6 Ξεκάθαρα Σημάδια που Φανερώνουν ότι έχετε Σχέση με έναν Συναισθηματικά Ψυχοπαθή Άντρα!

Η σχέση με έναν συναισθηματικά ψυχοπαθή μπορεί αρχικά να σας συναρπάζει, όμως με την πάροδο του χρόνου αυτοί οι άνθρωποι γίνονται λιγότερο φυσιολογικοί και λιγότερο αθώοι. Ακολουθούν μερικά προειδοποιητικά σημάδια ότι είστε με έναν τέτοιο άνθρωπο. Μην τα αγνοείτε αν εκφράζουν την περίπτωσή σας και φύγετε αμέσως από την τοξική αυτή σχέση.

1. Λέει ατελείωτα ψέματα για να βλάψει την αυτοεκτίμησή σας και να σας ρίξει ψυχολογικά.

Το συνεχόμενο παθολογικό ψέμα, είναι ο αγαπημένος τρόπος του συναισθηματικά ψυχοπαθούς να μπει στο κεφάλι σου και κάτω από το δέρμα σου. Θα παραποιήσει την αλήθεια για να σε μειώσει. Είτε πρόκειται για μικρές, ασήμαντες λεπτομέρειες είτε για μεγάλες ιστορίες που είναι απόλυτα ψέματα, θα κάνει τα πάντα για να σας κάνει να αμφιβάλλετε για τον εαυτό σας.

2. Σας απομονώνει από τους φίλους και την οικογένειά σας σε σημείο που να μην έχετε κανένα να απευθυνθείτε για βοήθεια.

Όταν απομακρύνεστε από τους άλλους σας ανθρώπους και μειώνετε σοβαρά το χρόνο που περνάτε μαζί τους, τελικά καταλήγετε μόνοι σας. Εκεί ακριβώς που θέλουν να βρίσκεστε οι συναισθηματικά ψυχοπαθείς, αδύναμοι και εξαρτημένοι από αυτούς. Εάν δεν μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια από έναν αγαπημένο σας πρόσωπο, σας έχει πια υπό τον έλεγχό του.

3. Όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως θέλει ή όπως περίμενε, σας κατηγορεί.

Οι συναισθηματικά καταχρηστικοί ψυχοπαθείς, είναι σπάνια τόσο επιτυχημένοι και σημαντικοί, όσο επιδιώκουν να είναι στη ζωή. Ο τρόπος με τον οποίο προσπαθούν να καταχραστούν και να χειραγωγούν τους ανθρώπους συχνά καταλήγει να επιστρέφει σε αυτούς και να τους στοιχειώνει, κάτι σαν κάρμα. Ωστόσο, όταν βγαίνετε με κάποιον σαν αυτόν, σας κατηγορεί για τις αδυναμίες του. Όλα αυτά τα ανεκπλήρωτα όνειρά του είναι δικό σου λάθος. Έτσι θέλει να πιστεύεις.

4. Όταν η σχέση δεν πηγαίνει καλά, κατηγορεί αποκλειστικά εσάς.

Όταν κάτι πάει στραβά στη σχέση σας, καταλήγει λέγοντας ότι είναι όλα δικό σας λάθος, ανεξάρτητα από το πόσο υπεύθυνος μπορεί να είναι εκείνος. Συνεχώς σας κατηγορεί και ρίχνει όλη την ευθύνη επάνω σας, προσπαθώντας να σας κάνει να αισθάνεστε φοβερά ένοχοι γι’ αυτό.

5. Σας ρίχνει με κάθε ευκαιρία που βρίσκει για να σας κάνει να νιώθετε άσχημα.

Όταν κάποιος σας ρίχνει συνεχώς ή σας κρίνει και τις επιλογές που κάνετε, το κάνει μόνο και μόνο για να ανέβει εκείνος. Θέλει να σας κάνει να αισθάνεστε άθλια και να μειώνει τη δική σας αξία. Αυτός ο τύπος συμπεριφοράς μπορεί γρήγορα να ξεφύγει από τον έλεγχο και να γίνει καταχρηστικός και χειραγωγικός.

6. Είναι πάντοτε μη δημοκρατικός.

Οι περισσότεροι άντρες, βγάζουν αρχικά μια σκληρή εικόνα του εαυτού τους όποτε συναντούν κάποιον και το κάνουν αυτό επειδή θέλουν να φαίνονται ισχυροί και αρσενικοί. Για μερικούς, είναι μέρος της φύσης τους. Ωστόσο, εάν ο τύπος με τον οποίο είστε δεν ανοίγεται ποτέ ή δεν δείχνει τα συναισθήματά του, αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι είναι ένας συναισθηματικός ψυχοπαθής που δεν είναι σε θέση να βιώσει φυσιολογικά συναισθήματα. Έτσι, είναι πάντα απόμακρος και κρύος.

Εάν αντιληφθείτε έστω και ένα από αυτά τα σημάδια, είναι ώρα να φεύγετε!

Credit: Sun-gazing

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta