7 Περίεργα Πράγματα για το Αντρικό Σώμα που ελάχιστες Γυναίκες γνωρίζουν. Το Νο.5 θα σας Αφήσει με το Στόμα Ανοιχτό!

Το αντρικό σώμα κρύβει πολλές εκπλήξεις. Μερικές από τις ιδιαιτερότητές του παραμένουν σε μεγάλο βαθμό άγνωστες, όχι μόνο στις γυναίκες, αλλά και στους ίδιους τους άνδρες.

Διαβάστε παρακάτω 8 αλήθειες για το αντρικό σώμα που θα σας εκπλήξουν:

1. Αργή γήρανση

Το αντρικό πρόσωπο διατηρεί τη νεανική του εμφάνιση πολύ περισσότερο από ότι το γυναικείο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το δέρμα του άντρα χάνει τη συγκέντρωση κολλαγόνου πολύ πιο αργά καθώς μεγαλώνει, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πολύ πιο ανθεκτικό στις ρυτίδες και την χαλάρωση.

Ωστόσο, οι άντρες γενικότερα φροντίζουν πολύ λιγότερο την επιδερμίδα του προσώπου τους σε σχέση με τις γυναίκες και είναι πιο επιρρεπείς σε επιβλαβείς εξωτερικές συνθήκες που μπορούν να μειώσουν τα φυσικά τους πλεονεκτήματα έναντι των γυναικών στο μηδέν.

Άντρες
+30 χρόνια
Γυναίκες
+30 χρόνια

2. Ικανότητα παραγωγής γάλακτος

Ναι, σωστά διαβάσατε. Και οι άντρες διαθέτουν αδένες που μπορούν να παράγουν γάλα, αλλά η παραγωγή του αποτελεί ανωμαλία για το αντρικό σώμα. Αυτό μπορεί να συμβεί, όταν υπάρχει μεγάλη παραγωγή της ορμόνης προλακτίνης. Μπορεί να οφείλεται σε ορισμένες θεραπείες για την τόνωση της καρδιάς, σε προβλήματα με την υπόφυση και τον υποθάλαμο, στην χρήση οπιοειδών ή την υπερβολική πείνα.

3. Φαλάκρα

Μας βολεύει να πιστεύουμε ότι η φαλάκρα κληρονομείται τα χρωμοσώματα Χ της μητέρας, αλλά αυτό δεν είναι απόλυτα σωστό. Υπάρχουν και άλλοι λιγότερο σημαντικοί παράγοντες.

Αν ο πατέρας ενός άντρα είναι φαλακρός, οι πιθανότητες να χάσει τα μαλλιά του και ο ιδιος αυξάνονται κατά 60%. Η δραστηριότητα των αρσενικών ορμονών επίσης επηρεάζει τους θύλακες των τριχών με τέτοιο τρόπο, που ο οργανισμός χάνει σταδιακά την ικανότητά του να παράγει νέα μαλλιά. Το άγχος και η κακή διατροφή επίσης επηρεάζουν σημαντικά τον κίνδυνο να εμφανίσει κανείς φαλάκρα.

4. Προεμμηνορροϊκό σύνδρομο

Μπορεί να προκαλεί έκπληξη, αλλά το 26% των αντρών βιώνει προεμμηνορροϊκό σύνδρομο.
Κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου, οι άντρες γίνονται ευαίσθητοι, ευερέθιστοι, πεινάνε και μπορεί να εμφανίσουν πόνους στο στομάχι. Βιώνουν, δηλαδή, τα ίδια συμπτώματα με τις γυναίκες.

5. Γυναικεία προέλευση

Όλοι οι άνθρωποι ξεκίνησαν την ύπαρξή τους ως γυναίκες. Τα χρωμοσώματα Χ και Υ είναι υπεύθυνα για τον προσδιορισμό του φύλου ενός ατόμου. Αν ενωθούν δύο χρωμοσώματα Χ κατά τη διάρκεια της σύλληψης, προκύπτει κορίτσι. Αν ενωθούν τα χρωμοσώματα Χ και Υ, προκύπτει αγόρι.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων 5-6 εβδομάδων, το χρωμόσωμα Υ είναι ανενεργό. Μέχρι να αρχίσει να λειτουργεί, το έμβρυο ξεκινά να αναπτύσσεται ως κορίτσι.

Εβδομάδες

6. Παχύ δέρμα

Η τεστοστερόνη, η ορμόνη των ανδρών, κάνει το δέρμα τους πιο παχύ. Είναι περίπου 25% πιο παχύ από το δέρμα των γυναικών.
Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της ζωής τους, το δέρμα των ανδρών γίνεται πιο λεπτό, ενώ των γυναικών παραμένει το ίδιο μέχρι την εμμηνόπαυση.

Άντρες – Γυναίκες
20 χρόνια
Παχύ – Μέτριο
40 χρόνια
Μέτριο – Μέτριο
60 χρόνια
Λεπτό – Λεπτό

7. Το μήλο του Αδάμ

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ σε τι χρησιμεύει το μήλο του Αδάμ και γιατί είναι μεγαλύτερο στους άντρες από ότι στις γυναίκες; Οι γυναίκες έχουν μόνο μια μικρή προεξοχή στον λαιμό τους, η οποία αποτελείται από τον χόνδρο του θυρεοειδούς, του οποίου ο μόνος σκοπός είναι η προστασία των φωνητικών χορδών.

Αυτός ο χόνδρος είναι επίσης υπεύθυνος για τον ψηλότερο τόνο φωνής. Κατά τη διάρκεια της εφηβικής ηλικίας, η γωνία του σε σχέση με τον δακτυλιοειδή χόνδρο μεταβάλλεται, σχηματίζοντας το μήλο του Αδάμ και οδηγώντας στο «σπάσιμο» της φωνής. Αυτή η γωνία είναι μικρότερη στους άνδρες από ότι στις γυναίκες, κι έτσι η προεξοχή του μήλου είναι μεγαλύτερη και οι φωνές τους πιο χαμηλές.

8. Αντίληψη των χρωμάτων

Οι άντρες μπορούν να διακρίνουν πολύ λιγότερες αποχρώσεις σε σχέση με τις γυναίκες και ο λόγος για αυτό είναι απλός. Η αντίληψη των χρωμάτων καθορίζεται από τα κύτταρα του αμφιβληστροειδούς κώνου. Οι πληροφορίες για τα χρώματα περιλαμβάνονται στα χρωμοσώματα Χ και επειδή οι γυναίκες έχουν δύο χρωμοσώματα Χ, ο αριθμός των κυττάρων του κώνου τους είναι διπλάσιος από αυτόν των αντρών.

Credit: brightside.me

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta