5 Στάσεις του Σώματος που θα σε Βοηθήσουν να Καταπολεμήσεις το Άγχος μέσα σε Μόλις 2 Λεπτά!

Η κοινωνική ψυχολόγος Amy Cuddy λέει ότι η συμπεριφορά και η στάση του σώματός μας καθορίζονται από ό,τι σκέφτεται ο περίγυρός μας για εμάς. Επιπλέον, επηρεάζεται και η αυτοπεποίθησή μας. Αποδεικνύεται ότι ακόμα και η στάση του σώματός μας μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που αντιδρά το σώμα μας.

Σας προτείνουμε ποιες στάσεις σώματος να πάρετε, έτσι ώστε μόλις σε δύο λεπτά να μειώσετε το στρες και να πιστέψετε στον εαυτό σας.

Η γλώσσα του σώματος μας επηρεάζει την έκβαση σημαντικών γεγονότων, όπως η προαγωγή, μια δημόσια παρουσίαση ή μια συνέντευξη. Επιπλέον, οι κινήσεις και οι στάσεις του σώματός μας επηρεάζουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα μας.

Υπάρχουν κινήσεις σώματος που είναι τυπικές σε ανθρώπους που αισθάνονται ισχυροί. Η Amy αποκαλεί αυτές τις χειρονομίες «μη-λεκτικές εκφράσεις της εξουσίας και της κυριαρχίας». Στον κόσμο των ζώων, αυτό γίνεται όταν τα κυρίαρχα ζώα έχουν την τάση να καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο, να απλώνουν τα φτερά τους ή να σηκώνουν το τρίχωμά τους.

Οι άνθρωποι κάνουν το ίδιο. Σε στιγμές θριάμβου ανεβαίνουμε στη σκηνή με ανοιχτά τα χέρια και το πηγούνι ελαφρώς ανεβασμένο. Και όταν αισθανόμαστε αδύναμοι, μαζευόμαστε, αγκαλιάζουμε τον εαυτό μας με τα χέρια μας και δεν θέλουμε να γίνουμε αντιληπτοί.

Το μυαλό μας επηρεάζει το σώμα μας. Άνθρωποι που ασκούν επιρροή είναι πιο σίγουροι και αισιόδοξοι, παίρνουν περισσότερα ρίσκα και δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι θα βγουν νικητές.

Ανάμεσα στους ισχυρούς και τους αδύναμους υπάρχουν διαφορές στα επίπεδα των ορμονών: στους δυνατούς ανθρώπους κυριαρχούν τα υψηλά επίπεδα της τεστοστερόνης (η ορμόνη της ηγεσίας και της εξουσίας) και τα χαμηλά επίπεδα της κορτιζόλης (ορμόνη του στρες). Αυτό σημαίνει ότι νιώθουν δυνατοί, και ταυτόχρονα κατέχουν την ηρεμία απέναντι στο άγχος.

Η Amy Cuddy διεξήγαγε ένα πείραμα: Οι συμμετέχοντες έπρεπε για δύο λεπτά να πάρουν «στάση εξουσίας» και «στάση αδυναμίας». Αποδείχθηκε, ακόμα και σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα, τα επίπεδα τεστοστερόνης σε αυτούς που πήραν μια «ισχυρή στάση», αυξήθηκαν κατά 20%, ενώ όσοι ήταν σε κράτησαν «αδύναμη», μειώθηκαν κατά 20%. Τα επίπεδα της κορτιζόλης διέφεραν επίσης σημαντικά: στην «κυρίαρχη» μειώθηκε κατά 25%, ενώ στην «αδύναμη» αυξήθηκε κατά 15%.

Αυτές οι ορμονικές αλλαγές συντονίζουν το μυαλό μας, είτε δίνοντάς μας αυτοπεποίθηση, εμπιστοσύνη και δύναμη, είτε αίσθημα έντασης και ακαμψίας.

Το ακόλουθο πείραμα προσομοίωσε το πείραμα της Amy σε μια συνέντευξη: ορισμένοι από τους συμμετέχοντες πριν από μια συνέντευξη πήραν «ισχυρή στάση», ενώ άλλοι πήραν «αδύναμη στάση». Η συνέντευξη διάρκειας 5 λεπτών καταγράφτηκε σε βίντεο. Ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες παρακολούθησαν το βίντεο και αποφάσισαν ποιοι υποψήφιοι θα έπαιρναν τη θέση. Το αποτέλεσμα ήταν ότι επιλέχθηκαν οι συμμετέχοντες που πήραν πριν από την συνέντευξη «στάση εξουσίας».

Μπορούμε να τα εφαρμόσουμε και στην πραγματική ζωή; Ναι. Η ψυχολόγος συμβουλεύει να το κάνετε πριν από μια δημόσια ομιλία ή πριν από μια συνέντευξη: μείνετε μόνοι σας πριν από μια αγχωτική κατάσταση (στο μπάνιο, στο ασανσέρ, σε ένα άδειο δωμάτιο) και πάρτε για δύο λεπτά μια «ισχυρή στάση».

Το σώμα μας αλλάζει τη συνείδησή μας, και με τη σειρά η συνείδηση ​​μπορεί να αλλάξει τη συμπεριφορά μας,. Η κατάλληλη συμπεριφορά μπορεί να επηρεάσει την έκβαση ενός σημαντικού γεγονότος για εμάς. Έχετε το υπόψιν και βγείτε κερδισμένοι!  

Credit: Adme

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta