7 Τραγικά Πράγματα που έχει Θεοποιήσει η Ανθρωπότητα και Ευθύνονται για την Σημερινή μας Κατάντια!

Δημοσιεύουμε ένα άρθρο του συγγραφέα Joshua Becker, που περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο μετράμε την επιτυχία και το σεβασμό στον σύγχρονο κόσμο.

O μινιμαλισμός με έχει αλλάξει. Αυτό που ξεκίνησε ως ταξίδι για να κατέχω λιγότερα πράγματα, άλλαξε τον τρόπο που βλέπω τον εαυτό μου και τον κόσμο γύρω μου.

Μία από τις πιο σημαντικές αλλαγές στην επανεκτίμησή μου είναι το πως η κοινωνία καθορίζει την επιτυχία. Πολύ συχνά, όσοι βγάζουν λεφτά και τα κρατάνε για τον εαυτό τους, χαρακτηρίζονται ως «επιτυχημένοι».

Αλλά αυτό είναι ατυχές. Κάποια από τα καλύτερα άτομα που γνωρίζω, δε θα χαρακτηρίζονταν επιτυχημένα με βάση αυτά τα κριτήρια, επειδή έχουν αποφασίσει να ξοδεύουν και επικεντρώνουν το εισόδημά τους σε λιγότερα υλικά πράγματα.

Αυτά τα άτομα είναι σπάνια, ή τουλάχιστον δεν λαμβάνουν αρκετή αναγνώριση. Αντίθετα, φαίνεται ότι μας έχει εμφυτευτεί η επιθυμία και η εκτίμηση ανθρώπων να θαυμάζουμε ανθρώπους που έχουν λεφτά και φήμη.

Πιστεύω ότι είναι σημαντικό, πλέον να μη «τσιμπάμε το δόλωμα», να μην επιβραβεύουμε αυτούς που καμαρώνουν με εγωιστικές επιδιώξεις.

Καθώς η κοσμοθεωρία μου έχει αλλάξει, σας παρουσιάζω μια σύντομη λίστα με πράγματα που πλέον δε με εντυπωσιάζουν:

Οι μάρκες των ρούχων

Η ποιότητα και η εφαρμογή των ρούχων είναι σημαντική. Γιατί έχει σημασία το όνομα που είναι τυπωμένο εσωτερικά (συχνά και εξωτερικά); Συχνά, πληρώνουμε μεγάλα ποστά για το προνόμιο να γίνουμε κινητή πινακίδα. Πλέον δεν εντυπωσιάζομαι από το logo στο πουκάμισο, στη τσάντα, στα παπούτσια ή το ρολόι. Αντίθετα, θαυμάζω όσους έχουν αυτοπεποίθηση και φορούν διαχρονικά ρούχα και ψάχνουν τρόπους να εντυπωσιάσουν με την προσωπικότητά τους.

Το πλήθος των καρατίων στα κοσμήματα

Θα σας πω μια σύντομη ιστορία για τον Bryan και τη Nicole, που είναι παντρεμένοι 5 χρόνοι, και συνεχίζουν να κάνουν καθημερινά θυσίες, πληρώνοντας ακόμα το γαμήλιο δάνειο, που είναι το δαχτυλίδι με πολλά καράτια που φοράει η Nicole. Ενώ το μέγεθος της πέτρας στο δάχτυλο μιας γυναίκας, το παρατηρούν κάποιοι, οι περισσότεροι όμως δε δίνουν καν σημασία.

Η αξία του αυτοκινήτου

Ο στόχος οποιουδήποτε οχήματος είναι να μεταφέρει τους επιβάτες από το σημείο Α στο σημείο Β. Η αξιοπιστία είναι σημαντική, το ίδιο και η άνεση. Αλλά τα περισσότερα πολυτελή αυτοκίνητα έχουν διαφορετικό κίνητρο, πλέον δεν έχει να κάνει μόνο με τη μετακίνηση. Συχνά κάνουν έκκληση στην ανάγκη μας να δείξουμε την επιτυχία μας και να γίνει αντιληπτή, ακόμα και αν σημαίνει να εντυπωσιάσουμε αγνώστους για 60 δευτερόλεπτα στο κόκκινο φανάρι.

Τα τετραγωνικά μέτρα του σπιτιού

Τα σπίτια προσφέρουν καταφύγιο και ασφάλεια. Αντιπροσωπεύουν επένδυση στα οικονομικά μας. Κατά τη διάρκεια της ζωής μου, είχα στη κατοχή μου αρκετά σπίτια (μόνο ένα τη φορά) και έχω ζήσει τη περηφάνια που προέρχεται όταν παρέχεις και δημιουργείς ένα σπίτι για την οικογένειά σου. Αλλά πριν μερικά χρόνια, εσκεμμένα αποφασίσαμε να αγοράσουμε ένα μικρότερο σπίτι. Είναι μια απόφαση που ποτέ δε μετάνιωσα. Και μέχρι σήμερα, όταν οδηγώ και βλέπω ένα μεγάλο σπίτι, το μόνο πράγμα που σκέφτομαι είναι πόσο πιο ευτυχισμένοι είμαστε σε ένα μικρότερο σπίτι.

Τα χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό

Το απόλυτο μέτρο επιτυχία στο κόσμο μας σήμερα είναι ο προσωπικός πλούτος. Αυτό ισχύει από τις αρχές της ανθρωπότητας και σε κάθε κοινωνία. Αλλά αρχίζω να αναρωτιέμαι αν χρησιμοποιούμε λάθος μέτρο. Ίσως το πλήθος των χρημάτων στον τραπεζικό λογαριασμό δεν είναι το καλύτερο μέτρο μέτρησης της επιτυχίας. Ίσως αντίθετα, η ποσότητα του καλού που μπορούμε να προσφέρουμε είναι ένα καλύτερο μέτρο μέτρησης της επιτυχίας.

Το μοντέλο του κινητού

Τις προάλλες, περνούσε την ώρα μου σε ένα πάρκο με τα παιδιά μου και μια παρέα φίλων τους. Μία από τις κοινές συζητήσεις τους ήταν η σύγκριση των τεχνικών χαρακτηριστικών των κινητών τους. «Ποιο iPhone έχεις; Μάντεψε ποιος πήρε καινούριο iPad για τα γενέθλιά του!» Ήταν ανησυχητικό να ακούς παιδιά κάτω των 10 ετών να ξοδεύουν τόση ενέργεια, συγκρίνοντας μοντέλα κινητών. Όσο και αν ήθελα να τα κατηγορήσω και να τα διορθώσω, κατάλαβα ότι και εμείς οι ενήλικες δε διαφέρουμε και πολύ. Αν δε συγκρίνουμε κινητά, λαχταρούμε πιο γρήγορους υπολογιστές και μεγαλύτερες τηλεοράσεις.

Η ηλικία της συνταξιοδότησης

Η σύνταξη είναι ο απόλυτος στόχος για τους περισσότερους. Δυστυχώς, αυτό δημιουργεί μια συμπεριφορά, όπου βλέπουμε μόνο το στόχο, και δεν απολαμβάνουμε τη ζωή στο ενδιάμεσο. Επιπλέον, η ηλικία που κάποιος συνταξιοδοτείται εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, πολλοί από τους οποίους είναι εκτός του δικού μας ελέγχου.

Οι φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Σχεδόν όλοι ποστάρουν κολακευτικές φωτογραφίες και εμπειρίες online—από νέα ρούχα και φαγητό σε εστιατόρια, μέχρι ταξίδια και συναυλίες. Αυτές οι φωτογραφίες επιλέγονται πολύ προσεκτικά και δείχνουν μόνο τις καλύτερες στιγμές της ζωής μας. Κατηγορούμε το Photoshop ότι αλλοιώνει τις ατέλειες μας, ενώ την ίδια στιγμή επεξεργαζόμαστε και κάνουμε Photoshop οι ίδιοι στη ζωή μας για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Credit: Adme

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta