5 Πράγματα που Πρέπει να Θυμόμαστε όταν μας “Παίρνει από Κάτω”

Η αμφιβολία μπορεί να είναι ένα χρήσιμο “εργαλείο”, ειδικά τις περιόδους που έχουμε μόνο κακές ιδέες και επίσης μας υπενθυμίζει τα όριά μας. Όμως, μπορεί να μας κρατήσει από το να εκμεταλλευτούμε ευκαιρίες και μπορεί επίσης να κάνει τη διαδικασία έναρξης και λήξης ενός έργου, πολύ δύσκολη.

Όπως έχει γράψει και ο William Shakespeare, “οι αμφιβολίες μας είναι προδότες και μας κάνουν να χάνουμε αυτά που θα μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει, με το να φοβόμαστε να προσπαθήσουμε“.

Πως όμως μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτές τις στιγμές αμφιβολίας που μας “παίρνουν από κάτω”, έτσι ώστε να μπορέσουμε να κινηθούμε προς τα εμπρός;

1. Οι αποτυχίες είναι προσωρινές
Οι οπισθοδρομήσεις μπορεί να σας κάνουν να αισθάνεστε ότι έχετε αποτύχει και σίγουρα μπορούν να σας κάνουν να αμφιβάλλετε για τον εαυτό σας, για κάθε σας απόφαση και ό,τι κι αν κάνετε.

Να θυμάστε ότι συμβαίνουν στον καθένα που αποφασίζει να ρισκάρει. Μερικές φορές τα πράγματα πάνε καλά και μερικές φορές όχι. Το ζήτημα είναι μην εγκαταλείπετε την προσπάθεια! Μάθετε από την αποτυχία σας και στη συνέχεια προχωρήστε με πιο έξυπνη στρατηγική.

2. Βρείτε έναν τρόπο να ενισχύσετε την αισιοδοξία σας
Αφήστε τον ενθουσιασμό κάποιου άλλου, τα κίνητρα και την εποικοδομητική αισιοδοξία σας δώσουν μια ώθηση. Συζητήστε με ένα αγαπημένο σας πρόσωπο που σας στηρίζει. Φάτε μεσημεριανό με έναν φίλο που μπορεί να σας δώσει καλές συμβουλές.

3. Σταματήστε να ανησυχείτε για το τι σκέφτονται οι άλλοι
Το να ανησυχείτε για το τι μπορεί να πιστεύουν οι άλλοι, μπορεί να “φουντώσει” τις αμφιβολίες και να σας κάνει να τελματώσετε στην αδράνεια και το φόβο. Θυμηθείτε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν το χρόνο να σκεφτούν ή να κρίνουν το τι κάνετε. Είναι πολυάσχολοι και χωρίς να ασχολούνται μαζί σας!

4. Κρατήστε ημερολόγιο
Μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε μια ρεαλιστική καταγραφή του τι κάνετε. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να θυμάστε τα θετικά πράγματα, τις επιτυχίες που είχατε και πως έχετε ξεπεράσει τα εμπόδια. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αποκτήσετε διαύγεια.

Κάνοντας λίστες υπέρ και κατά και καταγράφοντας τις διαφορετικές οπτικές γωνίες, γίνεται πιο εύκολο να βρείτε λύσεις και να δείτε την πρόκληση πιο ξεκάθαρα.

5. Αναπτύξτε τις ικανότητές σας
Αν έχετε, για παράδειγμα, αμφιβολίες πριν από μια παρουσίαση στο σχολείο ή στη δουλειά, τότε ακονίσετε τις ικανότητές σας στην παρουσίαση και δοκιμάστε να μιλήσετε σε ένα κοινό από φίλους. Διαβάστε μερικά βιβλία σχετικά με αυτό και κάντε πρακτική στο σπίτι μπροστά από έναν καθρέφτη.

Credits: Daily Vibes

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta