7 Πολύτιμες Συμβουλές που θα σας Βοηθήσουν να Οργανώσετε αποτελεσματικά τον Χρόνο σας. Δώστε Βάση στην 5η!

Ο σύγχρονος κόσμος είναι γεμάτος με πράγματα που μπορούμε να διδαχθούμε, περιπέτειες να εξερευνήσουμε, και ανθρώπους να γνωρίσουμε. Αλλά πως μπορούμε να βρούμε χρόνο για όλα αυτά, όταν είμαστε τόσο πολυάσχολοι; 

Σας προτείνουμε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε τον χρόνο σας αποτελεσματικά, έτσι ώστε να αξιοποιήσετε κάθε ώρα, εβδομάδα και μήνα.

Σημειώστε όλα τα σχέδια και τους καθημερινούς στόχους, ακόμα και αν είστε σίγουροι ότι δε θα ξεχάσετε τίποτα.

Δοκιμάστε να φτιάξετε λίστες με τις καθημερινές σας εργασίες, βιβλία που θέλετε να διαβάσετε, ταινίες που θέλετε να δείτε, δουλειές του σπιτιού και υποχρεώσεις.

Δημιουργώντας μια λίστα με τρόφιμα που πρέπει να αγοράσετε ή ακόμα και μια λίστα με επιθυμίες είναι απλή και χρήσιμη συνήθεια. Θα σας βοηθήσει να προγραμματίσετε τη μέρα σας και θα βεβαιωθείτε ότι δε θα παραλείψετε κάποια σημαντική δραστηριότητα.

Αξιοποιήστε έξυπνα τον «νεκρό» χρόνο σας

Ο «νεκρός χρόνος» είναι ο χρόνος που έχετε ενδιάμεσα από τις εργασίες σας: κατά τις καθημερινές μετακινήσεις, κατά την αναμονή στο ταμείο, όσο περιμένετε φίλους, κτλ. Μη σπαταλάτε αυτόν τον χρόνο παίζοντας ανόητα παιχνίδια στο κινητό. Αντίθετα, αξιοποιήστε αυτό το χρόνο για να διαβάσετε ένα ενδιαφέρον βιβλίο, μάθετε μια ξένη γλώσσα, ή ζωγραφίστε στο μπλοκ ζωγραφικής.

Μη σπαταλάτε το χρόνο σας παρακολουθώντας διαφημίσεις — νοικιάστε ή αγοράστε τις αγαπημένες σας ταινίες ή παρακολουθήστε τις online

Σήμερα, οι τηλεοπτικές διαφημίσεις διαρκούν τόση ώρα, που οποιοδήποτε τηλεοπτικό πρόγραμμα διαρκεί διπλάσιο χρόνο. Για να γλιτώσετε χρόνο, νοικιάστε ή αγοράστε τις αγαπημένες σας ταινίες ή σειρές. Κατά αυτόν τον τρόπο, θα ξοδέψετε λιγότερο χρόνο παρακολουθώντας διαφημίσεις και θα έχετε περισσότερο χρόνο για πιο χρήσιμα πράγματα.

Σημειώστε όλα όσα κάνετε κατά τη διάρκεια της μέρας

Κάντε ένα μικρό πείραμα: πάρτε το σημειωματάριό σας και περάστε 2-3 μέρες σημειώνοντας τα πάντα που κάνετε κατά τη διάρκεια της μέρας και πόση ώρα σας παίρνει. Μια λεπτομερής περιγραφή της καθημερινότητάς σας θα σας βοηθήσει να καταλάβετε που σπαταλάτε τα πολύτιμα λεπτά σας. Πιθανόν θα εκπλαγείτε πόση ώρα ξοδεύετε σε δραστηριότητες που δεν σας βοηθούν να πετύχετε τους στόχους σας, όπως το σερφάρισμα ή να ελέγχετε ασήμαντα e-mail.

Αναθέστε σε άλλους κάποιες υποχρεώσεις και ευθύνες όσο είναι δυνατόν

Δείτε τη λίστα με τις καθημερινές δουλειές του σπιτιού και αναθέστε κάποιες από αυτές σε άλλα μέλη της οικογένειας. Ο σύζυγός σας πιθανόν θα μπορέσει να εκπληρώσει πολλές από αυτές, και τα παιδιά σας μπορούν να κάνουν απλές και ασφαλείς δουλειές επίσης.

Μη βαριέστε να κάνετε πεντάλεπτες εργασίες κατά τη διάρκεια της μέρας

Κάποιες εργασίες δεν απαιτούν πάνω από 15 λεπτά για να ολοκληρωθούν. Φτιάξτε μια λίστα με αυτές τις εργασίες, και κάντε μία κάθε φορά. Μπορείτε να ταξινομήσετε τα email σας στα εισερχόμενα, να ξεσκονίσετε τα έπιπλα ή να ποτίσετε τα φυτά του σπιτιού. Κάνοντας αυτές τις σύντομες και μικρές εργασίες σε καθημερινή βάση, θα σας βοηθήσει να πετύχετε τους μεγαλύτερους στόχους.

Ξεκουραστείτε τακτικά, αντί να νιώθετε εξαντλημένοι

Ιδανικά, θα πρέπει να κάνετε ένα δεκάλεπτο διάλειμα κάθε 50 λεπτά εργασίας και να αφιερώσετε μία μέρα της εβδομάδας αποκλειστικά στον εαυτό σας. Αλλά αν αυτός ο τρόπος ξεκούρασης δεν είναι για σας, τότε δοκιμάστε να εναλλάσσετε τις δραστηριότητές σας ανά 20 λεπτά. Κατά αυτόν τον τρόπο, θα νιώθετε λιγότερο κουρασμένοι και θα έχετε περισσότερο χρόνο κατά τη διάρκεια της μέρας. Θυμηθείτε: η παραγωγικότητά σας στη δουλειά εξαρτάται από τη σωματική σας ενέργεια. Έτσι, μη στερείστε από ξεκούραση και χαλάρωση.

Credit: Brightside

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta