5 Πολύτιμες Συμβουλές για να Σταματήσετε να απορροφάτε την Αρνητική Ενέργεια των άλλων Ανθρώπων. Η 4η είναι Χρυσός!

Έχουμε συνεχώς γύρω μας αρνητικούς ανθρώπους με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο. Μπορεί να παραπονιούνται συνεχώς, τα προσβάλλουν τους άλλους ή να έχουν απαισιόδοξη άποψή για τα πάντα. Το να βρίσκεστε στον ίδιο χώρο με έναν τέτοιο άνθρωπο μπορεί να σας ρίξει ή ακόμα και να καταστρέψει τη μέρα σας αν δεν προσέξετε.

Μπορεί να νιώθουμε συμπόνια σε βασικό επίπεδο, αλλά η κατανόηση έχει να κάνει με το να βλέπουμε την κατάσταση κάποιου από την δική του οπτική. Αν νιώθετε κατανόηση για κάποιον, τότε μπαίνετε στην θέση του.

Ξαφνικά τα προβλήματα του φαίνονται να είναι δικά σας, κάτι που σας κάνει να απορροφάτε την αρνητικότητα από το περιβάλλον σας. Δυστυχώς, υπάρχουν αρνητικοί άνθρωποι παντού. Πώς γίνεται, λοιπόν, να αποφύγετε την ενέργεια τους;

1. Σταματήστε να προσπαθείτε να τους ευχαριστήσετε όλους

“Μπορεί να είσαι το πιο ώριμο, ζουμερό ροδάκινο στον κόσμο και πάλι θα υπάρχει κάποιος που θα μισεί τα ροδάκινα” – Dita Von Teese. Αν κάποιος παραπονιέται για εσάς ή σας κουτσομπολεύει, μην εστιάζετε στο να τον κάνετε να σας συμπαθήσει. Δεν είστε για όλους και αυτό είναι εντάξει.

Αν το πάρετε προσωπικά και το αφήσετε να επηρεάσει την αυτοπεποίθηση σας, τότε θα πέσετε πάνω στην αρνητικότητα του άλλου και θα εξαρτάστε από την άποψη του. Όλοι έχουμε διαφορετικές προσωπικότητες και προτιμήσεις που μας κάνουν ξεχωριστούς. Αγαπήστε και σεβαστείτε τον εαυτό σας και αυτό θα σας κρατήσει μακριά από την επιρροή των άλλων.

2. Μάθετε πότε πρέπει να λέτε όχι

Είναι πολύ ωραίο να είναι κανείς γενναιόδωρος, αλλά πρέπει να γνωρίζετε και πότε κάποιος εκμεταλλεύεται την γενναιοδωρία σας. Αν ένας “φίλος” φαίνεται να ξεχνά συνεχώς το πορτοφόλι του όταν βγαίνετε για φαγητό ή έρχεται και αράζει στον καναπέ σας χωρίς πρόσκληση, τότε πρέπει να θέσετε όρια και να τα τηρήσετε. Αυτή είναι η ζωή σας, το σώμα σας και ο προσωπικός χώρος σας.

Σκεφτείτε προσεκτικά ποιον θέλετε στην ζωή σας. Δεν είναι κακό να λέτε όχι όταν θέλετε. Θέστε ξεκάθαρα τις προσδοκίες από τους άλλους πριν τους αφήσετε να μπουν στην ζωή σας.

3. Σταματήστε να κουράζετε τον εαυτό σας για να διορθώσετε τους άλλους

Δεν είναι δική σας ευθύνη να διορθώσετε τα προβλήματα των άλλων, ειδικά αν τους ενδιαφέρει πιο πολύ να παραπονιούνται παρά να βρίσκουν λύσεις. Προσφέρετε την υποστήριξη σας σε κάποιον που την χρειάζεται ή ακούστε έναν φίλο που έχει προβλήματα, αλλά προσέξτε αν δείτε ότι οι προσπάθειες σας πάνε χαμένες.

Κάποιοι απλά θέλουν να τους λυπούνται. Όσο περισσότερη προσοχή δίνετε στα προβλήματα τους, τόσο λιγότερες λύσεις θα υπάρξουν. Μάθετε πότε πρέπει να φεύγετε. Προσφέρετε την συμπόνια σας και απομακρυνθείτε από την κατάσταση. Δεν υπάρχει λόγος να λυπάστε ή να αισθάνεστε ένοχοι επειδή αρνείστε να συμμετάσχετε στο δράμα ή την αυτολύπηση κάποιου.

4. Βρείτε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας

Μερικές φορές χρειαζόμαστε απλά λίγο χρόνο μακριά από τους άλλους. Όταν νιώθετε την ενέργεια γύρω σας λίγο χαώδη, μείνετε για ένα Σαββατοκύριακο, ένα απόγευμα ή ακόμα και μία ώρα μόνοι σας κάπου ήρεμα. Περπατήστε στην παραλία, καθίστε σε ένα πάρκο, κάντε βόλτα σε έναν κήπο ή χαθείτε σε ένα χωράφι.

Εστιάστε στις αναπνοές σας, δώστε προσοχή στο περιβάλλον σας και αφήστε την ηρεμία να αντικαταστήσει το χάος στην ζωή σας. Όταν επιστρέψετε στην ρουτίνα σας, θα νιώσετε ανανεωμένοι.

5. Μάθετε τις ευθύνες σας

Είστε 100% υπεύθυνοι για ό,τι αφήνετε να επηρεάσει τις σκέψεις και τα συναισθήματα σας. Μπορεί να είναι δύσκολο να διώξετε τις αρνητικές γνώμες των άλλων, ειδικά αν αφορούν εσάς, αλλά η δική σας άποψη για τον εαυτό σας είναι πιο ισχυρή από οποιουδήποτε άλλου.

Όταν επιλέξετε να αναλάβετε την ευθύνη για τα συναισθήματα σας, τότε θα ελευθερώσετε τον εαυτό σας από την επιρροή των άλλων και θα αναλάβετε τον έλεγχο της θετικότητας στην ζωή σας. Αγαπήστε τον εαυτό σας αρκετά ώστε να λέει “όχι” όταν πρέπει και να απομακρύνεστε από τα αρνητικά άτομα. Είστε υπεύθυνοι για την ζωή σας! Να θυμάστε, εσείς ελέγχετε την ευτυχία σας.

Μια γρήγορη άσκηση για να προστατευτείτε και να ελευθερωθείτε από την ενέργεια του περιβάλλοντος σας:

Credit: davidwolfe.com

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta