5 Πράγματα που κάνουν όσοι Πάσχουν από Λανθάνουσα Κατάθλιψη

Λανθάνουσα ονομάζεται η κατάθλιψη που δε φανερώνεται με τα χαρακτηριστικά για τη νόσο συμπτώματα αλλά επιλέγει για να εκφραστεί μια ποικιλία συμπτωμάτων, τα οποία συχνά παραπλανούν τους μη ειδικούς ιατρούς.

Ακόμη και οι ειδικοί ιατροί πρέπει να επιδείξουν επιμονή, υπομονή και επιδεξιότητα στη διαγνωστική διερεύνηση, ώστε να αποκαλυφθεί πίσω από τα προσωπεία το ζοφερό πρόσωπο της κατάθλιψης.

Δείτε συμπεριφορές που τείνουν να έχουν άτομα που έχουν αυτή τη μορφή κατάθλιψης:

1. Ξεσπάνε.

Ο εκνευρισμός και ο θυμός είναι δύο σημάδια της κατάθλιψης. Η πάθηση αυτή χαρακτηρίζεται από μια αρνητική κατάσταση για την ύπαρξη μας – νιώθουμε αβοήθητοι, απαθείς, μελαγχολικοί. Μερικές φορές όμως νομίζουμε ότι ένας άνθρωπος με κατάθλιψη έχει απλά κακή διάθεση. Οι άντρες συχνά εκφράζουν την κατάθλιψη τους με αυτό τον τρόπο.

2. Κλείνονται στον εαυτό τους.

Όταν κάποιος έχει κατάθλιψη, είναι συχνό φαινόμενο να χάνει το ενδιαφέρον του για τα πάντα, ειδικά για πράγματα που παλιότερα αγαπούσε. Κάποιος που ήταν πολύ κοινωνικός, πλέον κλείνεται στον εαυτό του, κοιμάται μέχρι αργά και αργεί στη δουλειά. Αυτό είναι ένα πιθανό σημάδι κατάθλιψης.

3. Γίνονται λίγο αλλοπρόσαλλοι.

Όταν κάποιος έχει κατάθλιψη, μπορεί να κάνει σχέδια μαζί σας όταν έχει όρεξη, αλλά ξαφνικά, όταν έρθει η ώρα να τα πραγματοποιήσετε, μπορεί να μην θέλει να συνεχίσει. Κάποιος που αρχίζει να μην τηρεί τις συμφωνίες του μπορεί να πάσχει από λανθάνουσα κατάθλιψη.

4. Εξαντλούνται εύκολα.

Όταν έρχεται η κατάθλιψη, ο ύπνος γίνεται πιο δύσκολος. Τα προβλήματα ύπνου είναι μερικές φορές ένα σημάδι προειδοποίησης για πιο βαθιά προβλήματα. Από την άλλη, και το να κοιμάται κανείς πολλές ώρες είναι επίσης σημάδι κατάθλιψης.

5. Ξαφνικά παίρνουν ή χάνουν πολλά κιλά.

Μερικές φορές οι άνθρωποι χάνουν κιλά επειδή άρχισαν να τρώνε καλύτερα και να γυμνάζονται, γι’ αυτό προσέξτε να μην το συνδέσετε αμέσως με την κατάθλιψη. Αν χάνουν ή παίρνουν κιλά επειδή νομίζετε ότι σταμάτησαν να τρώνε ή άρχισαν να τρώνε πολύ για να τα βγάλουν πέρα, αυτό μπορεί να είναι σημάδι κατάθλιψης.

Credit: higherperspectives.com

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta