Μπορείτε να εντοπίσετε το φωτογράφο; Αυτό το μοναδικό δωμάτιο θα σας καταπλήξει!

Μία κατασκευή σαν Matrix άφηνε έκπληκτους τους λάτρεις της τέχνης το 1966 και σχεδόν 50 χρόνια μετά, προκαλεί ένα παρόμοιο αποτέλεσμα σε όσους την επισκέπτονται.

Μία φωτογραφία αποκαλύπτει την πολύπλοκη δομή του – ουσιαστικά το εσωτερικό ενός έργου τέχνης του Lucas Samaras με το όνομα Room No.2, ή ‘Mirrored Room’, δηλαδή το δωμάτιο με τους καθρέφτες – και αποκαλύπτει ένα περιορισμένο χώρο στον οποίο το ταβάνι, οι τοίχοι και τα πατώματα είναι καθρέφτες και τα έπιπλα διάφανα.

Αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι να ξεχωρίσετε πού είναι ο φωτογράφος που τράβηξε τη φωτογραφία, ο οποίος φαίνεται κρυμμένος σε μια φωτογραφία που δεν υπάρχει πουθενά να κρυφτείς.

Αλλά από ότι φαίνεται το μυστήριο λύθηκε.

Ο φωτογράφος στέκεται στον σκοτεινό προθάλαμο του δωματίου, και παρόλο που η φιγούρα του δεν φαίνεται με τίποτα, το φλας τον προδίδει.

Ο καλλιτέχνης Lucas Samaras, που γεννήθηκε στην Ελλάδα αλλά έχει ως βάση του τη Νέα Υόρκη, αποκάλυψε το δωμάτιο το 1966 και φημίζεται πως ήταν από τα πρώτα έργα της εποχής του που ενθάρρυνε τους παρατηρητές να γίνουν κομμάτι του.

Παρόλο που έχει κάνει πολλά ταξίδια, το δωμάτιο βρίσκεται πλέον στη  Albright-Knox Art Gallery, όπου επισκέπτες μπορούν να μπουν μέσα και να βιώσουν αυτή τη μοναδική εμπειρία που προσφέρει.

Η κατασκευή αυτή, αποτελείται από ξύλο και καθρέφτες και όσοι θέλουν να μπούνε μέσα πρέπει πρώτα να βγάλουν τα παπούτσια τους προκειμένου να προστατευτεί το πάτωμα. Όπως αναφέρει ο Joseph DiDomizio της Buffalo News, “Μπαίνοντας στο χώρο βιώνεις το άπειρο, άπειρες επαναλήψεις του εαυτού σου σε κάθε επιφάνεια.”

‘Με μια χροιά πράσινου, λόγω κάποιων γωνιών από τα πλαίσια, η ψευδαίσθηση της απειρότητας βάζει τον κάθε επισκέπτη σε σκέψεις για το πού και το τι είναι πραγματικά.’

‘Η εμπειρία αυτή είναι μοναδική, νιώθεις σαν να μην έχεις βάρος και κοιτάς και αναρωτιέσαι άμα αυτές οι εικόνες είναι πραγματικά εσύ.’

Από τότε ο κύριος Samaras έχει δημιουργήσει εκατοντάδες άλλα έργα και είναι γνωστός στον χώρο για τη πρωτοτυπία και το στυλ του.

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta