εγκαύματα στο πρόσωπο και τα χέρια. Καθώς η Σειόνα πήρε τις πρώτες βαθιές ανάσες του είπε ότι μέσα στο σπίτι ήταν και η 6χρονη αδερφή της, που είχε παγιδευτεί σε άλλο σημείο.

Στο μεταξύ το σπίτι άρχισε να τρίζει επικίνδυνα. Ήταν ζήτημα λίγων λεπτών πότε θα κατέρρεαν οι ξύλινοι τοίχοι του. Ο Νίκολας μπήκε για δεύτερη φορά στο φλεγόμενο σπίτι. Μέσα στους καπνούς τις σπίθες και τις φλόγες κατάφερε να εντοπίσει την εξάχρονη στον επάνω όροφο. Ήταν ζωντανή και είχε τις αισθήσεις της. Την πήρε αγκαλιά και έκανε να κατέβει. Οι φλόγες του έκλεισαν το δρόμο. Τότε ο Νίκολας την έσφιξε περισσότερο, πήρε φόρα και πήδηξε από το παράθυρο. Έπεσε με την πλάτη μάλιστα σπάζοντας τα πλευρά του για να προστατεύσει το παιδί.

Στο μεταξύ είχε φτάσει η πυροσβεστική και ασθενοφόρα. Μόλις ο Νίκολας παρέδωσε το μικρό παιδί σε έναν πυροσβέστη έχασε τις αισθήσεις του και λιποθύμησε. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι είχε σπάσει τα πλευρά, το χέρι του και είχε πάθει εγκαύματα. Τα τέσσερα από τα πέντε παιδιά γλίτωσαν χωρίς να υποστούν κάποιον τραυματισμό, ενώ μόνο το ένα χρειάστηκε να νοσηλευτεί καθώς είχε ένα ελαφρύ τραύμα από την πτώση.

ήρωας διανομέας:Τι δήλωσε στην κάμερα ο πατέρας των παιδιών

«Ό,τι κι αν τον έφερε εκεί εκείνη τη στιγμή», είπε ο Ντέιβιντ Μπάρετ στο ABC News, ο οποίος ήταν έξω με τη σύζυγό του για ένα ραντεβού και άφησε τη 18χρονη τους, Seionna, να φροντίζει τα τρία αδέρφια της και τη φίλη της αδερφής της, «Νιώθω ότι αυτός έστειλε ο Θεός. Έσωσε κάτι που ήταν ανεκτίμητο»

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta