Απίστευτη Ιστορία: Προϊστορικό θαλάσσιο πλάσμα ξεβράζεται σε λίμνη της Αυστραλίας

Ένα παράξενο θαλάσσιο πλάσμα το οποίο μοιάζει με μίξη κροκόδειλου και δελφινιού ξεβράστηκε στην ακτή της λίμνης Macquarie στην Αυστραλία. Ο πατέρας Ethan Tipper τράβηξε μια φωτογραφία και την δημοσίευσε στο ίντερνετ για να δει αν θα μπορούσε κανείς να το αναγνωρίσει.

Άλλοι ισχυρίζονταν ότι ήταν κάποιο μεγάλο ψάρι ενώ άλλοι είπαν ότι η φωτογραφία είτε είναι επεξεργασμένη, είτε ότι έχει τραβηχτεί κάπου αλλού.

Αλλά ο συλλέκτης ψαριών Mark McGrouther του Αυστραλιανού Μουσείου είπε πως υποψιάζεται ότι είναι κάποιο είδος χελιού το οποίο ζει στην ανατολική ακτή της Αυστραλίας.

«Είναι η πρώτη φορά που βλέπω κάτι τέτοιο με σάρκα και οστά», είπε. «Υποψιάζομαι ότι το έπιασαν και το πέταξαν ψαράδες, οι οποίοι στη συνέχεια προσπάθησαν να το γυρίσουν πίσω.»

Αυτό το είδος χελιού (pike eel) είναι γνωστό ότι χτυπάει βίαια όταν πιάνεται και καταστρέφει τον εξοπλισμό, αναγκάζοντας τους ψαράδες να κόψουν τα δίχτυα τους.

Είπε ότι δεν ήταν ξεκάθαρο από τη φωτογραφία το πόσο μεγάλο ήταν το πλάσμα και ότι μπορεί να ξεγελά και να το κάνει να φαίνεται μεγαλύτερο.

«Φτάνουν μέχρι και τα 1,80 μέτρα σε μήκος, αλλά η γωνία της φωτογραφία το κάνει δύσκολο να διακρίνεις πόσο μεγάλο είναι.»

Αυτό το είδος χελιού έχει μακρύ σώμα, μακριά και στενά σαγόνια και μεγάλα μυτερά δόντια στο μπροστά μέρος του κάτω σαγονιού και στην κορυφή του στόματος του.

Είναι νυκτόβιο και φτάνει μέχρι και στα 100 μέτρα βάθος για να βρει ψάρια και μαλακόστρακα για να τραφεί.

Το θέαμα στη λίμνη Macquarie προέκυψε όταν μια ομάδα ψαράδων τράβηξε έναν καρχαρία Goblin από τα νερά της ακτής του New South Wales πέρσι τον Ιανουάριο.Αυτό το είδος είναι σπάνιο και συναντάται συνήθως στα νερά κοντά στο βυθό του ωκεανού στα 1.200 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Αργότερα τον ίδιο μήνα, κάποιοι ψαράδες από το τη Victoria έβγαλαν έναν τρομακτικό πτυχωτό καρχαρία , γνωστό για τα 6 ζευγάρια βράγχια που έχει στα πτερύγια του και μοιάζουν με πτυχώσεις, από το Lakes Entrance.

Η καταγωγή του καρχαρία αυτού πάει 80 εκατομμύρια χρόνια πίσω και είναι ένα από τα μόλις δύο είδη που ζουν ακόμα από εκείνη την περίοδο.

Credit: dailymail.co.uk

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta