6 Πολύτιμες Συμβουλές για να Κόψετε τις Κακές σας Συνήθειες χωρίς Καθόλου Κόπο. Η 4η είναι Χρυσός!

Η διατήρηση καλών συνηθειών χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια από ό, τι φανταζόμαστε, επειδή σε αντίθεση με τις κακές συνήθειες, οι καλές απαιτούν πολλή σκληρή δουλειά και αφοσίωση.

Σήμερα, μοιραζόμαστε μαζί σας 6 συμβουλές για το πώς να «καλλιεργήσετε» καλές συνήθειες στην καθημερινότητά σας, αποκλείοντας τον κίνδυνο να τα παρατήσετε στην πορεία.

1. Να ξέρετε γιατί θέλετε να εντάξετε στη ζωή σας αυτή τη συνήθεια και πώς θα σας ωφελήσει

Αν δεν έχετε ένα συγκεκριμένο λόγο, δεν πρόκειται να συμβεί. Προσδιορίστε τους λόγους για τους οποίους θέλετε να αναπτύξετε τη συνήθεια. Σκεφτείτε τι θα καταφέρετε με το να την κάνετε μέρος της ζωής σας.

2. Βάλτε τη σε λειτουργία μόνο για 21 ημέρες

Η σκέψη ότι θα ενταχθεί στη ζωή μας μια νέα συνήθεια, ακούγεται τρομακτική. Αλλά τι γίνεται αν την έχουμε δοκιμάσει ήδη για 21 ημέρες; 21 ημέρες είναι ο χρόνος που χρειάζεται για να εντάξει ή να αποβάλει κανείς μια νέα συνήθεια. Εάν αυτή διατηρηθεί με επιτυχία μέχρι και το τέλος της περιόδου των 21 ημερών, είναι ευκολότερο να συνεχιστεί μετά.

3. Βρείτε χρόνο για τη νέα συνήθεια και εντάξτε τη στο πρόγραμμά σας

Εάν η συνήθεια δεν εμφανίζεται στο χρονοδιάγραμμά σας, είναι πιθανό να την αντιμετωπίζετε συνέχεια ως το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνετε. Αν είναι σημειωμένη όμως στο πρόγραμμά σας, θα σας το υπενθυμίζει κάθε φορά το ημερολόγιό σας. Επίσης, θα ξέρετε ότι δεν θα πρέπει να προγραμματίσετε άλλες δραστηριότητες τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

4. Αναγνωρίστε ποιες συνήθειες αλληλοσυνδέονται

Οι περισσότερες συνήθειες είναι αλληλένδετες. Για παράδειγμα, το ότι κοιμάστε νωρίς συνεπάγεται ότι θα ξυπνήσετε και νωρίς. Έτσι, εάν θέλετε να διατηρήσετε μια νέα συνήθεια, είναι καλό να εντοπίσετε τις άλλες συνήθειες που συνδέονται στενά με αυτή και να αποδεσμευτείτε από τις συνήθειες που δεν σας βοηθούν.

5. Προκαταλάβετε τυχόν προβλήματα

Είναι φυσιολογικό να αντιμετωπίσετε δυσκολίες και εμπόδια, όταν προσπαθήσετε να εντάξετε μια νέα συνήθεια. Για παράδειγμα, μια οικογενειακή επανένωση μόλις ξεκινήσατε δίαιτα, ή ένας βροχερός καιρός, μόλις αρχίσατε καθημερινή άσκηση σε εξωτερικούς χώρους. Το κλειδί είναι να εντοπίσετε από πριν τυχόν προβλήματα και να βρείτε μια λύση εκ των προτέρων, έτσι ώστε να ξέρετε τι να κάνετε όταν αυτά εμφανιστούν.

6. Παρακολουθήστε τις συνήθειές σας

Η παρακολούθηση των συνηθειών σας είναι αυτή που θα σας παρακινήσει να προχωρήσετε προς τα εμπρός, δεδομένου ότι είναι μια μορφή λογοδοσίας προς τον εαυτό σας. Παρακολουθήστε τις νέες σας συνήθειες μέσα σε μια περίοδο 21 ημερών. Εάν η συνήθεια έχει ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας, βάλτε ένα σημάδι «τικ» δίπλα της. Αν την παραλείψατε, βάλτε ένα «x». Με αυτόν τον τρόπο, οι νέες σας συνήθειες θα ενσωματωθούν στην καθημερινότητά σας.

Credit: Brightside

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta