«Χώρισε Με Τη Γυναίκα Του Και Είναι Μαζί Μου, Αλλά Τώρα Τελευταία Πήγε Με Άλλη. Πώς Να Συμπεριφερθώ;»

«Χώρισε Με Τη Γυναίκα Του Και Είναι Μαζί Μου, Αλλά Τώρα Τελευταία Πήγε Με Άλλη. Πώς Να Συμπεριφερθώ;»

«Περασανε 7 χρόνια.. ήρθα φοιτήτρια σε μια επαρχιακή πόλη και τον γνώρισα…» Εσείς τι θα απαντούσατε στη νεαρή φίλη μας;

Ήμουν 20 χρόνων και αυτος 45. Τώρα είμαι 27…. Χώρισε με την γυναίκα του και είναι μαζί μου με τα καλά μας και με τα στραβά μας.. τώρα τελευταία πήγε με άλλη που τη ξέρω και με ξέρει.

Δεν το παραδέχτηκε ποτέ .. και εγώ θυμώνω κ στεναχωριέμαι.. το ξέρω το νιώθω το είδα είμαι σίγουρη.. πως να συμπεριφερθω.. βγαινω εκτός εαυτού και δεν μ’ αρέσει.. όλοι λένε να τον αφήσω .. προσπάθησα κ το κάνω ακόμη και τώρα αλλά αυτός είναι οικογένεια πλέον για μένα .. αδυνατω..

Απαντά η ψυχολόγος κυρία Βίκυ Μιχελή

Αγαπητή φίλη του singleparent,
η ιστορία σου είναι τόσο σύντομη και με τόσες λίγες λεπτομέρειες που η απάντησή μου θα είναι ανάλογη των πληροφοριών που μου δίνονται.

Είσαι από όσο λες με έναν άνθρωπο τα τελευταία 7 χρόνια ο όποιος πρώτον υπήρξε παντρεμένος και δεύτερον έχετε μια διαφορά ηλικίας 25 ετών.

Αναφέρεις πως για εσένα αυτός ο άνθρωπος είναι πλέον οικογένεια για εσένα. Αναρωτιέμαι σε αυτό το σημείο ποια είναι η σχέση με την οικογένειά σου και εκείνος έχει υποκαταστήσει την οικογένεια. Προφανώς, δεν είναι κακό ο σύντροφος να γίνεται οικογένεια αλλά αν έχει γίνει μόνο αυτός ίσως είναι κάτι που θα πρέπει να δεις.

Είσαι όπως λες σίγουρη ότι τον τελευταίο καιρό έχει συνάψει σχέση με μια άλλη κοπέλα, την οποία και γνωρίζεις. Λες ότι το νιώθεις άρα όπως εγώ καταλαβαίνω έχεις μόνο ενδείξεις κι όχι αποδείξεις.

Μήπως φοβάσαι για την πίστη του σε εσένα λόγω του γεγονότος ότι η σχέση σας ξεκίνησε ούσα εσύ το τρίτο πρόσωπο στο γάμο του; Κι αυτό σε έχει φοβίσει ότι θα το ξανα κάνει;
Τώρα τι λένε οι άλλοι δεν μπορώ να το σχολιάσω, δεν οι άλλοι μέσα στη σχέση σας ούτε κι εγώ.

Ίσως για αρχή πρέπει να σκεφτείς πάνω στα δύο ερωτήματα που σου θέτω και μετά να δεις τι θα κάνεις. Το βέβαιο είναι πως κανείς δεν θα σου πει τι να κάνεις αν π΄ρωτ εσύ δεν απαντήσεις σε αυτά που σε φοβίζουν.

Δες λίγο την αλήθεια σου και έπειτα αποφάσισε.

Με εκτίμηση,

Βίκυ Μιχελή
Ψυχολόγος Πανεπιστημίου Αθηνών

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta