6 εντελώς τρελά επαγγέλματα στον χώρο της μόδας, που δεν ξέρατε

Ο χώρος της μόδας είναι γνωστό ότι αποτελεί έναν διαφορετικό κόσμο, όπου η κάθε φαντασία μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Για κάποιους το να εργαστούν σε αυτήν τη βιομηχανία αποτελεί όνειρο ζωής, ενώ για κάποιους που το δοκίμασαν λένε πως πρόκειται για εφιάλτη. Η μόδα όμως βρίσκεται σε κάθε έκφανση σχεδόν της ζωής, ενώ αποτελεί και αγαπημένο χόμπι εκατομμυρίων ανδρών και γυναικών παγκοσμίως.

Όμως η βιομηχανία της μόδας κρύβει και κάποιες θέσεις εργασίας που δεν γνωρίζετε και που θα σας φανούν λίγο περίεργες, κάνοντάς σας να αμφιβάλλετε για το κατά πόσο υπάρχουν. Και όμως, είναι πέρα για πέρα αληθινές και κάνουν ακόμα πιο ενδιαφέροντα τον χώρο. Διαβάστε παρακάτω τις 6 πιο παράξενες δουλειές στον χώρο της μόδας και ετοιμαστείτε να εκπλαγείτε.

Ο χορογράφος της πασαρέλας

Το περπάτημα στην πασαρέλα είναι πιο πολύπλοκο από όσο νομίζατε και απαιτεί πολύ σχεδιασμό ώστε να βγει σωστό. Ένας χορογράφος της πασαρέλας καθοδηγεί τις κινήσεις, τις εκφράσεις του προσώπου, καθώς και τις χορευτικές κινήσεις –όπου, φυσικά, απαιτούνται– των μοντέλων, ανάλογα με τη μουσική, τη θεματολογία και τα στοιχεία της κολεξιόν της κάθε εταιρείας. Κοινώς, υποδεικνύει το ύφος που πρέπει να έχουν τα μοντέλα, ανάλογα με την επίδειξη. Ο ετήσιος μισθός ενός χορογράφου της πασαρέλας φτάνει τα 62.000 περίπου ευρώ.

Ο άνθρωπος που φυσά μαλλιά

Πολλές φορές, σε διάφορα διαφημιστικά ή ταινίες προσλαμβάνεται ένας άνθρωπος ο οποίος φορά μια πράσινη στολή και σβήνεται από το πλάνο στο μοντάζ, αλλά η δουλειά του είναι να κουνά τα μαλλιά του μοντέλου ή να τα φυσά, ώστε στην κάμερα να βγουν με τέλεια κίνηση.

Ο… ευαγγελιστής της μόδας

Αυτός ο άνθρωπος συνδέει τις μεγάλες εταιρείες μόδας με τους ταλαντούχους, αλλά όχι γνωστούς blogger.

Ο πρέσβης του μαυρίσματος των επωνύμων

Παράδειγμα αυτού του είδους επαγγελματία είναι ο Jules Heptonstall, ο οποίος αυτοαποκαλείται “ειδικός” πάνω στο ψεύτικο μαύρισμα και έχει πελάτισσες πασίγνωστες κυρίες, όπως η Sienna Miller, η Rita Ora και η Poppy Delevingne, ενώ συνεργάζεται και με μεγάλους σχεδιαστές, όπως οι Erdem, Henry Holland, Roksanda Ilincic και Mary Katrantzou.

Ο βιβλιοθηκάριος των υφασμάτων

Η συγκεκριμένη δουλειά περιλαμβάνει την οργάνωση των δειγμάτων και την αναφορά των υλικών, όπως και την ενημέρωση σχετικά με τα προϊόντα της αποθήκης της εταιρείας. Αν και δεν ακούγεται και το πιο συναρπαστικό επάγγελμα, αποτελεί το πρώτο βήμα για εκείνους που επιθυμούν να εργαστούν σε έναν μεγάλο οίκο. Οι βιβλιοθηκάριοι της μόδας αποκτούν μια μεγάλη λίστα επαφών με σχεδιαστές και οίκους.

Ο συνθέτης των κομματιών της πασαρέλας

Κοινώς ο μουσικός παραγωγός ή αλλιώς DJ, είναι ο άνθρωπος που καθορίζει το μουσικό χαλί που θα ντύσει την κολεξιόν και θα πρέπει να την εκφράζει. Με τον συνδυασμό μουσικής και μόδας οι συνθέτες κομματιών της πασαρέλας ανήκουν στο δημιουργικό προσωπικό και περιγράφουν την ιστορία της κάθε συλλογής με τον ήχο. Πολλοί από τους εν λόγω επαγγελματίες έχουν μακροχρόνιες σχέσεις με σχεδιαστές και οίκους, όπως για παράδειγμα ο Michel Gaubert, που συνεργαζόταν με τον οίκο Chanel από τη δεκαετία του ’90, και ο Javier Peral, που είναι ο αγαπημένος του σχεδιαστή Jason Wu.

[via]

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta