7 Πολύτιμες Συμβουλές για να Αντιμετωπίζετε αποτελεσματικά τους Επιθετικούς Ανθρώπους. Η 4η είναι Χρυσός!

Οι διαμάχες είναι ένα αναπόφευκτο κομμάτι της ζωής μας και μερικές φορές ερχόμαστε αντιμέτωποι με πολύ εχθρικούς αντιπάλους. Έτσι, σκεφτήκαμε να φτιάξουμε μία λίστα από χρήσιμα βήματα που θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε τη συζήτηση όσο πιο φιλική γίνεται. 

Προσπαθήστε να μείνετε ήρεμοι.

– Αγάπη μου τι έχουμε για φαγητό;

– Ότι έχει το ψυγείο.

– Μικρέ μου μάγειρα! Εσύ έφτιαξες τον πάγο;

Το να αφήσετε τον θυμό σας ελεύθερο μόνο χειρότερα μπορεί να κάνει τα πράγματα. Πάρτε μία βαθιά ανάσα και χαλαρώστε λίγο.

Όλοι δικαιούνται να κάνουν λάθη.

Μην ξεχνάτε – όλοι κάνουμε λάθη. Προσπαθήστε να δείτε την κατάσταση από την πλευρά του άλλου. Ίσως περνάει δύσκολες στιγμές και αντιδράει έτσι…

Να είστε Επίμονοι

Όποιος και να είναι ο λόγος της επιθετικότητας του, μην τον αφήσετε να σας παρασύρει. Κρατήστε τη φωνή σας χαμηλά και θυμίστε του την αξία του αμοιβαίου σεβασμού.

Μην απαντήσετε με θυμό.

Μία επίθεση σε προτρέπει να αντεπιτεθείς, οπότε προσπαθήσετε να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας. Με λίγη εξάσκηση, θα δείτε κάτι καλό ακόμα και στο πιο θυμωμένο άνθρωπο.

Μην τον αφήσετε να σας επηρεάσει.

Μην προσβληθείτε. Επίσης, προσπαθήστε να μην τον κατηγορήσετε, γιατί αυτό θα κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα.

Θέστε τα επιχειρήματά σας.

Τα ανεξέλεγκτα συναισθήματα μπορούν να κάνουν και τα πιο δυνατά επιχειρήματα να καταρρεύσουν. Να λέτε μόνο κάτι εάν είστε σίγουροι και να δίνεται στον άλλον ξεκάθαρα να καταλάβει τι εννοείτε. Να θυμάστε πως η αλήθεια είναι υποκειμενική και είναι το νόημα που μετράει, όχι οι λέξεις.

Προσπαθήσετε να μην πάρετε στα σοβαρά την κατάσταση

Εάν η συζήτησή σας ενταθεί, προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε λίγο χιούμορ για να την ηρεμήσετε. Κάντε τον αντίπαλό σας να γελάσει με την κατάσταση και θα νικήσετε ακαριαία, σβήνοντας όλη την αντιπαλότητα.

Credit: brightside.me

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta