7+1 Ακραία φαινόμενα στον πλανήτη γη που οι επιστήμονες αδυνατούν να εξηγήσουν

Ο πλανήτη μας δεν σταματάει να μας εκπλήσσει. Υπάρχει κάτι απίστευτο σε κάθε γωνιά του κόσμου που κάνει ακόμα και τους πιο σκεπτικούς να πιστεύουν στα θαύματα. 

Σήμερα σας παρουσιάζουμε 8 τέτοια μέρη που είναι γεμάτα μυστήριο:

Gravity Hills, Ινδία

Εάν παρκάρεις το αυτοκίνητό σου στους πρόποδες του λόφου και βάλεις νεκρά, θα νιώσεις μια αόρατη δύναμη να σε τραβάει προς τα πάνω. Δεν υπάρχει εξήγηση για το φαινόμενο αυτό αλλά κάποιοι πιστεύουν πως πρόκειται για οφθαλμαπάτη.

Ντολμέν (Κορέα, Κίνα, Ινδία, Ισραήλ, Σκανδιναβία, Ρωσία)

Τεράστια αρχαία κτίσματα που μοιάζουν με ‘τραπέζια’ έχουν βρεθεί σε πολλά μέρη του πλανήτη μας. Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν πως είναι οι τάφοι αρχαίων ιερέων. Τα κτίσματα αυτά επηρεάζουν τα ρολόγια και κάνουν άλλες συσκευές να λειτουργούν παράξενα.

Αιώνια Φλώγα, ΗΠΑ

Ένας παράξενος καταρράκτης έχει δημιουργηθεί από την φύση. Το φαινόμενο εξηγείται λόγω των μικρών ρωγμών που απελευθερώνουν φυσικό αέριο. Μερικές φορές η φλόγα σβήνει και πρέπει κάποιος να την ανάψει ξανά.

Κάστρο Φραγκοκάστελλο, Ελλάδα

Η Κρήτη είναι γνωστή για το μόνο καταγεγραμμένο χρονικό θαύμα στον κόσμο. Κάθε χρόνο, περίπου στο τέλος του Μαΐου, σκιές από οπλισμένους στρατιώτες πηγαίνουν από το μοναστήρι του Άγιου Χαράλαμπου στο κάστρο Φραγκοκάστελλο. Το φαινόμενο συμβαίνει το πρωί όταν η θάλασσα είναι ήρεμη και η υγρασία υψηλή και κρατάει περίπου 10 λεπτά.

Τσεχικές Κατακόμβες, Τσεχία

Θρύλοι λένε πως ακούγεται ένα μουσικό όργανο στις κατακόμβες αυτές. Τα περάσματα είναι πολύ μικρά και δεν υπάρχει χώρος να χωρέσει ένα όργανο τέτοιου μεγέθους. Ακόμα δεν έχει εξηγηθεί το φαινόμενο.

Το πέτρινο δάσος, Κίνα

Ίσως το μεγαλύτερο θαύμα της χώρας. Το πέτρινο δάσος εμφανίστηκε περίπου 200 εκατομμύρια χρόνια πριν. Η κίνηση των τεκτονικών πλακών έκανε τους βράχους να βγουν στην επιφάνεια. Στο κομμάτι του δάσους που βρίσκεται κάτω από την γη, συμβαίνει κάτι απίστευτο: από τον Αύγουστο μέχρι τον Νοέμβριο, κάθε 30 λεπτά ένα υπόγειο ποτάμι δημιουργεί μια δίνη για λίγα μόλις λεπτά και μετά εξαφανίζεται απότομα.

Το ποτάμι των πέντε χρωμάτων, Καμπότζη

Το μεγαλύτερο κομμάτι της χρονιάς, το ποτάμι μοιάζει όπως κάθε άλλο. Το καλοκαίρι όμως γεμίζει χρώμα. Ιδιαίτερα φύκια διακοσμούν το ποτάμι στα χρώματα του κόκκινου, ροζ, μπλε, πράσινου και κίτρινου.

Ματωμένος καταρράκτης, Ανταρκτική

Αυτός ο ματωμένος καταρράκτης δεν παγώνει ακόμα και στους −10°C. Ο παγετώνας θεωρείται ένας από τους πιο παγωμένους που έχει από κάτω του τρεχούμενο νερό. Επιστήμονες από το Χάρβαρντ είδαν πως το χρώμα του καταρράκτη οφείλεται σε μικρόβια.

Credit: brightside.me

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta