6 Tips που θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις τον Πρώην σου πιο Γρήγορα…

Οι χωρισμοί είναι πάντα δύσκολοι και χρειαζόμαστε χρόνο για να τους ξεπεράσουμε. Οι μήνες που ακολουθούν μετά από ένα χωρισμό είναι συνήθως άσχημοι, σκεφτόμαστε τι μπορεί να πήγε στραβά, παρακολουθούμε τον άλλο στο Facebook, προσπαθούμε ίσως να τον ξαναπλησιάσουμε και ρωτάμε κοινούς μας φίλους γι’ αυτόν.

Υπάρχουν 6 κόλπα που μπορούν να μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε ένα χωρισμό λίγο πιο γρήγορα:

  • Σκέψου μια λέξη ή φράση που θα λες στον εαυτό σου καθημερινά. Μια τέτοια φράση μπορεί να έχει μεγάλη επίδραση στην ψυχολογία σου, όσο απίστευτο κι αν φαίνεται. Βρες κάτι που να ταιριάζει σε σένα και επαναλάμβανε το στον εαυτό σου όποτε χρειάζεσαι λίγη δύναμη.
  • Κάνε παρέα με ένα χαρούμενο άτομο. Μπορεί να σου φαίνεται παράλογο να κάνεις παρέα με κάποιον χαρούμενο όταν εσύ είσαι χάλια. Η χαρά όμως είναι μεταδοτική. Κάνε παρέα με κάποιον που έχει θετική αύρα και σίγουρα θα νιώσεις λίγο καλύτερα. Μπόνους: το γέλιο θα σε βοηθά να ξεπεράσεις το άγχος.
  • Άκου λυπητερά τραγούδια. Ακούγεται κάπως περίεργο. Αν ακούς συνέχεια το «Hello» δεν θα σου πάρει περισσότερο να ξεπεράσεις τον πρώην σου; Οι έρευνες δείχνουν ότι τα λυπητερά τραγούδια δεν μας κάνουν πιο λυπημένους, αλλά μας βοηθούν να ελέγξουμε τα συναισθήματα μας και ενεργοποιούν τη φαντασία μας.
  • Σβήσε τον από φίλο του. Μπορεί να φαίνεται άσχημο να σβήσεις τον πρώην σου από τα κοινωνικά δίκτυα ή να θες πολύ να τον παρακολουθείς μια στο τόσο. Αλλά δεν χρειάζεται να είσαι διάνοια για να καταλάβεις ότι αυτό καθυστερεί τη διαδικασία.
  • Διώξε τις ψυχαναγκαστικές σκέψεις. Είναι ίσως το χειρότερο κομμάτι του χωρισμού όταν κάνεις στον εαυτό σου ερωτήσεις όπως «Τι μπορεί να πήγε στραβά;». Πες «στοπ» στον εαυτό σου όποτε πιστεύεις ότι πρέπει να σταματήσεις το μυαλό σου από το να κάνει τέτοιες σκέψεις.
  • Κάνε μια λίστα με τους λόγους που δεν προχώρησε η σχέση σας και κοίταξε τη ξανά αν χρειαστεί. Όταν περνάει λίγος καιρό από το χωρισμό, το μυαλό μας έχει την τάση να θυμάται μόνο τα καλά. Γι’ αυτό είναι καλό να έχουμε κάτι που μας επαναφέρει στην πραγματικότητα.

Credit: elitedaily.com

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta