8 Σημαντικά Πράγματα που Πρέπει να θυμόμαστε όταν ΟΛΑ πάνε Στραβά. Το #7 είναι ό,τι ΠΙΟ Σπουδαίο!

Ο συγγραφέας και μπλόγκερ Marc Chernoff πιστεύει ότι πάντα υπάρχει κάτι για το οποίο πρέπει να είμαστε ευγνώμονες. Και όσο καλά ή άσχημα και να είναι τα πράγματα, πρέπει να ξυπνάμε κάθε μέρα και να είμαστε ευγνώμονες για την ζωή μας, γιατί κάποιος άλλος κάπου αλλού παλεύει απελπισμένα για την δική του.

Η αλήθεια είναι ότι η ευτυχία δεν είναι η απουσία προβλημάτων, αλλά η ικανότητα να τα αντιμετωπίζουμε. Φανταστείτε όλα τα θαυμαστά πράγματα που θα μπορούσε να σκεφτεί το μυαλό σας αν δεν ήταν τόσο απασχολημένο με τα προβλήματα σας. Πάντα να κοιτάτε αυτό που έχετε, αντί γι’αυτό που έχετε χάσει. Γιατί δεν μετράει αυτό που σας παίρνει ο κόσμος, αλλά αυτό που μένει.

Διαβάστε παρακάτω μερικές από τις ιδέες του Marc που θα σας παρακινήσουν όταν το έχετε περισσότερο ανάγκη.

1. Ο πόνος είναι κομμάτι του μεγαλώματος.

Μερικές φορές η ζωή κλείνει πόρτες, γιατί είναι ώρα να προχωρήσουμε. Και είναι καλό πράγμα, γιατί συνήθως δεν προχωράμε εκτός και αν οι συνθήκες μας αναγκάζουν. Όταν οι καιροί είναι δύσκολοι, θυμίστε στον εαυτό σας ότι δεν υπάρχει πόνος χωρίς σκοπό. Προχωρήστε μακριά από ότι σας πλήγωσε, αλλά μην ξεχνάτε τι σας έμαθε.

Το ότι δυσκολεύεστε δεν σημαίνει ότι αποτυγχάνετε. Κάθε μεγάλη επιτυχία απαιτεί και κάποιον αγώνα για να φτάσετε εκεί. Τα καλά πράγματα θέλουν χρόνο. Να είστε υπομονετικοί και θετικοί. Όλα θα γίνουν όπως πρέπει. Ίσως όχι αμέσως, αλλά στο τέλος.

Να θυμάστε ότι υπάρχουν δύο είδη πόνου: ο πόνος που πονάς και ο πόνος που μας αλλάζει. Όταν πηγαίνετε με τα νερά της ζωής, αντί να αντισταθείτε στον πόνο, δεχτείτε και τα δύο γιατί θα σας βοηθήσουν να αναπτυχθείτε.

2. Τα πάντα στην ζωή είναι προσωρινά.

Κάθε φορά που βρέχει, μετά σταματά. Κάθε φορά που πληγώνεστε, μετά γίνεστε καλύτερα. Και μετά από το σκοτάδι, υπάρχει πάντα φως – σας το υπενθυμίζει ο ήλιος κάθε μέρα, αλλά συχνά το ξεχνάτε και αντί γι’αυτό δείχνετε να πιστεύετε ότι η νύχτα θα κρατήσει για πάντα. Δεν θα κρατήσει. Τίποτα δεν κρατά για πάντα.

Γι’αυτό, αν τα πράγματα πάνε καλά τώρα, απολαύστε το. Δεν θα κρατήσει για πάντα. Αν τα πράγματα πάνε άσχημα, μην ανησυχείτε, γιατί ούτε κι αυτό θα κρατήσει για πάντα. Απλά και μόνο επειδή η ζωή δεν είναι εύκολη αυτή την στιγμή δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να γελάτε.

Απλά και μόνο επειδή κάτι σας απασχολεί, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να χαμογελάτε. Κάθε στιγμή σας δίνει ένα νέο ξεκίνημα και ένα νέο τέλος. Έχετε μια δεύτερη ευκαιρία κάθε δευτερόλεπτο. Απλά πρέπει να την πάρετε και να την εκμεταλλευτείτε στο έπακρο.

3. Το να ανησυχείτε και να παραπονιέστε δεν αλλάζει τίποτα

Όσοι παραπονιούνται περισσότερο, καταφέρνουν λιγότερα. Είναι πάντα καλύτερο να προσπαθήσετε να κάνετε κάτι σπουδαίο και να αποτύχετε από το να μην κάνετε τίποτα και να πετύχετε. Δεν τελειώνει όταν χάνετε. Τελειώνει όταν δεν κάνετε τίποτα, αλλά παραπονιέστε γι’αυτό. Αν πιστεύετε σε κάτι, συνεχίστε να προσπαθείτε.

Μην αφήνετε τις σκιές του παρελθόντος να πέσουν πάνω στην πόρτα του μέλλοντος σας. Το να περνάτε τη μέρα παραπονούμενοι για το χτες δεν θα κάνει το αύριο πιο φωτεινό. Δραστηριοποιηθείτε καλύτερα. Αφήστε ό,τι έχετε μάθει για το πώς να βελτιώσετε την ζωή σας. Κάντε μια αλλαγή και μην κοιτάξετε ποτέ πίσω.

Και ανεξαρτήτως του τι θα συμβεί μακροπρόθεσμα, να θυμάστε ότι η πραγματική ευτυχία έρχεται μόνο όταν σταματάμε να παραπονιόμαστε για τα προβλήματα μας και αρχίζουμε να είμαστε ευγνώμονες για τα προβλήματα που δεν έχουμε.

4. Οι ουλές σας είναι σύμβολα της δύναμης σας.

Μην ντρέπεστε για τα σημάδια που σας έχει αφήσει η ζωή. Ένα σημάδι σημαίνει ότι έχετε πληγωθεί και η πληγή έχει κλείσει. Σημαίνει ότι έχετε κατακτήσει τον πόνο, έχετε πάρει ένα μάθημα, γίνατε πιο δυνατοί και προχωρήσατε. Μια ουλή είναι το τατουάζ του θριάμβου για το οποίο πρέπει να είστε περήφανοι.

Μην αφήνετε τα σημάδια σας να σας κρατούν ομήρους. Μην τα αφήνετε να σας κάνουν να ζείτε την ζωή σας με φόβο. Δεν μπορείτε να τα εξαφανίσετε, αλλά μπορείτε να αλλάξετε τον τρόπο που τα βλέπετε. Μπορείτε να τα δείτε σαν σημάδι δύναμης και όχι πόνου.

Ο Rumi είπε κάποτε, “Η πληγή είναι το σημείο από όπου το Φως μπαίνει μέσα σου”. Τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι πιο κοντά στην αλήθεια. Από τον πόνο έχουν βγει οι πιο δυνατές ψυχές. Οι πιο δυνατοί χαρακτήρες σε αυτόν τον κόσμο έχουν πάνω τους ουλές. Δείτε τις σαν σημάδι ότι τα καταφέρατε και ότι συνεχίζετε πιο δυνατοί.

5. Κάθε μικρή δυσκολία είναι ένα βήμα μπροστά.

Στην ζωή η υπομονή δεν έχει να κάνει με το να περιμένουμε. Είναι η ικανότητα να έχουμε καλή συμπεριφορά, ενώ δουλεύουμε σκληρά για τα όνειρα μας, γνωρίζοντας όταν ο κόπος αξίζει. Αν, λοιπόν, σχεδιάζετε να προσπαθήσετε, αφιερώστε τον χρόνο και φτάστε μέχρι το τέλος. Διαφορετικά, δεν έχει νόημα να ξεκινήσετε.

Αυτό μπορεί να σημαίνει να χάσετε την σταθερότητα και την άνεση σας για λίγο, ακόμα και το μυαλό σας σε μερικές περιπτώσεις. Μπορεί να σημαίνει να αλλάξετε συνήθειες για πολύ καιρό. Μπορεί να σημαίνει να βγείτε έξω από τα νερά σας. Μπορεί να σημαίνει να θυσιάσετε σχέσεις και ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Μπορεί να σημαίνει να γελοιοποιηθείτε μπροστά στους συναδέλφους σας. Μπορεί να σημαίνει ότι θα περάσετε πολύ χρόνο μόνοι. Η μοναξιά, ωστόσο, είναι το δώρο που κάνει τα πράγματα δυνατά. Σας δίνει τον χώρο που χρειάζεστε. Όλα τα άλλα είναι μια δοκιμασία της αποφασιστικότητας σας, του πόσο πολύ το θέλετε.

Αν το θέλετε, θα το κάνετε, παρά την αποτυχία και την απόρριψη και τις πιθανότητες. Και κάθε βήμα θα είναι καλύτερο από ότι μπορείτε να φανταστείτε. Θα καταλάβετε ότι δεν βρίσκουμε τον αγώνα στο μονοπάτι, αλλά είναι το ίδιο το μονοπάτι. Και αξίζει. Γι’αυτό αν θέλετε να προσπαθήσετε, πάτε μέχρι το τέλος.

Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα στον κόσμο… δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το ξέρετε τι σημαίνει να είσαι ζωντανός.

6. H αρνητικότητα των άλλων δεν είναι πρόβλημα σας.

Να είστε θετικοί όταν σας περιβάλει η αρνητικότητα. Να χαμογελάτε όταν οι άλλοι προσπαθούν να σας ρίξουν κάτω. Είναι ένας εύκολος τρόπος να διατηρήσετε τον ενθουσιασμό και την συγκέντρωση σας. Όταν οι άλλοι σας συμπεριφέρονται άσχημα, συνεχίστε να είστε ο εαυτός σας.

Μην αφήσετε την πικρία κανενός να αλλάξει αυτό που είστε. Δεν πρέπει να παίρνετε τα πράγματα πολύ προσωπικά, ακόμα και αν φαίνονται προσωπικά. Οι άνθρωποι σπάνια κάνουν πράγματα εξαιτίας σας. Κάνουν πράγματα εξαιτίας του ίδιου του εαυτού τους.

Πάνω από όλα, μην αλλάζετε για να εντυπωσιάσετε κάποιον που λέει ότι δεν είστε αρκετά καλοί. Αλλάξτε γιατί αυτό σας κάνει καλύτερο άνθρωπο και σας οδηγεί σε ένα λαμπρότερο μέλλον. Οι άνθρωποι θα μιλάνε, ανεξάρτητα από το τι κάνετε ή πόσο καλά το κάνετε. Γι’αυτό ανησυχήστε πρώτα για τον εαυτό σας πριν ανησυχήσετε για το τι σκέφτονται οι άλλοι.

Αν πιστεύετε ακράδαντα σε κάτι, μην φοβάστε να παλέψετε γι’αυτό. Η μεγαλύτερη δύναμη έρχεται όταν ξεπερνάμε ότι οι άλλοι θεωρούν απίθανο. Πέρα από την πλάκα, η ζωή έρχεται μόνο μια φορά. Αυτό είναι. Γι’αυτό κάντε ότι σας κάνει ευτυχισμένους και να είστε μαζί με όποιον σας κάνει να χαμογελάτε συχνά.

7. Ότι είναι να γίνει, στο τέλος θα γίνει

Η πραγματική δύναμη έρχεται όταν έχετε τόσα πολλά για να παραπονεθείτε, αλλά προτιμάτε να χαμογελάτε και να εκτιμάτε την ζωή σας. Υπάρχουν ευλογίες κρυμμένες σε κάθε δυσκολία, αλλά πρέπει να είστε πρόθυμοι να ανοίξετε την καρδιά και το μυαλό σας για να τις δείτε.

Δεν μπορείτε να αναγκάσετε τα πράγματα να γίνουν. Μπορείτε μόνο να τρελαθείτε στην προσπάθεια. Σε κάποια φάση θα πρέπει να το αφήσετε και ότι είναι να γίνει, θα γίνει. Στην τελική, το να αγαπάτε την ζωή σας έχει να κάνει με το να εμπιστεύεστε το ένστικτο σας, να ρισκάρετε, να χάνετε και να βρίσκετε την ευτυχία, να απολαμβάνετε τις στιγμές και να μαθαίνετε μέσα από την εμπειρία.

Είναι ένα μεγάλο ταξίδι. Πρέπει να σταματήσετε να ανησυχείτε, να αναρωτιέστε και να αμφιβάλλετε σε κάθε βήμα. Γελάστε με την σύγχυση, ζήστε συνειδητά στο παρόν και απολαύστε την ζωή καθώς ξεδιπλώνεται. Μπορεί να μην καταλήξετε εκεί ακριβώς που σκοπεύατε να πάτε, αλλά τελικά θα φτάσετε εκεί που πρέπει να είστε.

8. Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να συνεχίσετε να προχωράτε.

Μην φοβάστε να σηκωθείτε ξανά – να προσπαθήσετε ξανά, να αγαπήσετε ξανά, να ζήσετε ξανά και να ονειρευτείτε ξανά. Μην αφήνετε ένα δύσκολο μάθημα να σκληρύνει την καρδιά σας. Τα καλύτερα μαθήματα της ζωής συχνά τα μαθαίνουμε στις χειρότερες στιγμές και από τα χειρότερα λάθη.

Θα υπάρχουν πάντα στιγμές που θα φαίνεται λες και ότι μπορεί να πάει στραβά πάει στραβά. Και μπορεί να αισθάνεστε ότι έχετε κολλήσει εκεί για πάντα, αλλά δεν ισχύει. Όταν νιώθετε έτοιμοι να τα παρατήσετε, να θυμάστε ότι μερικές φορές τα πράγματα πρέπει να πάνε πολύ στραβά μέχρι να φτιάξουν. Μερικές φορές πρέπει να περάσετε από το χειρότερο για να φτάσετε στο καλύτερο.

Ναι, η ζωή είναι σκληρή, αλλά εσείς είστε σκληρότεροι. Βρείτε την δύναμη να γελάτε κάθε μέρα. Βρείτε το θάρρος να νιώθετε διαφορετικοί, αλλά όμορφοι. Βρείτε το στην καρδιά σας για να κάνετε και τους άλλους να χαμογελάσουν.

Μην αγχώνεστε για πράγματα που δεν μπορούν να αλλάξουν. Ζήστε απλά. Αγαπήστε γενναιόδωρα. Μιλήστε ειλικρινά. Δουλέψτε επιμελώς. Και ακόμα και αν αυτό δεν φτάνει, συνεχίστε. Συνεχίστε να αναπτύσσεστε!

Credit: brightside.me

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta