30 πράγματα που πρέπει να σταματήσετε να κάνετε

#1. Μην ξοδεύετε χρόνο σε λάθος ανθρώπους

Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την σπαταλάτε με ανθρώπους που σας απομυζούν την ευτυχία σας. Εάν κάποιος σας θέλει στην ζωή του θα βρει χώρο και για σας. Δεν χρειάζεται να παλεύετε. Ποτέ μην επιμένετε να αποδείξετε την αξία σας σε κάποιον που συνεχώς την παραβλέπει. Θυμηθείτε πως οι πραγματικοί φίλοι είναι αυτοί που σας στηρίζουν στα δύσκολα όχι όταν δεν έχετε ανάγκη.

#2. Σταματήστε να αποφεύγετε το πρόβλημά σας

Αντιμετωπίστε το! Δεν θα είναι κάτι το εύκολο. Κανένας άνθρωπος πάνω στην Γη δεν λύνει το πρόβλημα με ευκολία. Δεν είμαστε φτιαγμένοι για να το λύνουμε γρήγορα και στη στιγμή. Στην πραγματικότητα, αναστατωνόμαστε, λυπούμαστε, πληγωνόμαστε, σκοντάφτουμε και πέφτουμε. Γιατί αυτός είναι ο όλος σκοπός στην ζωή, να αντιμετωπίζουμε προβλήματα, να μαθαίνουμε, να προσαρμοζόμαστε και τελικά να λύνουμε τα προβλήματα με τον καιρό. ‘Όλη αυτή η διαδικασία μας μεταμορφώνει στον άνθρωπο που τελικά γινόμαστε.

#3. Σταματήστε να λέτε ψέμματα στον εαυτό σας

Μπορείτε να πείτε ψέμματα σε οποιονδήποτε άλλον αλλά όχι στον εαυτό σας. Η ζωή μας βελτιώνεται όταν τολμάμε. Το πρώτο και πιο δύσκολο βήμα γι΄αυτό είναι να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας.

#4. Σταματήστε να βάζετε τις δικές σας ανάγκες τελευταίες

Το πιο οδυνηρό πράγμα είναι να χάσετε τον εαυτό σας μέσα στη προσπάθειά σας να αγαπήσετε κάποιον πάρα πολύ, ξεχνώντας ότι και εσείς έχετε αξία. Ναι, βοηθήστε τούς άλλους αλλά βοηθήστε και τον εαυτό σας,επίσης. Αν υπήρχε η κατάλληλη στιγμή για να ακολουθήσετε το πάθος σας, αυτή η στιγμή είναι τώρα.

#5. Σταματήστε να προσπαθείτε να γίνεται κάποιος που δεν είστε

Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στην ζωή είναι να είστε ο εαυτό σας σε έναν κόσμο που θέλει να σας κάνει να είστε όλοι ίδιοι. Πάντα κάποιος θα είναι πιο όμορφος,πιο έξυπνος,πιο νέος αλλά κανείς δεν θα είναι σαν εσάς. Μην αλλάξετε για να αρέσετε στους άλλους. Να είστε ο εαυτός σας και οι σωστοί άνθρωποι θα σας αγαπήσουν για αυτόν τον αληθινό εαυτό σας.

#6. Αφήστε το παρελθόν

Δεν μπορείτε να αρχίσετε νέο κεφάλαιο στην ζωή σας εάν διαβάζετε συνεχώς το προηγούμενο.

#7. Μην φοβάστε να κάνετε λάθη

Το να κάνετε κάτι λάθος είναι τουλάχιστον δέκα λεπτά πιο παραγωγικό από το να μην το κάνετε καθόλου. Κάθε επιτυχία κρύβει από πίσω της μια σειρά αποτυχιών και κάθε αποτυχία οδηγεί προς την επιτυχία. Καταλήγουμε να μετανιώνουμε για πράγματα που ΔΕΝ κάναμε πολύ περισσότερο παρά για πράγματα που κάναμε.

#8. Σταμάτα να λυπάσαι τον εαυτό σου για λάθη του παρελθόντος

Μπορεί να αγαπάμε το λάθος πρόσωπο και να κλαίμε για τα λάθη αλλά όσο λάθος και να πήγαν τα πράγματα, ένα πράγμα είναι σίγουρο, τα λάθη μας βοηθούν να βρούμε τον σωστό άνθρωπο και τα πράγματα που είναι σωστά για εμάς. Όλοι μας κάνουμε λάθη,αγωνιζόμαστε και μετανιώνουμε για πράγματα που κάναμε στο παρελθόν. ΤΏΡΑ όμως έχεις την δύναμη να διαμορφώσεις το μέλλον σου.

#9. Σταματήστε να προσπαθείτε να αγοράσετε ευτυχία

Πολλά πράγματα που θέλουμε είναι ακριβά αλλά η αλήθεια είναι πως τα πράγματα που μας κάνουν πραγματικά ευτυχισμένους είναι δωρεάν όπως η αγάπη και το γέλιο.

#10. Σταματήστε να ψάχνετε την ευτυχία σε άλλους

Εάν δεν είστε ευτυχισμένοι με τον εαυτό σας εσωτερικά,δεν μπορείτε να βρείτε την μακροχρόνια ευτυχία με κανέναν άλλον. Πρέπει να δημιουργήσετε την δική σας εσωτερική σταθερότητα πριν την μοιραστείτε με κάποιον άλλον.

#11. Σταματήστε να είστε αδρανείς

Μην σκέφτεστε πάρα πολύ γιατί θα δημιουργήσετε πρόβλημα εκεί που δεν υπήρχε ποτέ. Εκτιμήστε την κατάσταση και πάρτε την απόφαση. Δεν μπορείτε να αλλάξετε κάτι όταν αρνείστε να το αντιμετωπίσετε. Για να κάνεις πρόοδο πρέπει να ρισκάρεις. Τελεία.

#12. Σταματήστε να νομίζετε πως δεν είστε έτοιμοι

Κανείς δεν αισθάνεται 100% έτοιμος όταν παρουσιάζεται μια ευκαιρία γιατί συνήθως οι ευκαιρίες στην ζωή, μας αναγκάζουν να κινηθούμε έξω από την ζώνη άνεσης που έχουμε, πράγμα που σημαίνει πως δεν θα αισθανόμαστε πολλή άνεση στην αρχή.

#13. Σταματήστε να κάνετε σχέσεις για λάθος λόγο

Οι σχέσεις πρέπει να διαλέγονται σωστά. Καλύτερα μόνος παρά με λάθος συντροφιά. Δεν υπάρχει λόγος βιασύνης. Εάν κάτι είναι να γίνει θα γίνει,την σωστή στιγμή με τον σωστό άνθρωπο και για τον καλύτερο λόγο. Ερωτευθείτε όταν είστε έτοιμοι και όχι όταν νοιώθετε μοναξιά.

#14. Σταματήστε να απορρίπτετε νέες σχέσεις επειδή οι παλιές δεν πέτυχαν

Στην ζωή θα καταλάβετε πως υπάρχει κάποιος λόγος για κάθε άνθρωπο που συναντάτε. Κάποιος θα σας δοκιμάσει, κάποιος θα σας χρησιμοποιήσει και κάποιος θα σας διδάξει. Αλλά και κάποιος θα βγάλει από μέσα σας τον καλύτερο εαυτό σας.

#15. Σταματήστε να ανταγωνίζεστε όλους τους άλλους

Μην ανησυχείτε αν οι άλλοι τα καταφέρνουν καλύτερα. Συγκεντρωθείτε πως να κερδίσετε το δικό σας ρεκόρ κάθε ημέρα. Η επιτυχία είναι μια μάχη μεταξύ εσάς και του εαυτού σας.

#16. Σταματήστε να ζηλεύετε τους άλλους

Η ζήλια είναι η τέχνη του να μετράς τα χαρίσματα των άλλων αντί των δικών σου. Ρώτησε τον εαυτό σου: Τι είναι αυτό που έχω και όλοι το θέλουν;

#17. Σταματήστε να παραπονιέστε και να λυπάστε τον εαυτό σας

Οι δυσκολίες στη ζωή είναι για να σας δείξουν το σωστό μονοπάτι. Μπορεί να μην το καταλαβαίνετε όταν αντιμετωπίζετε τα δύσκολα αλλά αν πάτε πίσω στο παρελθόν και σκεφτείτε θα δείτε ότι τελικά αυτά σας έκαναν καλύτερο άνθρωπο και σας οδήγησαν σε καλύτερες καταστάσεις ή τόπους.

#18. Σταματήστε να κρατάτε κακία

Μην ζείτε με το μίσος μέσα σας. Θα καταλήξετε να κάνετε κακό στον εαυτό σας παρά σε αυτούς που μισείτε. Η συγχώρηση δεν λέει ‘Εντάξει ότι μου έκανες.’ Η συγχώρηση λέει ‘Δεν πρόκειται να αφήσω αυτό που μου έκανες να καταστρέψει την ευτυχία μου για πάντα.’Η συγχώρηση είναι η απάντηση…άφησέ το,βρες την γαλήνη, ελευθέρωσε τον εαυτό σου!Και μην ξεχνάς πως πρέπει να συγχωρείς και τον εαυτό σου.

#19. Σταματήστε να αφήνετε τους άλλους να σας ρίχνουν στο επίπεδό τους

Αρνηθείτε να ρίξετε το επίπεδό σας επειδή οι άλλοι δεν θέλουν να σηκώσουν το δικό τους.

#20. Σταματήστε να σπαταλάτε χρόνο για να απολογηθείτε στους άλλους

Οι φίλοι σας δεν το χρειάζονται και οι εχθροί σας δεν θα σας πιστέψουν ούτως ή άλλως. Απλά κάνετε αυτό που λέει η καρδιά σας ότι είναι σωστό.

#21. Σταματήστε να κάνετε το ίδιο συνέχεια

Η στιγμή που πρέπει να πάρετε ανάσα είναι όταν δεν έχετε χρόνο για αυτήν. Εάν επαναλαμβάνετε συνεχώς κάτι που κάνετε, θα παίρνετε συνεχώς το ίδιο αποτέλεσμα. Μερικές φορές χρειάζεται να αποστασιοποιηθείτε από τα πράγματα, να απομακρυνθείτε λίγο για να τα δείτε καλύτερα.

#22. Σταματήστε να παραβλέπετε την ομορφιά των μικρών στιγμών

Απολαύστε τα μικρά πράγματα, γιατί μια μέρα ίσως κοιτάξτε πίσω και δείτε πως αυτά ήταν τα μεγάλα πράγματα. Τα καλύτερα κομμάτια στην ζωή σας, είναι οι μικρές ανώνυμες στιγμές, που περάσατε χαμογελώντας σε κάποιον που είναι σημαντικός για εσάς.

#23. Σταματήστε να προσπαθείτε να τα κάνετε όλα τέλεια

Ο αληθινός κόσμος δεν επιβραβεύει τους τελειομανείς, αλλά αυτούς που φέρνουν αποτέλεσμα.

#24. Σταματήστε να ακολουθείτε το πιο εύκολο μονοπάτι

Η ζωή δεν είναι εύκολη, ιδιαίτερα εάν στοχεύετε να κάνετε κάτι που να αξίζει. Μην παίρνετε τον εύκολο δρόμο. Κάντε κάτι ιδιαίτερο.

#25. Σταματήστε να αντιδράτε σαν να είναι όλα καλά ενώ δεν είναι

Δεν είναι κακό να καταρρέετε για λίγο. Δεν χρειάζεται να προσποιείστε τον δυνατό. Κλάψτε αν χρειαστεί. Σύντομα θα χαμογελάσετε πάλι.

#26. Σταματήστε να κατηγορείτε τους άλλους για τα δικά σας προβλήματα

Μπορείτε να επιτύχετε στον βαθμό που αναλαμβάνετε τις υποχρεώσεις σας. Όταν κατηγορείτε τους άλλους για αυτά που περνάτε, τότε αρνείστε την υπευθυνότητα και δίνετε στους άλλους την δύναμη να ελέγχουν την ζωή σας.

#27. Σταματήστε να προσπαθείτε να είστε το παν σε όλους

Αυτό είναι αδύνατον και το μόνο που κάνετε είναι να καίτε τον εαυτό σας.

Αλλά κάνοντας ένα πρόσωπο να χαμογελάσει ΜΠΟΡΕΙ να αλλάξει τον κόσμο.

Ίσως όχι όλον τον κόσμο αλλά τον δικό του.

#28. Σταματήστε να ανησυχείτε τόσο πολύ

Η ανησυχία δεν θα σταματήσει τις δυσκολίες του αύριο. Θα σταματήσει την χαρά του σήμερα. Ρωτήστε τον εαυτό σας: ‘Αυτό το πρόβλημα θα αξίζει το ίδιο σε ένα,δυο ή τρία χρόνια;

#29. Σταματήστε να εστιάζετε σε αυτά που δεν θέλετε να γίνουν

Εστιάστε σε αυτά που θέλετε να γίνουν. Η θετική σκέψη είναι το πρώτο βήμα σε κάθε επιτυχημένη ιστορία. Εάν ξυπνάτε κάθε πρωί και σκέφτεστε πως κάτι ωραίο θα σας συμβεί τότε οι πιθανότητες να έχετε δίκιο είναι μεγαλύτερες.

#30. Σταματήστε να είστε αχάριστοι

Ξυπνήστε κάθε πρωί και σκεφτείτε πόσο τυχεροί είστε που ζείτε. Κάποιος άλλος ίσως παλεύει για την ζωή του αυτή την στιγμή. Αντί να σκέφτεστε τι σας λείπει σκεφτείτε τι λείπει στους άλλους που εσείς το έχετε.

Αυτή είναι μια τόσο όμορφη λίστα και σίγουρα είμαστε ένοχοι για μερικά πράγματα σε αυτήν.

Απλά θυμηθείτε να εκτιμάτε την κάθε ημέρα και να αφιερώνετε λίγη σκέψη για αυτήν, έστω για λίγα λεπτά. Δεν συμφωνείτε;

[via]

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta