7 Λόγοι που ΠΡΕΠΕΙ να μάθουμε να ζητάμε συγνώμη

1. Βάζει τέλος στην φαντασιοπληξία

Το μυαλό μας είναι ισχυρό εργαλείο, ικανό να πλάσει υπέροχα σενάρια βοηθώντας μας να λύσουμε προβλήματα και σε ορισμένες περιπτώσεις να μας χαρίσει τον μικρό σπινθήρα της δυναμικής ιδιοφυΐας. Αλλά το μυαλό μας είναι επίσης ικανό να επινοήσει παράφρονα και υπερβολικά σενάρια για σχεδόν οποιαδήποτε κατάσταση. Όταν αισθάνεστε την ανάγκη να πείτε “Συγνωμη“, οι πιθανότητες είναι ότι το μυαλό σας έχει ήδη οραματιστεί το χειρότερο δυνατό σενάριο. Αν το κάνετε όμως, θα θέσετε τέλος σε αυτή την άσκοπη και εξαντλητική παράνοια.

2. Χτίζει Σεβασμό

Λαμβάνοντας υπόψη πόσο θάρρος απαιτεί το να ζητήσετε συγγνώμη, αυτομάτως ο άλλος θα σας σεβαστεί περισσότερο. Αναγνωρίζετε και αναλαμβάνετε την ευθύνη των πράξεών σας. Ακόμη και αν ο άλλος επιλέξει να μην σας συγχωρήσει, έχετε την ευκαιρία να οικοδομήσετε εκ νέου τον αυτοσεβασμό σας.

3. Βάζει τέλος στον φόβο

Από την οικονομική κρίση, μέχρι τον θανάτο, τα λιοντάρια, τις τίγρεις και τις αρκούδες, υπάρχουν ήδη πολλά πράγματα που φοβόμαστε σε αυτό τον κόσμο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να προσθέσουμε σε αυτά και τον φόβο της συγνώμης. Μας κάνει πιο υπεύθυνα άτομα.

4. Δίνετε το καλό παράδειγμα

Σε μεγάλο βαθμό που οφείλεται στην άνοδο των social media, ο κόσμος είναι γεμάτος με ανθρώπους και καταστάσεις που δίνουν το κακό (ή τουλάχιστον αμφισβητήσιμο) παράδειγμα για τις νεότερες γενιές. Όντας κάποιος που είναι πρόθυμος να αναλάβει την ευθύνη των πράξεών του, θέτετε σίγουρα ένα πολύ αναγκαίο θετικό παράδειγμα για τους γύρω σας.

5. Σας ενθαρρύνει να είστε ο εαυτός σας

Είτε εκ προθέσεως είτε όχι, όλοι μας (σε διαφορετικό βαθμό) φαίνεται να αγαπάμε την μυθοπλασία τουλάχιστον ενός μέρους της ζωής μας. Το μεγαλύτερο παράδειγμα αυτού είναι, για άλλη μια φορά, ο κόσμος των social media. Λέγοντας συγγνώμη μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε ευάλωτοι, αλλά έτσι αποδέχεστε αυτό που είστε, το παρελθόν σας και τις καταστάσεις που σας έχουν καθορίσει.

6. Σας βοηθά να προχωρήσετε

Τα αισθήματα ενοχής, ντροπής και / ή απογοήτευσης μπορεί να σας παραλύσουν. Είναι βέβαιο ότι όλοι τα βιώνουμε κάποια στιγμή, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να τα κουβαλάμε μαζί μας για πάντα. Αφήστε το παρελθόν πίσω σας: το παρόν είναι υπεραρκετό για να σας απασχολήσει.

7. Είναι πηγή έμπνευσης

Για άλλη μια φορά, με δεδομένο το πόσο πολύ θάρρος απαιτείται για να ζητήσετε συγνώμη, σας θυμίζει ότι ακόμα και μερικοί από τους μεγαλύτερους φόβους σας μπορούν να ξεπεραστούν αρκεί να το προσπαθήσετε και ότι συχνά εμείς οι ίδιοι βάζουμε τρικλοποδιές στην πρόοδό μας.

Credits: Collective Evolution

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta