Απίστευτες Φωτογραφίες από Φυλές του Κόσμου που Κινδυνεύουν με Εξαφάνιση

Ο φωτογράφος Jimmy Nelson δεν φωτογραφίζει διασημότητες στο κόκκινο χαλί, ούτε μοντέλα σε ψηλά τακούνια ή φουσκωτούς άντρες πάνω σε μοτοσυκλέτες. Ο φακός του απαθανατίζει ανθρώπους που φοράνε φτερά, έχουν βαμμένο δέρμα και περίτεχνα κοσμήματα. Αυτοί οι άνθρωποι ανήκουν σε φυλές που κινδυνεύουν με εξαφάνιση σε όλο τον κόσμο – από τη Σιβηρία ως τη Νέα Γουϊνέα. Η ταυτότητα και η παράδοσή του είναι η κληρονομιά τους από αρχέγονες φυλές που άντεξαν μέχρι τις μέρες μας.

Σας παρουσιάζουμε ένα μοναδικό φωτογραφικό project του Βρετανού φωτογράφου και ταξιδευτή Jimmy Nelson με τίτλο “Πριν εξαφανιστούν,” που κάνει αφιέρωμα στις αρχαίες και άγνωστες κοινωνίες, που επιβιώνουν σε απομακρυσμένες περιοχές της Γης.

Goroka (Παπούα- Νέα Γουϊνέα)


Goroka – είναι η πρωτεύουσα της Παπούα Νέα Γουϊνέα. Οι ιθαγενείς του εσωτερικού της χώρας είναι ιδιαίτερα ενωμένοι και συνεχίζουν να πιστεύουν σε πνεύματα και τιμούν τα θαύματα της φύσης.


Τα κύρια όπλα τους δεν είναι μόνο τα τόξα, αλλά και τα χρώματα πολέμου και τα διακοσμητικά. Όσοι είναι πολεμιστές ξέρουν καλά πως να εντυπωσιάσουν και να τρομάξουν τον αντίπαλο τους.


Οι φυλές δραστηριοποιούνται στο χώρο του θεάματος, όπου κάθε χρόνο περισσότερες από 100 φυλές της περιοχής χορεύουν, τραγουδάνε και δείχνουν τις παραδόσεις τους για το κοινό.

Huli (Παπούα – Νέα Γουϊνέα)

Μια μεγάλη φυλή που ζει από το κυνήγι, στο οποίο δραστηριοποιούνται κυρίως άντρες, αλλά και οι γυναίκες ασχολούνται με αγροτικές δουλειές.


Η φυλή βάφει τα πρόσωπά τους κίτρινα, κόκκινα και λευκά για να τρομάξουν τους εχθρούς, καθώς δεν είναι σπάνιο φαινόμενο οι πόλεμοι μεταξύ των φυλών.


Μια ιδιαίτερη παράδοση είναι να φτιάχνουν περούκες από τα ίδια τους τα μαλλιά. Αυτές οι περούκες μοιάζουν με καπέλα, διακοσμημένα με φτερά από παπαγάλους και άλλα πουλιά.

Kalam (Παπούα – Νέα Γουϊνέα)

Αυτή η φυλή ζει σε παραδοσιακά χωριά. Ο πολιτισμός ακόμα δεν έχει φτάσει μέχρι αυτούς και η κύρια ασχολία των αντρών είναι το κυνήγι, οι συνελεύσεις και η καλλιέργεια.


Τα αγόρια της φυλής βιάζονται να ενηλικιωθούν: στην εφηβεία τους τρυπάνε τη μύτη τους, την οποία μπορούν να διακοσμήσουν, όπως και το πρόσωπό τους.


Οι άντρες δίνουν μεγάλη σημασία στην εμφάνισή τους – είναι γεμάτοι με στολίδια, κολιέ με κόκκαλα, λουλούδια και φτερά.

Asaro (Παπούα- Νέα Γουϊνέα)

Αυτή η φυλή θεωρείται μυστηριώδης και αινιγματική, αλλά είναι κυρίως γνωστή επειδή οι άντρες καλύπτουν το δέρμα τους με λάσπη και φοράνε μάσκες πολεμιστή.


Οι μάσκες που φοράνε αντιπροσωπεύουν και τα πνεύματα.

Maori (Νέα Ζηλανδία)

Οι παραδοσιακές ασχολίες της φυλής Maori είναι οι τέχνες, ο χορός, οι θρύλοι, και τα τατουάζ. Για παράδειγμα, θεωρείται ότι ένας άντρας της φυλής έχει υψηλή κοινωνική θέση από τα τατουάζ που έχει, και όσοι δεν έχουν θεωρούνται άχρηστοι.


Οι πολεμικοί τους χοροί είναι μια από τις πιο γνωστές παραδόσεις της φυλής. Συνοδεύεται από τραγούδι και χτυπήματα με τα πόδια, τα χέρια και στους μηρούς.


Οι Maori είναι υποστηρικτές του πολυθεϊσμού και των πνευμάτων. Πιστεύουν στα υπερφυσικά πλάσματα που μπορούν να βοηθήσουν την φυλή, όταν έχει ανάγκη.

Chukchi (Ρωσία)

Η φυλή Chukchi ζουν από την εκτροφή ταράνδων και το κυνήγι, οι γυναίκες είναι ασχολούνται με το ράψιμο και το κέντημα.


Όταν βρίσκουν χρόνο για τέχνη – σκαλίζουν οστά και χαυλιόδοντες των θαλάσσιοι ελέφαντες.


Eίναι ιδιαίτερα φιλόξενοι και γενναιόδωροι σε αυτές τις σκληρές συνθήκες κρύου και πάντα προσφέρουν δείπνο και καταφύγιο σε ταξιδιώτες.

Himba (Ναμίμπια)


Μια αρχαία φυλή βοσκών. Τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες μπορούν να έχουν πολλαπλούς συντρόφους, κάθε μέλος της φυλής ανήκει σε δύο οικογένειες (μητρική και πατριαρχική), και σε κάθε οικογένεια υπάρχει ένας γηραιός που αποφασίζει γι’ αυτήν.


Η εμφάνιση κάθε μέλους της φυλής έχει να κάνει με την θέση του στην ομάδα και σε τι φάση της ζωής βρίσκεται. Φοράνε λίγα ρούχα, αλλά με μεγάλη λεπτομέρεια, έχουν εντυπωσιακά χτενίσματα, και κοσμήματα.

Mustang (Νεπάλ)

Το πρώην βασίλειο του Λο είναι ιστορικά, παραδοσιακά και θρησκευτικά συνδεδεμένο με το Θιβέτ, αλλά πολιτικά είναι μέρος του Νεπάλ.


Οι περισσότεροι της φυλής ακόμα πιστεύουν ότι ο κόσμος είναι επίπεδος και ότι οι ασθένειες προκαλούνται από κακά πνεύματα.


Όταν ο μεγαλύτερος γιος κληρονομήσει την ιδιοκτησία της οικογένειας, δίνουν τον μικρότερο στο μοναστήρι που υπάρχει σχεδόν σε κάθε χωριό.

Rabar (Ινδία)

Αυτή η φυλή με τα Περσικά χαρακτηριστικά μετανάστευσε από τη ιρανική περιοχή πριν από χίλια χρόνια.


Ενώ οι άντρες είναι βοσκοί, οι γυναίκες της φυλής αφιερώνουν πολύ χρόνο στο κέντημα καθώς αναλαμβάνουν και τις δουλειές του σπιτιού και τα οικονομικά.


Σχεδόν όλο το σώμα καλύπτεται με τατουάζ, τόσο για ομορφιά όσο και για θρησκευτικούς και θεραπευτικούς λόγους.

Ο φωτογράφος Jimmy Nelson ταξίδεψε 3 χρόνια. Έζησε μαζί με τις φυλές που σιγά σιγά εξαφανίζονται από τον πλανήτη μας, μοιράστηκε μαζί τους φαγητό και απίστευτες εμπειρίες. Μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους σας!

Credit: adme.ru

Related posts

Καιρός: «Βουτιά» της θερμοκρασίας έως και 8 βαθμούς – Πού θα βρέξει σήμερα

Με φόρα έρχεται η κακοκαιρία ATENA: Οι περιοχές που θα βρεθούν στο έλεος των φαινομένων που φέρνει στο πέρασμά της

Αθήνα: Έλληνας σώριασε στο έδαφος αλλοδαπό που επιχείρησε να τον ληστέψει (video)