Αυτός ο τρομακτικός αρχαίος κροκόδειλος είχε σχεδόν το μήκος ενός λεωφορείου

Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει έναν τεράστιο προϊστορικό κροκόδειλο μήκους 9 περίπου μέτρων, που ενδεχομένως να επέζησε ενός γεγονότος μαζικής εξάλειψης. Ο τεράστιος σκελετός του ανακαλύφθηκε στην Τυνησία, και πιστεύεται ότι είναι ο μεγαλύτερος κροκόδειλος που έζησε στη θάλασσα.

Έχει μήκος 9 μέτρα και ζύγιζε πάνω από 3 τόνους. Είχε περίπου το μέγεθος ενός λονδρέζικου λεωφορείου και το ίδιο βάρος με ένα Hummer.

Το κρανίο του ζώου είναι μεγαλύτερο από 1,5 μέτρα. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσε να είχε καταπιεί την Kylie Minogue με μια μπουκιά – εντυπωσιακό. Οι επιστήμονες που το βρήκαν αποφάσισαν να του δώσουν ένα ταιριαστό όνομα: Machimosaurus rex ή M.Rex.

Ο Federico Fanti ήταν επικεφαλής της ομάδας που ανακάλυψε αυτό το γιγάντιο πλάσμα. Είπε:

«Είναι απλά μεγάλο. Είναι σχεδόν τόσο μεγάλο, όσο ένα λεωφορείο… Βρισκόταν σίγουρα στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας στην εποχή του, τουλάχιστον στη συγκεκριμένη περιοχή.»

Βρήκαν τα απολιθώματα θαμμένα μερικά εκατοστά κάτω από την έρημο Σαχάρα.

Ο Fanti εξηγεί:

«Αυτή ήταν μια μεγάλη έκπληξη, όχι επειδή βρήκαμε τα απολιθώματα, αλλά επειδή βρήκαμε υπέροχα απολιθώματα… το κρανίο χρειάστηκε 2 μέρες για να ξεθαφτεί, και το υπόλοιπο σώμα απλά βρισκόταν εκεί.»

Οι επιστήμονες που ανακάλυψαν τα αρχαία απολιθώματα πιστεύουν ότι στην περιοχή υπήρχε λιμνοθάλασσα η οποία κατέληγε στη θάλασσα. Βρήκαν μια ποικιλία από κόκκαλα ψαριών και χελωνών που ακόμα δεν έχουν αναγνωριστεί.

Πιστεύεται ότι ο M.Rex ήταν ένα βίαιο αρπακτικό με «τεράστια δύναμη στα σαγόνια» η οποία του επέτρεπε να συνθλίβει οτιδήποτε ζωντανό περνούσε από μπροστά του. Η ανακάλυψη έχει κάνει τους επιστήμονες να αμφισβητήσουν τη θεωρία της «μαζικής εξάλειψης», επειδή αυτό το προϊστορικό τέρας μπόρεσε να επιζήσει εκείνης της περιόδου.

Ο Fanti είπε:

Αυτό μας κάνει να θεωρήσουμε ότι η θεωρία μαζικής εξάλειψης είναι λάθος και ότι θα πρέπει να κατανοήσουμε καλύτερα τι συνέβη στο τέλος της Ιουρασικής περιόδου.

Θα είναι ενδιαφέρον να βρούμε ποια άλλα ζώα ανακαλύφθηκαν λόγω αυτού του συναρπαστικού πρότζεκ. Θα σας κρατάμε ενήμερους για τις τελευταίες εξελίξεις.

Credit: viralthread.com

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta