8 Λόγοι που ο Εθελοντισμός είναι πολύ Καλύτερος από Διακοπές!

Πολλοί από εμάς περιμένουμε τις διακοπές, αλλά παράλληλα θα θέλαμε να κάνουμε και εθελοντισμό. Γιατί να μην τα συνδυάσουμε λοιπόν; Υπάρχουν πολλά εθελοντικά προγράμματα, ακόμα και σε εξωτικούς προορισμούς, στα οποία θα μπορούσαμε να συμμετάσχουμε βοηθώντας, αλλά κάνοντας και διακοπές παράλληλα.

Ακόμα δεν είστε σίγουροι; Δείτε παρακάτω τους 8 λόγους για τους οποίους αξίζει να κάνουμε εθελοντισμό αντί για διακοπές και θα αλλάξετε γνώμη.

1. Μπορεί να κάνεις τη διαφορά στη ζωή κάποιου. Όλοι μεγαλώσαμε θέλοντας να αλλάξουμε τον κόσμο, αλλά αυτό είναι πολύ δύσκολο. Μπορούμε όμως να ξεκινήσουμε αλλάζοντας τη ζωή ενός ανθρώπου, είτε προσφέροντας του τα μέσα για να επιβιώσει, είτε απλά δείχνοντας του ότι έχει κάποιον δίπλα του.

2. Μπορεί να αλλάξεις ακόμα και τη δική σου ζωή. Πολλοί δεν το συνειδητοποιούν, αλλά όταν κάνεις εθελοντισμό μαθαίνεις να βλέπεις τη ζωή και μέσα από τα μάτια κάποιου άλλου και να αντιμετωπίζεις διαφορετικά τις καταστάσεις.

3. Μαθαίνεις πόσο δυνατός είσαι. Ο εθελοντισμός σε φέρνει αντιμέτωπο με δύσκολες καταστάσεις και καμιά φορά δεν ξέρεις αν θα καταφέρεις. Όμως τα καταφέρνεις και βγαίνεις πιο δυνατός μετά.

4. Βλέπεις τον αυθεντικό πολιτισμό μιας χώρας. Οι εμπειρίες που μαζεύεις σαν εθελοντής, ζώντας ανάμεσα στους ντόπιους, είναι διαφορετικές από αυτές που έχεις όταν είσαι τουρίστας.

5. Απέχεις από την τεχνολογία. Κάποιες φορές δεν είναι και τόσο ωραίο, μαθαίνεις όμως έτσι να παρατηρείς και να εκτιμάς τις ομορφιές γύρω σου.

6. Μαθαίνεις πολλά για τον τόπο σου. Βλέποντας πόσο διαφορετικά ζουν άλλοι λαοί, μαθαίνεις να ξεχωρίζεις τις διαφορές και συνειδητοποιείς ότι αυτά που για σένα είναι δεδομένα, λείπουν από άλλους, αλλά αυτό δεν τους σταματά από το να χαίρονται τη ζωή.

7. Μπορείς να κάνεις έρανο για να συγκεντρώσεις τα χρήματα που χρειάζεσαι. Δεν είναι και ο καλύτερος λόγος για να γίνεις εθελοντής, αλλά επειδή στους ανθρώπους αρέσει να βοηθάνε ανθρώπους που βοηθάνε άλλους, ίσως μπορέσεις έτσι να χρηματοδοτήσεις το ταξίδι σου. Έτσι κι αλλιώς τα ταξίδια εθελοντισμού είναι πιο οικονομικά από τις κανονικές διακοπές.

8. Έχει πολλή δουλειά, αλλά και πολλή διασκέδαση. Ζεις εμπειρίες που ίσως δε θα ζήσεις ποτέ στη χώρα σου και ανακαλύπτεις νέα διασκεδαστικά πράγματα.

Τα εθελοντικά ταξίδια δεν είναι για όλους, αλλά αξίζει να το σκεφτείτε την επόμενη φορά που θα προσπαθήσετε να οργανώσετε τις διακοπές σας.

Credit: elitedaily.com

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta