5 σημάδια που δείχνουν ότι απολαμβάνεις το να είσαι ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΗ

1. Βρίσκεις λόγους για να νιώθεις χάλια

Ίσως ένα από τα πιο κοινά σημάδια και που συχνά μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Ακόμα και όταν τα πάντα στη ζωή σας σας πάνε καλά, θα σταθείτε σε κάτι από το παρελθόν ή θα δημιουργήσετε ένα πρόβλημα εκεί που δεν υπάρχει, απλά και μόνο για να νιώσετε άσχημα. Δώστε προσοχή στις σκέψεις σας την επόμενη φορά που θα αισθανθείτε λυπημένη: μήπως δημιουργείτε “θέμα” επίτηδες;

2. Με το ζόρι γιορτάζετε τις επιτυχίες σας

Οι άνθρωποι που απολαμβάνουν να είναι δυσαρεστημένοι τείνουν να μην αισθάνονται τίποτα μετά την επίτευξη κάποιου στόχου. Ή αν το κάνουν, τα θετικά συναισθήματα κρατάνε πολύ λίγο.

3. Δυσκολεύεστε να ξεπεράσετε καταστάσεις

Αυτό είναι κάτι με το οποίο δυσκολεύονται πολλοί άνθρωποι. Ειδικά όμως αν κρατάτε κακίες, μάλλον σημαίνει ότι το απολαμβάνετε…

4. “Παίζετε” το θύμα

Είναι δύσκολο να το αναγνωρίσει κανείς στον εαυτό του ακόμη κι αν το επίπεδο αυτογνωσίας του είναι αρκετά υψηλό. Συχνά αισθάνεστε ότι άλλοι άνθρωποι ή πράγματα – εκτός του ελέγχου σας – είναι υπεύθυνοι για τα προβλήματά σας και όχι οι δικές σας ενέργειες. Αυτό επίσης δείχνει ότι δεν σας αρέσει να αναλαμβάνετε την ευθύνη των πράξεών σας.

5. Η δυσαρέσκεια είναι η δεύτερη φύση σας

Μπορείτε πάντα να βρείτε πράγματα για να είστε δυσαρεστημένοι. Ακόμα και όταν τα πράγματα πάνε τέλεια, εξακολουθείτε να αισθάνεστε ότι κάτι λείπει ή ότι μπορείτε να κάνετε περισσότερα.

Credits: Learning Mind

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta