10 Μυστικά Διάσημων Κόλπων για τα οποία ΔΕΝ μιλούν οι Μάγοι! Ο Τρόπος που Εξαφανίστηκε το Άγαλμα της Ελευθερίας θα σας ΣΟΚΑΡΕΙ!

Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς, αλλά μάθαμε και σας αποκαλύπτουμε πως γίνονται τα πιο εντυπωσιακά και ανεξήγητα μαγικά κόλπα.

10. Η εξαφάνιση του Αγάλματος της Ελευθερίας

Το 1983, ο David Copperfield έκανε το Άγαλμα της Ελευθερίας να εξαφανιστεί. Το μυστικό τέχνασμα μπορεί εύκολα να εξηγηθεί. Το μνημείο είχε καλυφθεί με πανό και ο φωτισμός του αγάλματος είχε κλείσει, αφήνοντας μόνο τους περιμετρικούς προβολείς, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση του κενού και τυφλώνοντας τους θεατές. Μετά την πτώση του πανό, η όραση δεν προσαρμοζόταν αμέσως και οι θεατές δεν μπορούσαν να διακρίνουν το περίγραμμα του αγάλματος στο σκοτάδι.

9. Η εξαφάνιση ενός φορτηγού

Πώς να εξαφανίσετε ένα φορτηγό που καλύπτεται με ύφασμα (τρένο ή αεροπλάνο), αν το αντικείμενο είναι περιτριγυρισμένο από το κοινό; Εύκολα! Το μόνο που χρειάζεται είναι να συνδέσετε το κάλυμμα με ειδική κατασκευή, έτσι ώστε να παραμένει στη θέση του, να προσκαλέσετε δικούς σας θεατές και να απομακρύνετε το φορτηγό σε βοηθητικό χώρο. Ως εκ τούτου, αυτό το τέχνασμα, μπορούμε να το δούμε μόνο στην τηλεόραση, και ποτέ ζωντανά.

8. Μετεωρισμός

Ένας άνδρας που στέκεται στον αέρα, δεν είναι μάγος ή γιόγκι. Κάτω από τα στρώματα της ένδυσης του μάγου, κρύβεται ειδική μεταλλική κατασκευή, που του επιτρέπει να «αιωρείται» στον αέρα για ώρες χωρίς να κουράζεται.

7. Πέρασμα μέσα από τον καθρέφτη

Για να περάσει μέσα από τον καθρέφτη, ο μάγος χρειάζεται μια ειδική οθόνη με ανοίγματα στη μέση. Στη μεριά που συνδέεται με το πίσω μέρος του καθρέφτη, υπάρχουν δύο κρυμμένα πάνελ καθρέφτη. Η κατασκευή επιτρέπει στον μάγο να μετακινήσει τον πραγματικό καθρέφτη, βάζοντας στη θέση του δύο ψεύτικους, και να κουνήσει το χέρι στο κενό. Στο τέλος του κόλπου, η βοηθός βάζει τον καθρέφτη στην θέση του.

6. Μετατροπή των χαρτονομισμάτων

Για να μετατρέψει ένα χαρτονόμισμα του ενός δολαρίου σε 100 δολάρια, ο μάγος διπλώνει το χαρτονόμισμα του ενός δολαρίου με ιδιαίτερο τρόπο και το κρύβει ανάμεσα στα δάχτυλά του. Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια του κόλπου, αντικαθιστά το χαρτονόμισμα με το άλλο.

5. Περπάτημα στο νερό

Το κόλπο γίνεται σε μια δεξαμενή με θολό νερό ή σε πισίνα, όπου οι λουόμενοι κάνουν μπάνιο και δημιουργούνται κύματα. Ο κύριος στόχος είναι να αποσπάσει την προσοχή από τις κάμερες και να κρύψει μια διαφανή πλατφόρμα πάνω στην οποία και περπατάει.

4. Ξεκλείδωμα των χειροπέδων κάτω από το νερό

Το μυστικό του κόλπου βρίσκεται στη φυσική προετοιμασία του μάγου και της κλειδαριάς. Οι βοηθοί ανεπαίσθητα ανοίγουν τις χειροπέδες και ο μάγος εκ θαύματος βγαίνει από τη δεξαμενή του νερού.

3. Επαναφορά της υπογεγραμμένης κάρτας

Ο μάγος δίνει στον θεατή να υπογράψει την κάρτα, την σκίζει σε 4 κομμάτια και την επαναφέρει μαγικά μπροστά στο έκπληκτο κοινό. Το μυστικό είναι ένα απλό κόλπο: ο μάγος εκ των προτέρων κρύβει μια διπλωμένη στα τέσσερα κάρτα, την αντικαθιστά με την κάρτα του θεατή και την σκίζει. Η υπογεγραμμένη κάρτα παραμένει πάντα άθικτη.

2. Κατάποση σπαθιού

Το μυστικό του κόλπου αποδίδεται στην φυσική και ψυχολογική προετοιμασία. Ο μάγος σηκώνει το κεφάλι του, έτσι ώστε ο φάρυγγας και ο οισοφάγος να σχηματίζουν μια ευθεία, και το σπαθί δεν βλάπτει τα εσωτερικά όργανα.

1. Άνθρωπος χωρίς πόδια

Η ψευδαίσθηση λειτουργεί όταν βλέπουμε τον μάγο από μπροστά. Αν το δείτε από μια άλλη οπτική γωνία, θα δείτε ότι μέρος των γονάτων μέχρι τη μέση είναι ένα μανεκέν. Φαρδιά ρούχα και ειδική στάση του σώματος βοηθά να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση ότι ο μάγος κρατάει πόδια του.

Credit: Adme

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta