5 Επιστημονικές Εξηγήσεις που Αποδεικνύουν ότι τα Μεγαλύτερα Αδέρφια είναι τα “Καλύτερα”.

Πλήθος από έρευνες έχουν δείξει ότι η σειρά γεννήσεων των παιδιών παίζουν ένα σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη. Ενώ οι περισσότεροι πιστεύουν ότι τα μεγαλύτερα αδέρφια συμπεριφέρονται σαν βασιλιάδες της οικογένειας, ευρήματα από έρευνες έχουν δείξει ότι στην πραγματικότητα τα μεγαλύτερα αδέρφια είναι τα καλύτερα.

1. Τα μεγαλύτερα αδέρφια μπορεί να είναι πιο έξυπνα.

Σε μια έρευνα του 2007 σε 250.000 νεαρούς ενήλικες από την Νορβηγία, οι πρωτότοκοι άντρες είχαν κατά μέσο όρο IQ κατά 2,3 βαθμούς υψηλότερο από τα νεότερα αδέρφια τους.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η διαφορά οφείλεται στο περιβάλλον, παρά στην γενετική. Τα μεγαλύτερα παιδιά συχνά “διδάσκουν” τα μικρότερα αδέρφια τους, που μπορεί να τα βοηθήσει να συγκρατήσουν καλύτερα τις πληροφορίες.

Επίσης, καθώς μεγαλώνει η οικογένεια, οι γονείς έχουν λιγότερο χρόνο να ασχοληθούν με το κάθε παιδί. Με κάθε παιδί που προστίθεται, το νοητικό περιβάλλον του κάθε μέλους της οικογένειας μειώνεται.

2. Είναι πιο υπεύθυνα

Σύμφωνα με τον Jeffrey Kluger, συγγραφέα του βιβλίου ‘Οι επιδράσεις των αδερφών: Τι αποκαλύπτουν οι δεσμοί ανάμεσα στα αδέρφια μας’, τα μεγαλύτερα αδέρφια τείνουν να επικεντρώνονται στην αφοσίωση της οικογένειας και την συνέχιση της παράδοσής της. Ως αποτέλεσμα, συχνά είναι πιο υπάκουα και υπεύθυνα.

3. Μπορεί να είναι πιο επιτυχημένα

Τα δεδομένα δείχνουν ότι τα μεγαλύτερα παιδιά τα πάνε καλύτερα στο σχολείο, και μπορεί να είναι πιο πετυχημένα στον κόσμο της εργασίας.

Σύμφωνα με τον ψυχολόγο και καθηγητή του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης Ben Dattner, τα πρωτότοκα παιδιά είναι προσανατολισμένα στο να πετυχαίνουν στόχους και πρόθυμα να ευχαριστήσουν τους γονείς τους. Η έρευνα επίσης δείχνει ότι τείνουν να κυριαρχούν επί των νεότερων αδερφών τους, σαν μία κυρίαρχη αρχή, κάνοντάς τα να αναλαμβάνουν ηγετικούς ρόλους στον επαγγελματικό κόσμο.

4. Τα μεγαλύτερα παιδιά ακολουθούν τους κανόνες

Οι ψυχολόγοι Βασίλης Σαρόγλου και Laure Fiasse έγραψαν σε μια δημοσίευση του 2003, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Προσωπικότητα και Ατομικές Διαφορές, ότι “τα πρωτότοκα τείνουν να είναι υπεύθυνα, ανταγωνιστικά και συμβατικά, ενώ τα νεότερα αδέρφια πρέπει να ‘ξεχωρίσουν’ και γίνονται παιχνιδιάρικα, συνεργατικά και ιδιαίτερα επαναστατικά.”

5. Μπορεί να είναι πιο ευσυνείδητα

Σε μια μελέτη του 2015, βρέθηκε ότι τα πρωτότοκα παιδιά τείνουν να είναι πιο ευσυνείδητα, πιο συνεργάσιμα και λιγότερο νευρωτικά από τα νεότερα αδέρφια τους – χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να τα βοηθήσουν μακροπρόθεσμα.

Σε μια αυστραλιανή μελέτη του 2015 βρέθηκε ότι άτομα που είναι πιο ευσυνείδητα έδειξαν υψηλότερη ακαδημαϊκή επίδοση. Η ευσυνείδηση είναι ένα σημαντικό κλειδί για την επιτυχία.

Credit: 9gag.com

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta