5+1 Πολύτιμες Συμβουλές για να Κάνετε καλή Πρώτη Εντύπωση σε ΚΑΘΕ περίσταση. Δώστε Βάση στην 3η!

Όλοι θα θέλαμε να μας κρίνουν από τις δεξιότητές μας και τη γνώση μας, και όχι από την εμφάνισή μας. Αλλά χρειάζονται μόλις μερικά δευτερόλεπτα για κάποιον για να μας αξιολογήσει, όταν γίνεται μια πρώτη γνωριμία. Γι’ αυτό το λόγο μια καλή πρώτη εντύπωση είναι ιδιαίτερα σημαντική, επειδή έχουμε μία μοναδική ευκαιρία. 

Πιστεύουμε ότι η εξωτερική μας εμφάνιση έχει μεγάλη επίδραση στην ικανότητα μας να πετυχαίνουμε την επιτυχία, και σας παρουσιάζουμε 6 σημεία κλειδιά που πρέπει πάντα να λαμβάνετε υπόψιν.

1. Η συμπεριφορά σας

Δώστε προσοχή στο πως τα πάτε με τους άλλους και πως αλληλεπιδράτε μαζί τους. Να έχετε ενσυνείδηση για τη μη λεκτική σας επικοινωνία, τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας και τη γλώσσα του σώματός σας. Μελέτες έχουν αποδείξει ότι η γλώσσα του σώματος έχει τέσσερις φορές μεγαλύτερη επίδραση στην πρώτη εντύπωση από τα λόγια σας. Και μην υποτιμάτε τη δύναμη ενός ειλικρινούς χαμόγελου!

2. H απόσταση που κρατάτε από τους άλλους (προξημική – proxemics)

Proxemics είναι η μελέτη του τρόπου που χρησιμοποιούμε το χώρο, όταν επικοινωνούμε. Κατανοώντας περισσότερο τη προξημική, μπορεί να αυξήσει κατά μεγάλο βαθμό τις πιθανότητες για επιτυχία και αποδοχή.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό σε συνεντεύξεις για εργασία. Το σημείο όπου βρίσκεστε δίνει ένα μήνυμα για το πως αντιλαμβάνεστε το ρόλο σας, και σε αυτή τη περίπτωση το ρόλο του υποψήφιου για τη θέση εργασίας. Όταν το άτομο που παίρνει τη συνέντευξη σας προσφέρει ένα κάθισμα, καθίστε ίσια και άνετα, αλλά μη γύρετε πολύ μπροστά ή προς τα πίσω. Αν ο εξεταστής δεν υποδείξει ένα συγκεκριμένο κάθισμα, πάρτε μια καρέκλα και καθίστε απέναντί του. Προσπαθήστε να μη σταυρώσετε χέρια και πόδια, καθώς έτσι θα φαίνεστε σε θέση άμυνας. i

3. Τα ρούχα σας

Τα ρούχα σας πρέπει να ταριάζουν με τη συμπεριφορά και τα λόγια που χρησιμοποιείτε. Αν θέλετε να κάνετε μια καλή πρώτη εντύπωση, σιγουρευτείτε ότι τα ρούχα σας είναι καθαρά, σας κάνουν, και είναι κατάλληλα για την περίσταση.

4. Τα αξεσουάρ σας

Όσο λιγότερο, τόσο το καλύτερο. Έχετε υπόψιν ότι τα αξεσουάρ προσθέτουν στυλ στην εμφάνισή σας, και δεν αποσπούν τη προσοχή Και τα παπούτσια σας παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο, γι’ αυτό σιγουρευτείτε ότι είναι σε τέλεια κατάσταση.

5. Τα μαλλιά σας

Τα μαλλιά σας μπορούν να συνεισφέρουν θετικά στην εικόνα σας ή να την καταστρέψουν τελείως. Τα μπερδεμένα, λαδωμένα ή τα υπερβολικά χτενίσματα μπορούν να δώσουν τη λάθος εντύπωση για σας, γι’ αυτό σιγουρευτείτε ότι τα μαλλιά σας (και τα νύχια σας!) είναι καθαρά και περιποιημένα.

6. Το μακιγιάζ σας

Το μακιγιάζ μπορεί να σας κάνει να νιώθετε αυτοπεποίθηση, αλλά πρέπει να διαλέγετε το κατάλληλο μακιγιάζ σύμφωνα με τη περίσταση, για να δώσετε μια καλή πρώτη εντύπωση.

Το βαρύ μακιγιάζ σε μια συνέντευξη για εργασία είναι λάθος κίνηση. Επιλέξτε ελαφρύ και φυσικό μακιγιάζ που τονίζει τη φυσική σας ομορφιά και τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας.

Να θυμάστε ότι ο τρόπος που παρουσιάζεται τον εαυτό σας είναι έχει άμεση σχέση με τον τρόπο που οι άλλοι σας αντιλαμβάνονται. Αν μάθετε να διαχειρίζεστε τα διαφορετικά στοιχεία που χτίζουν την εικόνα σας, θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να κάνετε μια καλή εντύπωση.

Credit: Brightside

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta