7 Πρωινά Λάθη που ΟΛΟΙ κάνουμε όταν Ξυπνάμε και Καταστρέφουμε τη Μέρα μας. Μεγάλη Προσοχή στο #5!

Το πώς θα ξυπνήσετε το πρωί, ορίζει συνήθως το υπόλοιπο της ημέρας σας. Αν ξυπνήσετε χωρίς ενέργεια, μπορεί να διαπράττει ένα από τα 7 κοινά λάθη του πρωινού ξυπνήματος. Σήμερα, εμείς θα σας πούμε ποιά είναι και πώς να τα αποφεύγετε, σύμφωνα με το περιοδικό The Independent.

1. Μην πατάτε αναβολή στο ξυπνητήρι σας

Οι ειδικοί του ύπνου λένε ότι η αναβολή δεν είναι μια καλή ιδέα. Η αλήθεια είναι ότι κάθε φορά που θα χτυπήσει το ξυπνητήρι και εσείς πατήσετε αναβολή και ξανακοιμάστε, θα μπείτε σε μια κακιά συνήθεια που δεν θα σταματήσει ποτέ. Έτσι, όταν ξυπνάτε, θα αισθάνεστε πάντα κουρασμένοι.

2. Τεντωθείτε…

Όταν ξυπνάτε, τεντώστε τα πόδια και τα χέρια σας, ενώ είστε ακόμα ξαπλωμένη στο κρεβάτι. Όσο περισσότερο τεντώθείτε, τόσο πιο ευτυχισμένοι θα είστε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

3. Μην τσεκάρετε τα mail σας μόλις σηκωθείτε

Αυτή η συνήθεια μόλις σηκωθείτε, σας αποσπά την προσοχή από τα σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνετε.

4. Φτιάξτε το κρεβάτι σας

Αφήνοντας το κρεβάτι σας βολεμένο και καθαρό, αυξάνετε της παραγωγικότητας σας για το υπόλοιπο της ημέρας.

5. Αποφύγετε τον πρωινό καφέ

Αν είστε ένας από εκείνους τους ανθρώπους που πίνει ένα φλιτζάνι καφέ το πρωί, ήρθε η ώρα να αλλάξετε αυτή τη συνήθεια. Μεταξύ 8 και 9 το πρωί, το σώμα μας παράγει μεγάλες ποσότητες της ορμόνης που ρυθμίζει την ενέργεια που ονομάζεται κορτιζόλη. Αν πίνετε καφέ πριν από 9:30, το σώμα σας θα μειώσει την παραγωγή της κορτιζόλης και θα έχετε λιγότερη ενέργεια.

6. Μην ξυπνάτε μέσα στη νύχτα

Το ρολόι του οργανισμού μας είναι ευαίσθητο στο φως και το σκοτάδι. Αν ξυπνήσουμε σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ο εγκέφαλός μας θα βρίσκεται σε σύγχυση. Ανοίξτε τις κουρτίνες, και, αν είναι ακόμα σκοτάδι έξω όταν ξυπνάτε, απλά ανάψτε ένα δυνατό φως.

7. Η συνήθεια είναι το παν

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τη δύναμη της θέλησης είναι τα πάντα! Δώστε έμφαση στο να δημιουργήσετε μια ρουτίνα που θα σας επιτρέψει να μπείτε στην «αυτόματη λειτουργία» και όλα να γίνονται μηχανικά κάθε πρωί.

Credit: Brightside

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta