9 Τακτικές και Κόλπα από έναν Μυστικό Πράκτορα του FBI για να Ψυχολογείτε καλύτερα τους Ανθρώπους γύρω σας!

Η ικανότητα να διαβάζουμε τους άλλους μπορεί να είναι ένας πολύ αποδοτικός τρόπος να επικοινωνήσουμε μαζί τους. Η LaRae Quy, που δούλευε σαν πράκτορας του FBI για 23 χρόνια είπε πάνω στο θέμα: ‘Δεν χρειάζεται να είσαι πράκτορας για να καταλάβεις τι συμβαίνει στο κεφάλι κάποιου. Πάντα υπάρχουν σημάδια. Απλά πρέπει να ξέρεις πού να κοιτάξεις.’

Οπότε ποια ακριβώς είναι τα σημάδια που αποκαλύπτουν τι σκέφτεται ή νιώθει κάποιος; Σήμερα σας παρουσιάζουμε 9 συμβουλές της που θα σας βοηθήσουν να ψυχολογείτε τους ανθρώπους καλύτερα.

1. Καθορίστε το βασικό μοντέλο συμπεριφοράς τους.

Κάποιοι μπορεί να κοιτούν στο πάτωμα ενώ συζητούν, να σταυρώνουν τα χέρια τους, να ξύνουν το κεφάλι τους ή να κουνάνε τα πόδια τους. Καταλαβαίνοντας το βασικό μοντέλο συμπεριφοράς τους, θα μπορέσετε να καταλάβετε καλύτερα τις κινήσεις τους, το αν είναι  θυμωμένοι, ανώριμοι ή λένε ψέματα.

2. Προσέξτε τις ιδιοτροπίες τους.

Κοιτάξτε τις διαφορές ανάμεσα στο βασικό μοντέλο συμπεριφοράς τους και τις κινήσεις τους. Για παράδειγμα, έχετε παρατηρήσει πως κάποιος ξεροβήχει όταν είναι νευρικός; Μήπως αυτό σημαίνει πως κρύβει κάτι;

3. Προσέξτε την γλώσσα του σώματος.

Μία φράση ή κίνηση δεν θα έχει πάντα κάποιο κρυμμένο νόημα. Όταν όμως δείτε κάποιες κινήσεις να επαναλαμβάνονται, προσέξτε τις. Για παράδειγμα, αν δείτε κάποιον να βήχει επανειλημμένα, να ξύνει το κεφάλι του και να κουνάει τα πόδια του ταυτόχρονα, τότε μάλλον θα πρέπει να προσέχετε.

4. Συγκρίνετε την συμπεριφορά τους.

Εάν δείτε πως κάποιος συμπεριφέρεται παράξενα, παρατηρήστε τον. Πώς αλληλεπιδράει με τους άλλους στο δωμάτιο; Αλλάζουν οι εκφράσεις του προσώπου του; Τι δείχνει η στάση του σώματός τους;

5. Κοιτάξτε στον ‘καθρέφτη.’

Ο εγκέφαλος έχει την τάση να αντιγράφει την κατάσταση που βλέπει. Για παράδειγμα, ένα χαμόγελο μπορεί να κάνει και τον άλλον να χαμογελάσει. Εάν κάποιος δεν αντιγράψει το χαμόγελό μας, αυτό σημαίνει πως είτε δεν μας συμπαθεί, είτε έχει νευριάσει με κάτι που κάναμε.

6. Βρείτε αυτόν με την δυνατή φωνή.

Ένας άνθρωπος με αυτοπεποίθηση θα έχει δυνατή φωνή και είναι πιθανότερο να ηγείται και μίας ομάδας.

7. Παρατηρήστε το πώς περπατάνε.

Εάν κάποιος κοιτάει κάτω ενώ περπατάει, αυτό μπορεί να είναι σημάδι πως δεν έχει αρκετή αυτοπεποίθηση. Εάν παρατηρήσετε κάτι τέτοιο σε ένα μέλος της ομάδας σας, μπορείτε να τον επαινέσετε για να σας εμπιστευτεί περισσότερο ή να τον ρωτήσετε ευθέως για να καταλάβετε τι τον απασχολεί.

8. Δώστε σημασία στις λέξεις κλειδιά.

Πολλές φορές οι λέξεις που χρησιμοποιούμε δείχνουν πράγματα για την προσωπικότητά μας και μπορεί να μας δώσουν χρήσιμες πληροφορίες για τον χαρακτήρα κάποιου.

9. Αναγνωρίστε τις βασικές τους αρχές.

Όλοι έχουμε κάποια μοναδικά χαρακτηριστικά αλλά υπάρχουν κάποιες ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε πολύ περισσότερο κάποιον:

  • Είναι αυτό το άτομο εσωστρεφής ή εξωστρεφής;
  • Πώς τα πάει με το ρίσκο και την αβεβαιότητα;
  • Τι τροφοδοτεί το εγώ του;
  • Πώς αντιδράει υπό πίεση;
  • Πώς είναι όταν είναι χαλαρός;

Να θυμάστε πως χρειάζεται αρκετός χρόνος μέχρι να μάθετε να διαβάζετε καλά τους ανθρώπους. Και φυσικά πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις στους κανόνες. Έχοντας όμως αυτές τις αρχές στο μυαλό σας, θα μπορείτε να καταλαβαίνετε πολύ καλύτερα τους ανθρώπους και να επικοινωνείτε μαζί τους πιο αποδοτικά.

Credit: brightside.me

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta