8 Ξεκάθαρες Αποδείξεις που Φανερώνουν ότι Facebook Γνωρίζει με ΠΟΙΟΝ είσαι Ερωτευμένη

Φαίνεται πως υπάρχει μία ομάδα επιστημόνων που μελετούν την αγάπη στο Facebook. Χάρη στην έρευνά τους, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να προβλέψει πότε θα ξεκινήσετε μία σχέση πολύ καλύτερα από έναν ψυχολόγο. 

Σήμερα, σας παρουσιάζουμε μερικά ενδιαφέροντα συμπεράσματα και σημάδια που δείχνουν τι σχέση υπάρχει ανάμεσα σε δύο χρήστες των κοινωνικών δικτύων.

Δεν ανακοινώνουν όλοι την κατάσταση σχέσης του. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως το Facebook δεν γνωρίζει τι τους συνδέει. Η ομάδα ερευνά την συμπεριφορά όσων δηλώνουν την κατάσταση σχέσης τους και βρίσκει ομοιότητες σε άλλα ζευγάρια χρηστών.

Εάν το Facebook πιστεύει πως είστε πολύ καλοί φίλοι ή εραστές με κάποιον:

  • Θα αρχίσει να στέλνει περισσότερα νέα από εκείνον στον τοίχο σας
  • Ο χρήστης αυτός θα είναι πιο ψηλά στη μπάρα συνομιλίας σας
  • Η ιστοσελίδα θα σας καλέσει να οργανώσετε ένα πάρτι γενεθλίων για αυτό το άτομο
  • Η ιστοσελίδα θα σας προτείνει να κοινοποιήσετε αναμνήσεις στο χρονολόγιό σας

Το Facebook διαβάζει τι γράφουν όσοι είναι ερωτευμένοι: 

Περίπου 100 μέρες πριν αλλάξουν την κατάτασή τους σε ‘Σε σχέση,’ οι χρήστες είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιήσουν λέξεις όπως: ‘αγάπη,”γλυκό,’χαρούμενος’ σε μηνύματα και να κοινοποιήσουν κάτι στον τοίχο εκείνου που φλερτάρουν – με μέσο όρο τις 2 αναρτήσεις κάθε 12 μέρες.

Το Facebook ξέρει την ηλικία του άλλου σας μισού. 

Όσο πιο μεγάλος ο χρήστης, τόσο λιγότερες οι πιθανότητες η σύντροφός του να είναι της ίδιας ηλικίας. Για τα 20, η διαφορά είναι μόλις 1-2 χρόνια. Για ανθρώπους άνω των 45, η ηλικιακή διαφορά είναι στα 5-6 χρόνια. Υπάρχουν και εξαιρέσεις: οι Σκανδιναβοί προτιμούν σύντροφο της ίδιας ηλικίας, ενώ στην Αίγυπτο οι άντρες διαλέγουν γυναίκες 8-10 χρόνια νεαρότερες.

Το Facebook ξέρει ποιον μήνα θα κάνετε νέες γνωριμίες. 

Κάθε χρόνο τον Αύγουστο, οι χρήστες προσθέτουν νέους φίλους, κυρίως από άλλες χώρες. Αυτό είναι αρκετά λογικό: τον Αύγουστο, οι περισσότεροι χρήστες πηγαίνουν διακοπές. Και φυσικά, όταν φεύγουν από τα μέρη τους, είναι πιο πιθανό να κάνουν νέους φίλους.

Το Facebook ξέρει πότε πρόκειται για αγάπη.

Ας υποθέσουμε πως είστε άνω των 23 και αποφασίζετε να αλλάξετε την κατάσταση σε ‘Σε σχέση.’ Φαίνεται πως αν και οι δύο χρήστες κρατήσουν αυτή την κατάσταση για πάνω από 3 μήνες, είναι πιθανόν να μείνουν μαζί για 4 χρόνια ή και περισσότερο. Όσο πιο πολύ μένει το ζευγάρι μαζί, τόσο πιο δύσκολο να χωρίσει. Αυτό φαίνεται λογικό, αλλά υπάρχουν και δεδομένα που το υποστηρίζουν.

Το Facebook ξέρει πότε οι άνθρωποι διαφωνούν περισσότερο. 

Τα περισσότερα ζευγάρια στο Facebook χωρίζουν ανάμεσα στον Μάιο και τον Ιούλιο και τον Φεβρουάριο. Υπάρχει μία θεωρία που λέει πως αυτό οφείλεται στην μέρα του Αγίου Βαλεντίνου και στις καλοκαιρινές διακοπές.

Το Facebook μπορεί να προβλέψει έναν χωρισμό.

Περίπου μία εβδομάδα πριν τον χωρισμό, ο χρήστης αρχίζει να επικοινωνεί περισσότερο με φίλους και συγγενείς. Την μέρα του χωρισμού, ο αριθμός των συνομιλιών αυτών φτάνει το 225%: αυτό είναι υποστήριξη από φίλους.

Το Facebook γνωρίζει πως η αγάπη αυξάνει το προσδόκιμο ζωής.

Όσοι χρησιμοποιούν το Facebook για να επικοινωνούν με αγαπημένους ζουν περισσότερο από όσους περιορίζονται μόνο σε ζωντανές συνομιλίες. Δεν είναι μόνο θέμα επικοινωνίας, αλλά και μία ευκαιρία για ενθάρρυνση, υποστήριξη, φροντίδα και το να νιώσεις πως η ζωή σου έχει αξία για άλλους ανθρώπους.

Credit: brightside.me

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta