7 πράγματα που δεν εντυπωσιάζουν κανέναν πλέον.

Ο συγγραφέας Τζόσουα Μπέκερ αποφάσισε να γράψει ένα άρθρο για το μέτρο της επιτυχίας και του σεβασμού στον σύγχρονο κόσμο:

“Άρχισα να αντιλαμβάνομαι τον κόσμο λίγο διαφορετικά από τότε που ξεκίνησα να κρατάω λιγότερα πράγματα.

Είδα από μια άλλη οπτική τον τρόπο που η κοινωνία μετράει την επιτυχία. Πολύ συχνά αυτοί που κερδίζουν, ξοδεύουν και αποταμιεύουν περισσότερα χρήματα από τους άλλους χαρακτηρίζονται αυτόματα “επιτυχημένοι.”

Αλλά αυτό είναι κακό. Ξέρω πολλούς υπέροχους ανθρώπους που έχουν επιλέξει να μην επικεντρωθούν σε υλικά αγαθά και για τον λόγο αυτό δεν θεωρούνται πετυχημένοι.

Η εξάρτηση μας για κοινωνική αποδοχή βαθιές ρίζες μέσα στο μυαλό μας. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, πολλοί άνθρωποι ψάχνουν για ένα επάγγελμα που να αξίζει, για να χτίσουν το πρόσωπο της επιτυχίας.

Δείτε παρακάτω μια λίστα με 7 πράγματα που δεν εντυπωσιάζουν πλέον κανέναν:

1. Μάρκες ρούχων

Ποτέ δεν θα καταλάβω, γιατί ένα εμπορικό σήμα στην ετικέτα είναι τόσο σημαντικό. Οι άνθρωποι πολλές φορές πληρώνουν για να είναι μια κινητή διαφήμιση με δυο πόδια. 

Δεν εκπλήσσομαι, όταν βλέπω ένα ακριβό λογότυπο πάνω σε ένα πορτοφόλι ή μια μπλούζα. Αντίθετα, θαυμάζω αυτούς που μπορούν να με εντυπωσιάσουν με τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά τους.

2. Η τιμή του αυτοκινήτου.

Σίγουρα, η ασφάλεια είναι πολύ σημαντική, ειδικά αφού περνάμε πολλές ώρες οδηγώντας. Ωστόσο, τώρα τα ακριβά και γρήγορα αυτοκίνητα συμβολίζουν κάτι περισσότερο από ένα μέσο μεταφοράς: είναι ένας εύκολος τρόπος να προκαλέσεις τον θαυμασμό των άλλων όσο είσαι σταματημένος στο φανάρι.

3. Ο αριθμός των καρατιών στα κοσμήματα

Υπάρχει ένα κεφάλαιο στο καινούργιο μου βιβλίο για τον Μπράιαν και την Νικόλ, που είναι παντρεμένοι 5 χρόνια και απαρνιούνται κάτι κάθε μέρα για να μπορέσουν να αποπληρώσουν το δάνειο για το δαχτυλίδι του αρραβώνα. Μπορεί μερικοί να θαυμάζουν ένα φανταχτερό δαχτυλίδι, αλλά οι περισσότεροι δεν το παρατηρούν.

4. Τα τετραγωνικά του σπιτιού.

Τα σπίτια μας παρέχουν ηρεμία και ασφάλεια και είμαι πραγματικά περήφανος που μπόρεσα να αγοράσω ένα σπίτι για την οικογένειά μου.

Αλλά πριν από μερικά χρόνια μετακομίσαμε σε ένα μικρότερο και δεν το μετανιώνω καθόλου.

Όταν περνάω μπροστά από επαύλεις, σκέφτομαι, ότι η δική μου οικογένεια είναι σε ένα μικρό, αλλά πολύ ζεστό και άνετο σπίτι.

5. Τα μηδενικά του τραπεζικού λογαριασμού.

Σήμερα, το απόλυτο μέτρο της επιτυχίας είναι το μέγεθος της προσωπικής περιουσίας. Δεν είμαστε οι πρώτοι που μετράμε την επιτυχία με αυτό το κριτήριο.

Έχουν υπάρξει και άλλοι πριν από εμάς. Αλλά, μήπως δεν είναι το σωστό κριτήριο; Ίσως, ο αριθμός των καλών πράξεων που μπορούμε να κάνουμε κατά την διάρκεια της ζωής μας είναι καλύτερο κριτήριο;

6. Το μοντέλο του κινητού μας.

Πρόσφατα, είχα πάει μια βόλτα στο πάρκο με τα παιδιά μου και τους φίλους τους. Σοκαρίστηκα, όταν άκουσα, ότι το κύριο θέμα συζήτησης τους είναι η τεχνολογία.

Ποιο iPhone έχεις; Ποιο iPod είναι αυτό; Μάντεψε ποιος πήρε καινούργιο iPhone στα γενέθλιά του; Τα παιδιά κάτω των 10 ετών συζητάνε για τις σύγχρονες τεχνολογίες. Ήμουν έτοιμος να τους διακόψω, αλλά μετά θυμήθηκα πως οι μεγάλοι κάνουν ακριβώς το ίδιο.

7. Οι φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα.

Σχεδόν, όλοι δημοσιεύουν ωραίες φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα με τα καινούργια τους ρούχα, τα ταξίδια τους, το που τρώνε και που πίνουν το ποτό τους. Φυσικά, αυτές οι φωτογραφίες επιδέχονται πολλής επεξεργασίας.

Είναι περίεργο που μετά κατηγορούμε τα περιοδικά και τις διαφημίσεις για υπερβολική χρήση photoshop, ενώ εμείς οι ίδιοι πάντα επεξεργαζόμαστε στιγμές της ζωής μας πριν τις δημοσιεύσουμε.

[becomingminimalist]

Πηγή

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta