8 Κακές Συνήθειες που έχουν ΟΛΟΙ οι Δυστυχισμένοι Άνθρωποι και εσείς ΠΡΕΠΕΙ να αποφύγετε

Όταν τα πράγματα πάνε καλά και τα πάντα είναι ισορροπημένα στη ζωή μας, τότε είναι εύκολο να είμαστε ευτυχισμένοι. Το πραγματικό τεστ της ευτυχίας συμβαίνει όταν τα πράγματα δεν πάνε με τον τρόπο που θα θέλαμε. Συχνά πρέπει να κάνουμε μια συνειδητή απόφαση να είμαστε ευτυχισμένοι και να αρνηθούμε να αφήσουμε το χάος να μας καταβάλλει. Θυμηθείτε, το μοναδικό άτομο που μπορεί πραγματικά να ελέγξει την ευτυχία μας είναι ο εαυτός μας. Παρακάτω παρουσιάζουμε 8 συνήθειες δυστυχισμένων ανθρώπων. Αν αναγνωρίζετε κάποιο από αυτά, τότε ήρθε η ώρα να επικεντρωθείτε στα θετικά. 

1. Κρατάτε κακίες
Το να κρατάει κάποιος κακίες, είναι σαν να κουβαλάει ένα βάρος. Υπάρχει πάντα εκεί, ακόμα και αν το σπρώξουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας. Το να κουβαλάμε κακίες δε θα μας αφήσει να είμαστε ευτυχισμένοι πραγματικά. Ενώ είναι ιδιαίτερα δύσκολο να προχωρήσουμε όταν κάποιος μας πληγώνει ή μας προδίδει, προσπαθήστε να μην αφήσετε μια κακή εμπειρία να επηρεάσει το μέλλον σας. Αφήστε τις κακίες που κρατάτε. Θα νιώσετε πιο ανάλαφροι και ευτυχισμένοι.

2. Γίνεστε επικριτικοί
Το να αγαπήσουμε τον εαυτό μας, μπορεί να μας πάρει χρόνια, αλλά χωρίς αυτό, δεν μπορούμε να είμαστε πραγματικά ευτυχισμένοι. Το να συνειδητοποιήσουμε τις αξίες μας συνεισφέρει σε μεγάλο βαθμό στην ευτυχία μας. Μας επιτρέπει να έχουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση και να νιώσουμε πιο άνετα με τον εαυτό μας. Αυτή η αυτοπεποίθηση εκπέμπεται και στους άλλους. Κατά τον ίδιο τρόπο, αν είμαστε επικριτικοί προς τους άλλους, λέει παραπάνω πράγματα για μας, παρά για τους άλλους. Κάποιος που συνεχώς επικρίνει τους άλλους δεν είναι πραγματικά ευτυχισμένος με τον εαυτό του. Είναι σημαντικό να σεβόμαστε καθετί διαφορετικό.

3. Εθισμός
Οι δυστυχισμένοι άνθρωποι συχνά ψάχνουν ένα διέξοδο για να ξεχάσουν το θυμό ή τη στεναχώρια τους. Η εξάρτηση από το αλκοόλ, τα ναρκωτικά, τον τζόγο μπορεί να καλύπτει προσωρινά τα αισθήματά σας, αλλά κάνει τα πράγματα χειρότερα. Προσπαθήστε να βρείτε ένα θετικό διέξοδο. Ζωγραφική, συγγραφή, μουσική…Βρείτε ένα τρόπο να εκφράσετε τον εαυτό σας, που δε θα σας προκαλέσει κακό.

4. Συνεχή παράπονα
Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι τα παράπονα δεν τους κάνουν καλό. Αν θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα, χρειάζεται να δράσουν, και όχι να παραπονιούνται γι’ αυτά. Όσοι γκρινιάζουν συνεχώς, εκπέμπουν αρνητική ενέργεια που επηρεάζει όλους όσους είναι κοντά τους. Αντί να επικεντρώνεστε στο πόσο άδικη ή απαίσια είναι μια κατάσταση, σκεφτείτε ένα τρόπο να το αλλάξετε.

5. Νιώθετε μετάνοια
Έρευνες έχουν δείξει ότι οι επαναληπτικές αρνητικές σκέψεις για αποφάσεις που πήραμε στο παρελθόν, μπορεί να οδηγήσει σε χρόνιο άγχος και κατάθλιψη. Όλοι ευχόμαστε να είχαμε κάνει ή πει κάτι διαφορετικό σε κάποιες καταστάσεις, αλλά όλα ανήκουν στο παρελθόν. Η εμμονή για κάποιο λάθος, δε θα αλλάξει όσα έχουν συμβεί, και μόνο θα σας κρατάει πίσω. Μάθετε από τα λάθη σας, αποφασίστε τι θα κάνατε στο μέλλον αν συνέβαινε ξανά κάτι παρόμοιο, και ξεχάστε το.

6. Κουτσομπολιό
Κάποιος που κουτσομπολεύει συνεχώς αποπνέει ανασφάλεια και δυστυχία. Όταν κάποιος δεν είναι ικανοποιημένος με τη ζωή του, επικεντρώνεται στις ζωές των άλλων, προσπαθώντας να βρει τα πιο αρνητικά πράγματα, για να νιώσει ο ίδιος καλύτερα. Ένα ευτυχισμένο και γεμάτο αυτοπεποίθηση άτομο δεν έχει ανάγκη να κουτσομπολεύσει.

7. Ανησυχείτε για το μέλλον 
Το να κάνετε αποταμίευση ή να έχετε σχέδια για το μέλλον είναι κάτι υγιές, αλλά το να ανησυχείτε διαρκώς για το τι μπορεί να συμβεί ή όχι, μπορεί να σας κρατάει πίσω στη ζωή. Το μέλλον μπορεί να είναι τρομακτικό, αλλά πιστέψτε στον εαυτό σας ότι μπορείτε να διαχειριστείτε μια κατάσταση όταν προκύψει.

8. Κάνετε τα προβλήματα μεγαλύτερα
Όταν προκύπτει μια κατάσταση, ένα δυστυχισμένο άτομο τείνει να υπερβάλλει και βλέπει τα πράγματα αρνητικά, αντί να βρει ένα τρόπο να διορθώσει όσα πήγαν στραβά. Όλοι αντιμετωπίζουμε πράγματα, που δε θα θέλαμε να συναντήσουμε. Η διαφορά ενός ευτυχισμένοι και ενός δυστυχισμένου ατόμου είναι πως διαχειρίζονται μια δύσκολη κατάσταση. Κάντε λίγο πίσω, πάρτε βαθιά ανάσα, και ψάξτε για λύση!

Στο παρακάτω βίντεο, μάθετε πως να είστε περισσότερο ευτυχισμένοι!  

Credit: davidwolfe.com

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta