3 Πολύ Χρήσιμες Συμβουλές από τον πιο Ευτυχισμένο Άνθρωπο στον Κόσμο.

Ο Matthieu Ricard είναι ένας γαλλικής καταγωγής βουδιστής μοναχός, μεταφραστής, φωτογράφος και συγγραφέας ο οποίος γράφει βιβλία και άρθρα για βουδιστικά θέματα. Συχνά, τα μέσα τον αποκαλούν τον «πιο ευτυχισμένο άνθρωπο του κόσμου».

Αυτές είναι οι 3 καλύτερες συμβουλές από τον άνθρωπο που ξέρει από πρώτο χέρι τι είναι ευτυχία:

  • Μην σκέφτεσαι μόνο τον εαυτό σου.

Αν οι σκέψεις σου τριγυρίζουν μόνο γύρω από τον εαυτό σου και το πόσο τέλειος είσαι, αργά ή γρήγορα θα κουραστείς. Θα ξεκινήσεις να βλέπεις τον γύρω κόσμο σαν πιθανή απειλή για τον εσωτερικό σου κόσμο. Θα πρέπει να προσπαθήσεις να είσαι πιο φιλικός, αλλά ταυτόχρονα να μην αφήνεις τους άλλους να σε εκμεταλλευτούν.

  • Ξεκίνα να εξασκείς το μυαλό σου.

Όπως ένας μαραθωνοδρόμος χρειάζεται να προπονηθεί για να κάνει μια μεγάλη απόσταση, το ίδιο και το μυαλό σου χρειάζεται εντατική εξάσκηση για να γίνει πιο ευτυχισμένο. Ο Ricard λέει ότι η ευτυχία αποτελείται από 3 βασικά πράγματα: προσοχή, συναισθηματική ισορροπία και καλοσύνη. Σκεφτείτε τα σαν ικανότητες που χρειάζεται να αποκτήσετε.

  • Σκεφτείτε κάτι καλό για τουλάχιστον 15 λεπτά τη μέρα.

Επικεντρώστε τη σκέψη σας σε κάτι που βρίσκεται ευχάριστο και προσπαθήστε να μην σας αποσπάσει την προσοχή κάτι άλλο. Αν ξεκινήσετε να το κάνετε, θα δείτε θετικά αποτελέσματα σε 2 εβδομάδες. Θα παρατηρήσετε ότι τα συναισθήματα σας έχουν γίνει πιο θετικά και ότι η αντίληψη σας για τον κόσμο έχει αλλάξει.

Credit: brightside.me

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta