3 στους 4 ανθρώπους Αδυνατούν να Εντοπίσουν τον Αριθμό 250 που είναι Κρυμμένος στην Εικόνα. ΕΣΥ τον Βρήκες;

Όταν πρωτοείδαμε αυτόν τον γρίφο στα κοινωνικά δίκτυα, μπερδευτήκαμε! Αλλά μετά κοιτάξαμε καλύτερα και η απάντηση φαινόταν πολύ ξεκάθαρη. Μπορείτε να βρείτε τον αριθμό 250; Όλοι προσπαθούν να λύσουν αυτόν τον γρίφο που κυκλοφορεί στο Facebook, σε ιστοσελίδες και μέσω email.

Αν δεν έχετε βρει τον αριθμό ακόμα, ρίξτε μια ακόμα ματιά στην εικόνα πριν συνεχίσετε παρακάτω, γιατί θα σας δώσουμε ένα στοιχείο. Όταν πλέον έχετε εξαντλήσει κάθε προσπάθεια (και τα μάτια σας!) προσπαθώντας να βρείτε το 250, διαβάστε το παρακάτω στοιχείο: Ρίξτε μια ματιά στα αριστερά του κουτιού.

Τώρα, αντί να κοιτάξετε πάνω ή κάτω για να βρείτε τον αριθμό, κοιτάξτε διαγώνια. Το βλέπετε; Αυτός ο γρίφος είναι μια εκδοχή των γρίφων που μας κάνουν να “σκεφτόμαστε έξω από το κουτί”, δηλαδή να σκεφτόμαστε με διαφορετικό από τον συμβατικό τρόπο όταν λύνουμε προβλήματα. Σε αυτή την περίπτωση έχουμε συνηθίσει να διαβάζουμε τους αριθμούς από αριστερά προς τα δεξιά.

Αλλά μερικές φορές τους διαβάζουμε από πάνω προς τα κάτω. Με αυτόν τον γρίφο πρέπει να “σκεφτούμε έξω από το κουτί” και να επιτρέψουμε στο μυαλό μας να δει τον αριθμό σε μια διαγώνια γραμμή. Η προέλευση της φράσης “σκέφτομαι έξω από το κουτί” είναι ασαφής, αλλά έγινε δημοφιλής εν μέρει χάρη στον γρίφο με τις 9 κουκκίδες, τον οποίο ισχυρίζεται ότι εισήγαγε ο John Adair το 1969.

Ο Mike Vance, σύμβουλος management, ισχυρίστηκε ότι οι κύκλοι των συμβούλων χρησιμοποιούν αυτόν τον γρίφο ο οποίος προέρχεται από την εταιρία Walt Disney. Ο γρίφος με τις 9 κουκκίδες είναι πολύ πιο παλιό από την φράση. Εμφανίζεται στην “Εγκυκλοπαίδεια των γρίφων” του Sam Loyd το 1914.

Στην συλλογή “ The Puzzle-Mine: Puzzles Collected from the Works of the Late Henry Ernest Dudeney” το 1951, ο γρίφος αποδίδεται στον ίδιο τον Dudeney. Ο Sam Loyd του είχε δώσει τον τίτλο “Ο γρίφος του αβγού του Κολόμβου”, κάνοντας μνεία στην ιστορία του αβγού του Κολόμβου.

Ο γρίφος αποτέλεσε πνευματική πρόκληση – πρέπει να ενώσεις τις κουκκίδες κάνοντας 4 ίσιες γραμμές που περνάνε από κάθε μια από τις 9 κουκκίδες, χωρίς να σηκώσεις το μολύβι από το χαρτί. Ο γρίφος λύνεται εύκολα, αλλά μόνο σχεδιάζοντας γραμμές έξω από το τετράγωνο που σχηματίζουν οι 9 κουκκίδες.

Η φράση “σκέφτομαι έξω από το κουτί” είναι μια επαναδιατύπωση της στρατηγικής της λύσης. Ο γρίφος φαίνεται δύσκολος, γιατί ο κόσμος συνήθως φαντάζεται ένα όριο γύρω από τις κουκκίδες. Η καρδιά του ζητήματος είναι αυτό το απροσδιόριστο όριο που αντιλαμβάνονται συνήθως οι άνθρωποι.

Εσείς πώς τα πήγατε; Βρήκατε το 250 σκεπτόμενοι έξω από το κουτί; Πόση ώρα σας πήρε;

Credit: awm.com

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta