6 περίεργα πράγματα που συνέβησαν κατά την εξέλιξη του είδους μας!

1. Οι άνθρωποι είναι το μόνο είδος στον πλανήτη που τα χείλη του προεξέχουν.

2. Η ανατριχίλα είναι το αποτέλεσμα των μυών που διαστέλλονται στην βάση κάθε τρίχας και υπάρχουν δύο λόγοι που συμβαίνει αυτό. Πρώτον, όταν κρυώνουμε και δεύτερον όταν φοβόμαστε και η αντίδραση μοιάζει αρκετά με της γάτας που σηκώνει το τρίχωμά της για να μοιάζει μεγαλύτερη όταν νιώθει ότι απειλείται.

3. Σε κάποιο σημείο της ιστορίας μας, τα αυτιά μας κουνιόντουσαν όπως του αλόγου για να μπορούμε να ακούμε καλύτερα. Παρότι αυτή η ικανότητα έχει σχεδόν εξαφανιστεί, όλοι έχουμε τους μυς που περιβάλλουν το εξωτερικό του αυτιού και επιτρέπουν αυτή την κίνηση.

4. Μπορεί πλέον οι φρονιμίτες να είναι άχρηστοι και αιτία πόνου, κάποτε όμως είχαν έναν πολύ σημαντικό ρόλο. Οι προϊστορικοί άνθρωποι ήταν κυρίως φυτοφάγοι και επειδή τα πράσινα είναι πιο δύσκολα στη χώνεψη έπρεπε να μασηθούν περισσότερο.

5. Παρότι το “τυφλό” έντερο παράγει κάποια ωφέλιμα μικρόβια που βοηθούν τη χώνεψη, στην πραγματικότητα δε το χρειαζόμαστε και όσοι το έχουν αφαιρέσει δεν είχαν καμία επίπτωση στην υγεία τους.

6. Δεν υπάρχει κανένα άλλο είδος στον πλανήτη που να έχει στήθoς όπως το ανθρώπινο. Πρέπει να εξελίχθηκαν αφότου αρχίσαμε να περπατάμε στα δυο μας πόδια, ενώ έγιναν πιο στρόγγυλα και μεγάλα.

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta