Άντρας συγκέντρωσε 600 κιλά πλαστικά καπάκια για τα άτομα με αναπηρία

Έστησε τους δικούς του «κάδους» για τα πλαστικά καπάκια από τα μπουκάλια και τις χάρτινες συσκευασίες ο Νίκος Ψώρας αναλαμβάνοντας ο ίδιος τη συλλογή τους· και κατορθώνοντας να μαζέψει 600 κιλά! Πράγμα το οποίο ισοδυναμεί με σχεδόν 500.000 καπάκια και μάλιστα μόνος του.

Για χρόνια ενεργό μέλος της εθελοντικής ομάδας ΟΜΙΚΡΟΝ ο Νίκος ξέρει πολύ καλά από την προσφορά στο συνάνθρωπο και στο περιβάλλον. Άρχισε έτσι με «ιδιωτική πρωτοβουλία» όπως μας αναφέρει, να στήσει το μηχανισμό του καταρχήν στο Φαφάλιειο Στάδιο στο Βροντάδο, προκειμένου από τα δεκάδες παιδιά τα οποία γυμνάζονται καθημερινά να μην πετάγονται τα πλαστικά καπάκια από τα νεράκια τα οποία καταναλώνουν σε κάδους, και ακόμα χειρότερα εντός του σταδίου.

Ωστόσο, πέρα από το Φαφάλιειο έβαλε μεγάλες μπουκάλες νερού στο Θολοποτάμι σε συνεργασία με τους εκεί συλλόγους, στην ΠΕΚΕΒ, καθώς και στις εγκαταστάσεις της ομάδας ΟΜΙΚΡΟΝ.

«Κάθε τόσο περνώ ή μου τηλεφωνούν και αντικαθιστώ τις μπουκάλες Το ίδιο κάνουν και από το γυμνάσιο του Βροντάδου» δηλώνει ο Νίκος Ψώρας· ο οποίος την Τρίτη το πρωί παρέδωσε στον Παγχιακό Σύλλογο ΑμεΑ τις σακούλες με τα καπάκια.

Με τη βοήθεια του μέλους του ΔΣ του Παγχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Νίκου Ζαννίκου γέμισαν το λεωφορειάκι του συλλόγου!

«Είναι μια μικρή προσφορά 600 κιλών πλαστικών καπακιών προς τον Παγχιακό Σύλλογο ΑμεΑ Χίου, για να βοηθήσουμε τα παιδιά που το έχουν πραγματικά ανάγκη», αναφέρει ο Ν. Ψώρας και με σκοπό τα έσοδα από την πώλησή τους να βοηθήσουν προκειμένου να αγοραστεί ένα αναπηρικό αμαξίδιο σε κάποιο παιδί που το έχει ανάγκη. Και το σημαντικό δεν σταματά, εξακολουθεί να κάνει προσπάθεια, και ελπίζουμε να βρει μιμητές η πράξη του.

Πηγή

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta