7 Πολύτιμα Πράγματα που ΔΕΝ πρέπει Ποτέ να τα Θυσιάσετε για μία Σχέση. Μεγάλη Προσοχή στο #6!


Κάθε σχέση ξεκινά ειδυλλιακά σα να βρίσκεστε στο μήνα του μέλιτος. Νιώθετε σαν να βρίσκεστε στην κορυφή του κόσμου όταν είστε μαζί με τον σύντροφό σας. Όσο όμως περισσότερο γνωρίζετε ο ένας τον άλλο, τόσο περισσότερο μαθαίνετε. Η σχέση σας μπορεί είτε να σας φέρει χαρά και να σας βοηθήσει να ωριμάστε, είτε αρχίζει να σας πνίγει και να κλέβει κάθε ευτυχία.

Μάθετε 7 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να θυσιάσετε για μια σχέση:

1. Την ευτυχία σας

Ο σύντροφός σας θα πρέπει να σας φέρνει την ευτυχία στη ζωή σας, και όχι να σας την παίρνει. Αναρωτηθείτε αν η σχέση σας γεμίζει με αρνητική ενέργεια με οποιονδήποτε τρόπο. Μήπως ο σύντροφός σας σας κάνει να αισθάνεστε άσχημα για τον εαυτό σας, τα όνειρά σας, τους στόχους ή τα επιτεύγματά σας; Αν η απάντηση είναι ναι, ίσως είναι καιρός να προχωρήσετε. Βρείτε κάποιον που θα φέρνει ζωντανή, θετική ενέργεια στη ζωή σας και θα σας κάνει να αισθάνεστε ότι σας αγαπάνε.

2. Τους φίλους και την οικογένειά σας

Οι σχέσεις που έχετε με τους φίλους σας και και την οικογένεια δεν πρέπει να κλονίζονται εξαιτίας της ρομαντικής σχέσης σας. Ο σύντροφός σας πρέπει να καταλάβει ότι υπάρχουν και άλλοι σημαντικοί άνθρωποι στη ζωή σας που θα πρέπει να βρίσκετε χρόνο και για αυτούς. Ένας σύντροφος που προσπαθεί να σας κάνει να κόψετε κάθε σχέση με τους φίλους σας ή τα μέλη της οικογένειας σας δεν αξίζει να είναι μαζί σας. Βρείτε κάποιον που έχει αυτοπεποίθηση, νοιάζεται και κατανοεί το γεγονός ότι οι δύο από σας δεν χρειάζεται να περνάτε κάθε λεπτό μαζί για να είστε ευτυχισμένοι..

3. Την ελευθερία σας

Όταν βρίσκεστε σε μια σχέση, είναι σημαντικό να σας σέβεται ο σύντροφός σας. Το να βγαίνετε έξω με όποιον θέλετε, όποτε θέλετε, χωρίς καμία επικοινωνία δεν είναι ακριβώς η συνταγή για μια επιτυχημένη σχέση. Ωστόσο, αν ο σύντροφός σας σας κάνει υπερβολικό έλεγχο ή σας κάνει να νιώθετε ενοχές για το χρόνο που περνάτε με φίλους σας ή τα μέλη της οικογένειας, μπορεί να είναι ένα σημάδι κτητικής συμπεριφορά. Αν ο σύντροφός σας προσπαθεί συνεχώς να έχει τον έλεγχο, μπορεί να είναι ένα σημάδι ακραίας ανασφάλειας ή έχει πληγωθεί στο παρελθόν. Κόψτε τους δεσμούς σας και επιτρέψτε στον σύντροφό σας να επουλώσει τις πληγές του.

4. Τα όνειρά σας

Όλοι έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε όνειρα. Ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλα ή τρελά όνειρά μπορεί να κάνετε, ο σύντροφός σας θα πρέπει να είναι σε θέση να σας στηρίζει σε κάθε βήμα. Ακόμη και αν έχετε διαφορετικά όνειρα, θα πρέπει ενθαρρύνετε και να στηρίζετε ο ένας τον άλλον. Ένας σύντροφος που κοροϊδεύει τα όνειρά σας ή να σας λέει ότι είστε ανίκανοι να τα πετύχετε, δεν είναι κάποιος που θέλετε στη ζωή σας.

5. Την εσωτερική σας γαλήνη

Όταν περνάτε χρόνο με το σύντροφό σας μετά από μια κουραστική, αγχωτική μέρα, θα πρέπει να σας κάνει να νιώσετε μια αίσθηση της γαλήνης και ηρεμίας. Θα πρέπει να είναι σε θέση να σας παρηγορήσουν, να μειώσει το άγχος σας, και να σας κάνει να γελάσετε, ακόμα κι αν έχετε διάθεση. Ένας σύντροφος που προσθέτει άγχος ή να φέρνει αρνητική ενέργεια στη ζωή σας, θα σας ρίχνει ψυχολογικά και θα καταστρέφει την εσωτερική γαλήνη σας.

6. Τα πιστεύω σας

Είτε πρόκειται για τη θρησκεία σας, την πνευματικότητα σας, ή την ηθική σας, η σχέση σας δεν πρέπει ποτέ να θέσει σε κίνδυνο αυτά που πιστεύετε. Πολλά ζευγάρια έχουν διαφορετικές πεποιθήσεις και εξακολουθούν να έχουν λειτουργική σχέση, έχοντας ένα βαθύ σεβασμό και κατανόηση ο ένας για τον άλλον. Αν ο σύντροφός σας κάνει να αμφισβητείτε την ηθική σας ή να εγκαταλείψετε τις πεποιθήσεις σας, ίσως είναι καιρός να αξιολογήσετε τη θέση του στη ζωή σας.

7. Την επιθυμία σας να γελάτε

Κάθε ζευγάρι διαφωνεί κατά καιρούς. Υπάρχουν καλές και κακές μέρες, αλλά οι καλές θα πρέπει να υπερβαίνουν κατά πολύ τις κακές. Ο σύντροφός σας θα πρέπει να είναι σε θέση να σας κάνει να γελάτε. Θα πρέπει να είστε με κάποιον που είναι πρόθυμος να κάνει ανόητα πράγματα μαζί σας για βγάζει από μέσα σας το παιδί που κρύβετε. Είτε πρόκειται να φτιάξετε μαζί έναν χιονάνθρωπο, είτε πρόκειτα να παίξετε ένα επιτραπέζιο ή να κάνετε κούνια στο πάρκο, βρείτε κάποιον που θα σας κάνει να γελάτε και να διασκεδάζετε μαζί.

Credit: Davidwolfe

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta